צריכת דלק XR650L

MrCool

New member
צריכת דלק XR650L

האם צריכת דלק של 1 ל 10 מייל (16 ק"מ) בנסיעה עירונית נחשבת הגיונית?

dk650r

New member
כנראה שקצת,

אצלי בנסיעה משולבת עירוני ובין עירוני הולך 1 ליטר ל 20 ק"מ, בדר"כ לא נסיעות רגועות יותר מדי .

בועז בר

New member
ב-XR שהיה לי מחדש ועד "שחוט"...

צריכת הדלק היתה כמו שאתה אומר: 1:10 מייל, בנסיעות כביש עירוני או בינעירוני אין הבדל משמעותי. בשטח הנושא כאוב הרבה יותר...

enigo

New member
נשמע קצת גבוה...

אם אתה עדיין נוסע עם יחסי העברה מקוריים. אם קיצרת אז זה כבר יותר הגיוני. אמור לעשות ~20-22 ק"מ לליטר, אבל לא בדקתי אף פעם ברכיבה עירונית צפופה נטו.

MrCool

New member
יחס העברה הוא

גג"ש קידמי 15 שיניים, גג"ש אחורי 45 שיניים (אם אני זוכר נכון...) זה היחס המקורי ?

enigo

New member
הגזמת...

אני לא מסתובב ומשנן יחסי העברה מקוריים של כל דגמי השטח.... אבל תודה על ההערכה
אבל היחס נשמע קצת קצר. יש משמעות גם לאזור בו אתה נוסע. בירושליים צריכת הדלק שלי גבוהה ב 10% מאשר באזור השרון (בדיוק עברתי וגיליתי שכל החישובים שלי של טווחי נסיעה התחרבשו). כך שאם אתה מבלה בתוואי הררי זה יכול להסביר את ההפרש. ושאלה למכונאים - האם ארבע פעימות דורש התאמת קרבורטור לתנאים ברומטריים כמו 2 פעימות? ברור שהוא לא רגיש באותה מידה, אבל האם יש השפעה?

choochee

New member
תלוי בסוג הקרבורטור

למשל קרבורטור constant velocity עם דיאפרגמה אמור להסתדר בעצמו בניגוד ל-flat slide

enigo

New member
זה מסביר את זה...

ב TT יש שני קרבורטורים, אחד דיאפרגמה ואחד FLATSLIDE. מרגע שעברתי לירושליים המנוע התחיל לעבוד על תערובת עשירה מדי (פחות חמצן באויר) - בקפיירים ועשן שחור. מישהוא יודע איך מסדרים? (מצב הבנק מעט לחוץ החודש, אז הסברים בסגנון עשה זאת בעצמך עדיפים). תודה, אניגו.

hananlv

New member
אם יש דבר שלא מומלץ

לעשות בבית זהו המשחק בכיווני הקרבורציה גם בעיה של ידע וגם של הציוד המתאים מאידך סוג זה של כיוונים מחירו במוסך נמוך מאד יחסית כך שמומלץ להגיע למכונאי הנכון ולבצע אצלו

enigo

New member
יש המלצות למכונאי נכון?

עדיף באזור ירושלים. תודה.

hananlv

New member
ירושליים לא בתחומי

בשפלה הייתי ממליץ על נועם חצור בפ"ת

קצת נסחפת בנושא הגובהה "ברומטר"

מדובר ב-800 מטר לכל היותר ואין שום סיבה ברומטרית בגבהים אילו אשר ישפיעו אל הקרבורטור. (מנסיון אישי של ים-המלח 400- עד 800+ כל סוף שבוע ) אפילו האיסוזו צ"לנג שהגיעו לגבהים של 3500 בנפאל לא נגעו בכיוון. הנקודות החשובות שיש לקחת בחשבון הם: סגנון הרכיבה (רגוע.כסח). מצב המכלולים באופנוע .ועוד כמה גורמים.... אם אתה מחפש אדם שיטפל בקרבורטור שלך ב-xr עדיף שתפנה למתווך ותמכור את האופנוע כי זה סרט רציני שלא יוצאים ממנו ב-xr ברגע שמתחילים לגעת. אבל אם בכל זאת אתה מחפש מישהו שאפשר לסמוך עליו: צביקה סטארסייקל זה צמוד לאישמוטו

enigo

New member
שלום לרוצחת....

יש הבדל אחד משמעותי בין ה XR ל TT. ל TT יש שני קרבורטורים, שאחד מהם הוא מסוג FLAT SLIDE שלטענת אחד החברים רגיש לשינויי גובה. האופנוע עדיין נוסע טוב, אבל אין שום ספק שהתערובת עשירה מדי, הגיוני כי האויר פחות צפוף == פחות חמצן ליחידת נפח. לגבי האיסוזו צ´אלנג, הם לא נסעו בדיזל בכלל? או לפחות ברכב עם הזרקת דלק? (מה שהופך אותם לממש לא קשורים לדיון על קרבורטורים, בטח לא מסוג FLATSLIDE). סתם למטרות אישור, עוד מישהוא מכיר את נושא רגישות ה FLATSLIDE ללחץ אטמוספרי?

MrCool

New member
אז... אוכל דלק או לא?

צריכת דלק של 1 ל 10 מייל היא נורמלית או לא? מדובר על נסיעות עירונייות. וגם עוד שאלה ברשותך: יש לך נתונים על צריכת שמן? תודה.

למעלה