צריכת דלק

h a l o o

New member
צריכת דלק

אני עומד לקנות חיפושית גרמנית ולפי מה שנאמר לי, המנוע הוחלף בחדש לפני 3 שנים, מדובר במנוע 1300 והוא אמר שהיא צורכת 8.5 ליטר למאה ק``מ.. זה בערך 11.7 ק``מ לליטר.. זה נחשב סביר ? מה עלולות להיות הסיבות שהצריכה גדולה מהממוצע בהנחה שהמנוע חדש וכמה יעלה תיקון לדבר שכזה ? תודה

11,7 קמ לליטר זה לא רע בכלל

תלוי באזה נסיעה בתוך העיר ,מחוץ לעיר, או ממוצע , לדעתי אין מה לשפר

h a l o o

New member
חבר`ה, תודה על התגובות אבל

אני שמעתי על חיפושיות 1300 עם צריכה של 15-16...

Dror BANANA

New member
../images/Emo94.gif בוקר טוב ...

ועכשיו ברצינות ,קודם כל שיפוץ קרבורטור כמו שצריך שנית נפח 1,200 זה שנותן את החיסכון המקסימלי 14 בעיר 16 מחוץ לעיר ונסיעה רגועה ובטוחה. והכי חשוב לפני כל נסיעה לחבק את הרכב ללטף את הכנפיים.

Dror BANANA

New member
../images/Emo94.gif וואלה יש מצב ...

תגיד יכול להיות שאם יש סטיה במחוג הקמ"ש אז יש סטיה גם במספרי בקילומטרז' ,או שלא קשור האחד לשני
לפי איך שאני מדדתי את הקילומטראז' מהבית לעבודה בכל הכלים (חוץ מיורם) מראים 17 ק"מ.

max2

New member
יש קשר

גם המחוג וגם הקילומטרג' הם מנגנונים מכניים שמופעלים ע"י הקבל שבא מהגלגל, לפי איך שאני מבין את המערכת אמור להיות בינהם קשר.

Dror BANANA

New member
../images/Emo94.gif היי מקס 2 ...

לא נראה לי שיש קשר מפני שאני יודע בוודאות שהקמ"ש מזייף לדוגמא: כשאני נוסע 80 קמ"ש הנסיעה האמיתית היא 90 קמ"ש. אך שכשאני בודק את מרחק הנסיעה ממקום למקום בק"מ גם בפנחס גם בסמוראי וגם בקטנוע מרחק הנסיעה הוא אותו המרחק. השאלה שלי האם יש בעייה בבדיקת צריכת דלק אם יש זיוף במהירות הנסיעה או שאפשר להסתמך רק על הק"מ
הנושא הזה מתחיל לבלבל אותי למרות שאני חושב שאין קשר בין מהירות הנסיעה לבין מרחק הנסיעה לבדיקת צריכת הדלק.

max2

New member
יכול להיות

שהמנגנון של הספידומטר מזייף, קפיץ שבור או משהוא בסגנון. לפי משאני יודע, שתי המערכות עובדות מאותו המקור (הקפיץ המסתובב שמגיע מהגלגל) אז אם הספידו' מזייף בגלל קוטר שונה של גלגל אז גם האודומיטר (הדבר של הקילומטרים) יזייף. המערכת של האוד' היא דיי פשוטה מגלגלי שיניים, אז אם היא עובדת רציף ולא קופצת או שיש ספרה תקועה או משהוא כזה והגלגלים בקוטר הנכון אז אין שום בעיה. הנה קישור להסבר של איך המערכת עובדת:

בננה בגלל שמדובר בזיוף קל אתה לא רואה הבדל

בנסיעה של 17 קילומטר , אבל כשמדובר על מיכל דלק שלם אז זה כבר יכול לתת לך זיוף קצת יותר משמעותי

למעלה