צרכה הצעה

מורןLA

New member
צרכה הצעה

אני חושבת על לחזור לארץ. בבקשה יעעצו לי ותנו לי סיבות למה כדאי להשאר באמריקה או סיבות למה כדאי לחזור לארץ. תודה. :?)

inbale

New member
היי מורן

לדניאל ולי היתה איזה שיחה מענינת בצאט על משהו דומה. האמת שיש לי דעה די ברורה בענין ואני אשמח לדבר עימך עליה. תכנסי אליי לאי סי בהזדמנות??

Gefen

New member
מרון מה הסטטוס שלך פה?

יש לך אישורי עבודה? תני קצת רקע כדי שנוכל להגיב לעניין.. גפן

מורןLA

New member
סטטוס קוו

התחלתי לעבוד על אישורי עבודה שנפסקו באמצע - כרגע אני על תקן תיירת.

MARMELAD

New member
לחזור או לא...? התשובה המלאה.

למה לחזור לארץ? בגלל המצב הבטחוני כי כאן כולם סחבקים כי כל אחד אומר לך בפרצוף מה שהוא חושב בגלל מזג האוויר למה לעזוב את הארץ? בגלל המצב הבטחוני כי כאן כולם סחבקים כי כל אחד אומר לך בפרצוף מה שהוא חושב בגלל מזג האוויר למה לגור בארה"ב? כי הכל שם גדול יותר כי זה רחוק מההורים כי אפשר ללכת שם לאיבוד כי מדברים שם אנגלית כי אנשים שם נחמדים אליך גם אם הם לא סובלים אותך למה לא לגור בארה"ב? כי הכל שם גדול יותר כי זה רחוק מההורים כי אפשר ללכת שם לאיבוד כי מדברים שם אנגלית כי אנשים שם נחמדים אליך גם אם הם לא סובלים אותך אז מה? בלונדון אנשים יותר אדיבים - כך שהייאוש נעשה יותר נוח

מורןLA

New member
יפה.....

טוב אז זה מוכיח באמת שזאת החלטה אישית אינדיוודואלית של כל אחד מהנסיון שלו ומהאישיות שלו.

MARMELAD

New member
נכון.

עכשיו את צריכה לשאול את עצמך את השאלות האלו: -מה יש לך לחפש בארה"ב -מה יש לך לחפש בארץ -האם תצליחי להסתדר שם מבחינה כלכלית -אילו אופציות יש לך בארץ -מה קורה לגבי משפחה וכו (איפה הם מצאים בכל הסיפור) -איפה תוכלי יותר לנצל את הפוטנציאל שלך -וגם איזה אנשים תעדיפי לראות מסביבך - ישראלים או אמריקאים?

nycny

New member
מורן

ולכל המתלבטים תצליחו ותהנו בכל מה שתבחרו. אבל לפני זה, תרגיל קטן - תעצמו את העינים (אחרי שתגמרו לקרא) ותנסו לדמין אתכם קמים בוקר בישראל (אחרי השבועים הראשונים של התלהבויות והמפגשים) איך זה מרגיש? אתם פותחים את החלון ומסתכלים החוצה - איזה ריחות? קולות? איזה הרגשה זה מביא? לאן אתם הולכים בוקר? איך? באוטו? אוטובוס? מונית ?מה תאכלו לארוחת בוקר? איזה מוסיקה תשמעו? איזה עיתון תקראו? עם מי תבלו? איפה? כמה זה יעלה לכם? אח"כ תנסו להשות את זה ליום רגיל פה והתשובה כבר תישפך לכם החוצה. והמסקנה האישית שלי רק הודו

מורןLA

New member
ואללה

התאמת שבביקור של שבועיים נחנקתי בארץ. אוליי אני יעבור לגור בווגאס- מישהו מצטרף\ת ? :)

Idit-Kansas

New member
אחרי שבועיים?!

בדרך כלל אמור להישאר טעם של עוד אחרי שבועיים. זה לא כ"כ הרבה זמן. ואם לא נשאר אז...

Gefen

New member
מורן רגע רציני...

אמנם אף אחד לא יכול לעזור לך בהחלטה הקשה הזאת..אבל אולי הרהורים ולבטים של אחרים יעזרו לך במשהו לראות את הדברים.... השאלה הזאת שלך, לכאורה כל כך פשוטה אבל נגעה אצלי בנימים עמוקים.. כבר די הרבה זמן אני חושבת- לחזור או להישאר.? להישאר או לחזור..? אנשים שאני מדברת איתם לא מעודדים לחזור..אומרים שזה טירוף לחזור עכשיו. שאם פה אני לא עובדת וקשה לי אז בארץ יהיה קשה הרבה יותר..לשבת בבית וגם להסתכל על בעלי המובטל... פשוט שום דבר מעודד לא קורה היום בארץ , מה שהופך את ההחלטה לחזור לקשה הרבה יותר.... כמו להכניס גוף בריא למיטה חולה משהו כזה. ולמרות זאת אני חושבת לחזור. למה? כי כאן לא מספיק טוב. כי זה לא לעניין לחיות ללא יכולת לצאת לעבוד..לחיות פה בלי SSN או כל אישור אחר שמעיד שאת קיימת. מאידך..אני חושבת על הילדים שלי - הבית הגדול והמרווח שיש להם כאן, גן הילדים הנפלא שבארץ בחיים לא אצליח לממן דבר דומה... וכמובן השפה האנגלית - שזו מתנה לכל החיים... אבל את מורן, עדיין רווקה ומשוחררת משיקולים "חיצוניים" - אין לך בן זוג שאת צריכה להתחשב בו או ילדים שהופכים כל מעבר ושינוי לקשה הרבה יותר.. ולכן תעשי חושבים טוב טוב עם עצמך - תשתדלי רק לחשוב הלאה קצת יותר רחוק. (לא מה יקרה בעוד כמה חודשים אלא בעוד 4-5 שנים. איך ואיפה היית רוצה לראות את החיים שלך אז??) את היתרונות והחסרונות.. אני בטוחה שאת כבר מכירה היטב אז לא אלאה... מאחלת לך רק טוב באשר תחליטי ואני גם בטוחה שתצליחי לא משנה איפה תהיי.. גפן

