צריכת מוצרי חלב

נויה XY

New member
צריכת מוצרי חלב

היי, האם יש הבדל בין החלבון בחלב "לקטוז" לבין "קזאין"? שמעתי שישנן סוגיי אלרגיה לקזאין ואי סבילות לספיגת לקטוז... תודה

לקטוז הוא לא חלבון, הוא סוכר

וחוסר סבילות ללקטוז שונה מאוד מאלרגיה לקזאין.

נויה XY

New member
?

אפשר קצת פירוט? אני מחפש תשובות מאנשים שמבינים בזה לפני שאני שומעת את הרופא ואלפי הבדיקות שהוא בטח ייתן לי לעשות כרגע אני פשוט נמנעת ממוצריי חלב ושותה חלב דל לקטוז או גבינות קשות שהבנתי שיש בהן בפחות אחוזי לקטוז.. (ואני בדיאטת גלוטן כבר חודש ומרגישה מצויין סוף סוף - לאמא שלי יש צליאק ועכשיו כנראה יגלו גם לי אחרי שנים שמחפשים...) אני יכולה להבדיל לבד בין רגישות ללקטז או לקזאין? תודה רבה

מה גורם לך לחשוב שיש לך אחד משני אלה?

מה קורה לך לאחר צריכת חלב ומוצרי חלב?

נויה XY

New member
בלבולי בטן..

כאבי בטן ופעם בכמה זמן התקפים של שלשולים אני פשוט אחרי כמה דקות רצה לשירותים.. ואמא שלי בשלב שהיא כבר ישר מרגישה שהחלב שהיא שותה\אוכלת(קוטג') מחמיץ לה..

אל תתפסי אותי במילה

אבל זה נראה כמו אי סבילות ללקטוז. כמובן שאין הדבר מהווה תחליף לייעוץ פרטני, ואני לא אחראי לכל נזק שייגרם כתוצאה מהסתמכות על חוות דעת זו, לרבות אבדן חיי אדם חו"ח טל"ח בסל"ש הוצל"פ

נויה XY

New member
כן

גם אני חושבת אני הולכת לגסטרו לייעוץ רק שאני ממש לא רוצה לעבור שוב את הבדיקת נשיפה הזו החומר לשתיה מגעיל

לא יותר הגיוני לעבור לחלב צמחי?

אין יותר דל לקטוז מחלב שאין בו לקטוז בכלל ...

לא ,אם זה לא חיוני....

מאחר וההרכב של חלב מהחי אין דומה לו בצומח. חלב סויה הינו היחידי בעל הרכב המתקרב לחלב מהחי.

תשובה

לקטוז=סוכר החלב. קזאין=חלבון החלב. אלרגיה קיימת רק לחלבון. ללקטוז- יש אנשים הסובלים מאי סבילות ללקטוז אך אין מניעה שיואכלו מוצרי חלב במידה מסוימת . אנשים עם אלרגיה לקזאין צריכים להמנע לחלוטין ממוצרי חלב.

למעלה