צריכת דלק -רנו מגאן

ARISTO100

New member
צריכת דלק -רנו מגאן

שלום רב, יש ברשותי רנו מגאן, אוט', שנת 2000. אני מקבלת החזר לפי קמ'. איך אוכל לדעת את צריכת הדלק לחישוב ? תודה מראש

צריכת דלק ועלות לק"מ הם דברים שונים

אם את רוצה לדעת צריכת דלק בלבד אז יש את השיטה הפשוטה למלא מיכל מלא, לאפס מד מרחק, ליסוע כמה ימים עד להתרוקנות המיכל (לא צריך לרוקן לגמרי מספיק גם 3/4 מיכל, אבל עדיף כמה שיותר ק"מ..) למלא שוב פול ולחשב את צריכת הדלק. חלקי את מספר הק"מ במספר הליטרים שנכנסו בתדלוק השני ותדעי כמה הרכב נוסע על כל ליטר דלק. אפשר גם לחלק את סכום הכסף ששילמת במספר הק"מ..

ARISTO100

New member
משהו לא נשמע לי הגיוני

תדלקתי אתמול טנק מלא. נסעתי 106 ק"מ ותדלקתי שוב. יצא לי 6 ל' . עשיתי חישוב לפי 106/6 ויצא לי 17.6 קמ' לליטר. נשמע לי מעט מדי. האם עשיתי טעות בחישוב ?

שי ז.

New member
בגלל המרחק הקצר הסטיה עקב

ההבדלים בנקודת הקפיצה של המשאבה מאוד משמעותיים.

ARISTO100

New member
בהתחלה המשאבה קפצה

על סכום של 30 ש"ח ואז לחצתי שוב וזה הגיע ל-36 ש"ח , נראה לי שלא הייתה אפשרות יותר לתדלק מעבר.

מגזין הגה בדק ומצא:

מגזין הגה ערך בדיקת כדאיות בין מגאן בנזין 1.6 ל- דיזל 1.5. המבחן נערך לאורך 500 ק"מ וכלל נסיעה ממוצעת של נהג ישראלי בעיר ומחוצה לה. גם הנהגים התחלפו בכלי רכב כדי למנוע מצב של רגל כבדה על הגז באחד הרכבים. וכמובן שמולא אויר בגלגלים לפי ההוראות והרכבים נסעו באותו מסלול ובאותו זמן. והתוצאות: בנזין- 11.9 ק"מ לליטר והדיזל- 16.5 ק"מ על כל ליטר סולר. (אגב, התוצאות במבחן שונות במקצת מנתוני היצרן האופטימיים יותר.

ARISTO100

New member
אז אם אני מבינה נכון ...

תצרוכת הדלק היא בערך 12 ל' לק"מ ? היות ומדובר במגאן עם סוג דלק בנזין.

wil

New member
נשמע מעט אופטימי למגאן אוטומטית

עם נסיעה עירונית ומזגן הנתון עשוי להיות פחות טוב, יותר לכיוון 10 ק"מ לליטר. לא לשכוח שקיים מרכיב בלאי, עלויות טיפולים, וירידת ערך בנוסף לעלות הישירה של הדלק.

קצאמוטו

New member
יש להם אתר כלשהוא ?

יש להם אתר למגזין הגה ? יש איזה אתר שקיימים אצלו נתונים לגבי צריכת דלק של מכוניות חדשות או משומשות ? תודה..

למעלה