מורןLA

New member
תודה גפן וכולם....

אני יודעת שבתוך תוכי אני לא יסתדר בארץ - אני לא יודעת בכלל למה המחשבות צצות לי פתאום - | ? | ואני שמחה לשמוע תגובות ורעיונות למחשבה מכולכם.

מורני לא ידעתי...

הלו גברת בגללך הגעתי לכאן מה את בורחת? סתם אחותי הכל בהומור האמת שזה מוזר דיברתי עם פז ונושא השיחה היה האם לחזור לארץ או להישאר? אני קצת המומה שכולנו את מיכל פז יגאל ועוד אחרים מתחבטים בשאלה הלא קלה של להישאר או לעזוב ובאותו זמן המשיח מגיע אולי? בכל אופן אני שואלת את עצמי מידי יום עד מתי אפשר לחיות במדינה שאומנם בעלת המון אפשרויות אך לא עבורנו אלא עבור אזרחים מן השורה אנשים בעלי זכויות וחובות כפי שמגיע לכולנו לחיות. אז כן שאלה קשה מאוד האם נוחיות ממלא את הריק? צרי איתי קשר...

מורןLA

New member
אל תדאגי

זה סתם ניצוץ של רגע, אני לא יעזוב אותך. למרות שאני בטוחה ב99% שפז, מיכל ושאר החבורה לא יחזיקו יותר מחצי שנה בארץ, הם בטוח יחזרו שוב, זוכרת שנה שעברה שהבחור חזר - נסע - חזר - נסע ?

אזרחות זה כל הקטע?

שלום לכם, אני כבר קורא את הפורום הזה מדי יום כבר שבועיים ואני ממש נהנה. אתם נראים כמו אנשים מקסימים ופשוט לא היה לי מה להגיד עד עכשיו. האם באמת נראה לך שאזרחות וזכות בחירה הם הדברים שגורמים לך להרגיש זר בארה"ב? אני שואל את זה באופן רציני ולא ציני. יש לי את המזל העצום שלהיות אזרח אמריקאי, אבל העובדה שבאיזה שהוא שלב הרשגתי לא שייך וחזרתי לארץ. אני חייב להודות שאני מצטער על הרגע שחזרתי לארץ אבל זה כבר סיפור בפני עצמו. מורן...hang in there, העצה שקיבלת מmarmelad לפי דעתי זו העצה הכי טובה. כשאני עושה את התרגיל הזה אני פשוט רואה את עצמי חוזר לdc או לnyc. שוב...נעים לי מאד לפגוש את כולחם.

ברוך הבא....../images/Emo24.gif

רציתי להבהיר למה בדיוק התכוונתי כנראה שלא ירדת לעומק תגובתי. כאשר אדם נמצא במדינה זרה בלי זכויות קשה לו לתת ביטוי מלא למי שהוא זה מתבטא בסוג העבודות אשר הוא יכול להשיג ובעוד המון דברים. אני חייה בארה"ב כבר שנה ושוקלת לחזור למרות שמצאתי אהבה למרות שיש חברה ולמרות שנוח לי בהרבה מובנים . הרעיון הוא לא בכך שוואו אני אזרחית בארה"ב אלא בכך שאני יכולה להירשם לקולג´ בלי לשלם הון תועפות משהו כמו 250$ ליחידה, בכך שאני יכולה להגיש מועמדות למשרות אשר תואמות להשכלה שלי לנסיון שלי ולפיתוח הקריירה ואלא הם מסוג הדברים הגורמים לי להרגיש לא מסופקת כאן בארה"ב. כל אחד מאיתנו כותב את תגובתו מנקודה ראות אינדווידואלית כך שזה קצת טיפשי לשפוט דעות של אנשים כאן אני מבינה את התיסכול שבו אתה נמצא , אתה חש שאולי עשית טעות אך אני בטוחה שתעשה את הדבר הנכון שרק אתה יודע מהו. בהצלחה...

נ ו ע ם

New member
יש כאן מורים להיסטוריה?!

או כאלו שמכירים אנשים שחיו באירופה של לפני 1939? תאמינו לי אנחנו משחזרים את ההיסטוריה... וכל מילה נוספת מיותרת! נועם

למעלה