צריכת דלק מוגזמם

gavnuk

New member
צריכת דלק מוגזמם

שלום, הלקוח: טייפון שנה: 2004 ק"מ 299.6ק"מ :) עדיין בהרצה. צריכת דלק מוגזמת לטעמי בשביל 50 סמע"ק. 80ק"מ ל3.8 ליטר. אולי זה בגלל ההרצה, אולי בגלל שהוא עדיין חדש ומתאים את עצמו לחיים? * הטורים אצלי בשמיים, כך כיוונו לי במוסך. אולי בגלל זה? תודה

אוקי...לא כ"כ מוגזם בכלל לא!

טלוי איך אתה נוסע, אם אתה בתוך העיר עשית 80 קילומטר ל-3.8 ליטר, בכללל לא הרבה, אם תגיד שנסעת נסיעות ארוכות בגז קבוע 3/4 גז, אז אני יגיד לך שהוא היה אמור לסחוט עוד איזה 10-15 קילומטר, אבל אתה בהרצה ובטח עושה נסיעות על מנוע קר שזה גם מבזבז יותר (צו'ק) וככה זה תמיד כשאתה קונה את האופנוע כל אחד בהתחלה חושב שהאופנוע שלו שותה דלק יחסית לאופנוע...אל תדאג..

דמיקולו

New member
אוכל, כמו ענק אוכל

אבל זה תלוי בסגנון הרכיבה שלך, ואסביר: אמרת הרצה כן?? בד"כ בהרצה נוסעים יחסית בקצב רגוע ואיטי,דבר המוריד את צריכת הדלק, ומוריד הרבה.עכשיו,תלוי איך כיוונו את המנוע,ז"א, אם הקטנוע חדש מהחברה,אז סביר להניח כן אין מה לעשות. אבל אם "עשו" לך מנוע אז יכול הליות שיש בעייה בכיוון ומוסך יפתור לך את הבעייה. להמחיש איך משפיע???..............אז ככה
אני רוכב על קטנוע 250, לפני כמה חודשים עשו לו ראש עליון חדש,וע"מלשתהיה אחריות עליו הייתי צריך להריץ אותו 1000 ק"מ על מהירות איטית ל250, משמע נסיעות רגועות-50-60 קמ"ש. צריכת הדלק בהקצה עמדה כמעט קבוע על 28-29 ק"מ לליטר (מנוע 250 !!! ) סיימתי את ההרצה והתחלתי לרכב במהירויות יותר גבוהות 100-110 ואף להרכיב. צריכת הדלק עלתה לסביבות 23-24 ק"מ לליטר. יש הבדל, לא?? אז לטייפון ( 50 סמ"ק?? ) צריכת דלק של 21 ק"מ לליטר, ועוד במהירויות ונסיעות מתונות של הרצה??? נשמע קצת הרבה...

אבל טלוי בכמה זמן הוא עשה את ה-80

קילומטר, למשל אני אם אני יום אחד שם פול ועד סוף היום גומר מייכל, זה רק אחרי יום שלם של 90 קילומטר לפחות, יש לי 3 ומשהו ליטר.. אבל היה השבוע קטע שמתי פולל באותו יום נסעתי איזה 25 קילומטר הלך שליש למחר עוד קצת נסעתי 10 קילומטר ירד עוד כמעט שליש ולמחר עוד איזה 25 ואז נגמר...את מבינה, אולי את נוסעת נסיעות ארוכות בינעירונית שברור שזה אוכל פחות אתה על סל"ד מסויים והאופנוע שטטט לא אוכל דלק ושט... כמו שאני נסעתי ביום אחד בהרכבה פעמיים הלוך חזור להרצילה..כמה קילומטר זה? מלא..ואכל לי איזה ליטר ורבע...

מאיהק

New member
לא מוגזם כלל, יש לנו אותו אפנוע

כמעט אותו קלימטראז < 310 ק"מ> ואותה צריכה בדיוק.

yuvalfra

New member
הצריכה שלי

עומדת על כ-100-120 ק"מ למיכל (3.5 ליטר, 96), כך לפחות לפי זכרוני של הקילומטראז' שהיה עליו בין הפעם הלפני אחרונה שמילאתי והפעם הזאת (אתמול). רוב הסיכויים שיש טעות משום ש-100-120 ק"מ ל-3.5 ליטר יוצא 28-30 ק"מ לליטר שזה קצת יותר מדי אופטימי. מילאתי מיכל אתמול ב-300 ק"מ ועכשיו אני עומד על כ-350 ק"מ (לא זוכר בדיוק את מצב מד הדלק, יבדוק בנסיעה הבאה), אני יחזור עם מספרים מדויקים במילוי דלק הבא. ד"א, מוזר לי שאצלך מיכל מלא זה 3.8 ליטר, האם נסעת חצי שעה על מיכל "ריק"? כי אצלי התמלא 3.5 ליטר במיכל כאשר מילאתי 10-15 דקות אחרי שהוא מודיע שחסר דלק וממש ברגע שהמחוג הראה 0. בכל אופן, 80 ק"מ ל-3.8 ליטר זה בהחלט לא מוגזם, זה יוצא 21-22 ק"מ לליטר, אולי לא הכמות האופטימלית, אבל נורמלי לחלוטין (ואם אני לא טועה צריכת הדלק אמורה להשתפר משהו כשתסיים את ההרצה, לפי מה שאמרו לי)

מאיהק

New member
עד כמה שאני יודעת

ברגע שחסרים 3.5 ליטר הוא מודיע שחסר לו דלק ועומד על אפס אבל יש לו עוד 1.5 ליטר בטנק.

gavnuk

New member
את זה ניסיתי לבדוק

נדלקה לי הנורית, והתחלתי לנסוע לשרוף דלק, הגעתי ל0 אבל מלאתי 3.8. מוזר, פעם הבא אני אסע עד שיעצור. נראה אז, אקח איתי בקבוק דלק. :)

yuvalfra

New member
לא כדאי

לפי מה שנאמר לי לא מומלץ ליסוע עם מעט דלק בגלל ג'יפה שיש שם, לפרטים פנה למוסכניק מוסמך
לפחות דחה את הבדיקה עד לאחרי ההרצה

yuvalfra

New member
עדכון קל עם מספרים מדויקים

אוקיי אז החלטתי למדוד בדיוק את צריכת הדלק של הטייפון שלי. לפני 3-4 ימים כשהקילומטראז' על 300 ק"מ מילאתי מיכל מלא 3.4-3.5 ליטר. היום נורית הדלק נדלקה (בערך קו, קו וחצי לפני ה-0) והקילומטראז' על 381 ק"מ. קפצתי למלא דלק ומילאתי את המיכל לגמרי עם 3.1 ליטר. כלומר שנסעתי 81 ק"מ עם 3.1 ליטר. זה יוצא 26 ק"מ לליטר, לא רע. אם הייתי ממשיך לגמרי עד ה-0 אני מאמין שהייתי סוחט עוד 15-20 ק"מ. אם אני לא טועה כשהמחוג על 0 אז נשאר במיכל 1.5 ליטר (3.5 ליטר הלכו) תעשה בדיקה נוספת מדויקת לצריכת הדלק שלך כי 80 ק"מ ל3.8 ליטר באמת נשמע לי קצת מוגזם, קצת מוזר שלי יהיה 26 ק"מ לליטר ולך יהיה 21.

למעלה