צריכת דלק

shay+

New member
צריכת דלק

לפי מה נקבעת כמות צריכת הדלק של רכב? חשבתי שזה הולך לפי נפח מנוע אבל ראיתי למשל בCJ7 מנוע 3.8 (100 כ"ס) סוחב 1:8 ובמנוע 4.2 (112 כ"ס) סוחב 1:9.2 (מדובר בדיוק באותו מרכב ואפילו המנוע מאותו חברה) איך זה שבאותו הרכב עם המנוע הקטן יותר סוחב יותר דלק מאשר הנפח הגדול יותר שסוחב פחות?

אני חושב שמה שיותר צריך להדאיג הוא

איך לעזאזל האמריקאים מוציאים 100 (!!) כ"ס עלובים ממנוע 3.8 ו112 (!!!) כ"ס ממנוע 4.2... פשוט פאתטי.

itzik93

New member
זה די פשוט...

מנוע קטן (על מרכב גדול) מתאמץ יותר וההילוכים שלו לרוב יותר קצרים - מאמץ=כוח=דלק. למנוע גדול יותר קל להניע את הרכב וקיימת האפשרות ליצור יחסי העברה ארוכים יותר בגיר (עדיף בשיפור תצרוכת הדלק, פחות על הסחיבה). לגבי הנתונים שציינת - הם נראים לי די רחוקים מהמציאות למרות שאין לי ניסיון אישי עם הכלי הזה. איציק

© DrorZi

New member
LOL... אני רוצה לראות שתמצא CJ

שעושה 1:9.2 בירידה עם מנוע בניוטרל הוא עושה יותר מזה .... במקרה הממש ממש ממש ממש טוב CJ יעשה 1:6
דרור זי, 1:9 במציאות.

rigi

New member
במבחן דרכים שהתבצע

כשהפאסאט 97 הגיעה לארץ. נבחנו כל ארבעת הדגמים 1.6 1.8 1.8T 1.9TDI בסוף המיבחן הבוחנים מצאו שהפאסאט 1.8 זוללת פחות דלק מהפאסאט 1.6 , מזה משליך שאם זה אותו הרכב המנוע מתאמץ 1.8 ´מתאמץ´ פחות וכן זולל פחות דלק , זה לא אומר שצריך לרוץ וקנות אמריקאית...אבל זה אומר שהדעות הקדומות...על מנוע 1.8 שזולל יותר דלק מ 1.6 לא כל כך נכון.. עוד הפעם אני והפאסאט...
בסוף תחשבו שאני חולה... (אבל אני באמת חולה על הרכב הזה...) אני רוצה את W12!!!

למעלה