צרכנים כפייתיים?

קרני

New member
צרכנים כפייתיים?

לפני שבוע לערך שאלתי שאלה בנוגע להשמנה. הפניתם אותי למידע רחב מאוד והדיון שעלה היה מאוד מעניין (יצא לי לקרוא אותו רק היום) רציתי רק להעמיד את עניין ההשמנה באור אחר; באור של לולאה אחת ענקית שמסתובבת סביב עצמה ומתופעלת כמכונה משומנת אחת ענקית: דיאטה. ואחדד את דבריי: אם עד כה העליתם את הצריכה הכפייתית של אכילה מופרזת, בלתי מבוקרת והרסנית ואת מיעוט אפשרויות הבחירה, יצרני הדיאטה ובוני תדמיות ואופנה הרזים רק מדגישים יותר עד כמה אנו מריונטות ביד היוצר. האוכל הורעל מוגש לצלחותינו ואחרי שאכלנו ושבענו וחשבנו כי מה טוב, אומרים לנו: "רגע, רגע מה טוב? דיאטה זה טוב!" וכך אנו הופכים למכונות ייצור במכונה מאוד משומנת שגם אומרת לנו כיצד עלינו להראות. (איני מדברת כרגע על השלכות רפואיות, כי אם על השלכות חברתיות הקוראות על האינדיבידום תיגר) אותי זה מעצבן!

אסתטיקה כתרבות

בכלל, התרבות המערבית מעלה בהתמדה את הסטנדרטים של יופי ואסתטיקה לרף שצריך לקנות ולעבוד קשה בשבילו, והסטנדרט הזה מתרחק יותר ויותר מהצורה הטבעית של הגוף שלנו. מה ששוחרי האסתטיקה האובססיבית הזאת שכחו לציין, זה את האמפריה הכלכלית העצומה שצומחת ומתפרנסת על גבם (על גבינו הנשים, בעיקר), שמייצרת עוד ועוד שיעבוד, ועוד ועוד צריכה. ועכשיו נוספו הניתוחים הפלסטיים כדי לתקוע את המסמר האחרון בארון, ולקבור סופית את הגישה הטבעית והמעט שמרנית, שעוד רואה את הגוף שלנו כמקדש. כך שאם את מסתכלת על זה כתופעה תרבותית, המענה ומשעבדת את הגוף לטובת ערכים חברתיים אחרים, תראי שזה לא שונה בהרבה מקשירת רגלי הילדות בסין, וממילת נשים במדינות מוסלמיות חשוכות. רק שלנו יש אלוהים אחר, וגם הוא בסופו של דבר ירוק ומרשרש.

למעלה