צריכת אויר

• פותח הנושא vdsp
  • פורסם בתאריך

vdsp

New member
צריכת אויר

קצת תהיות ומחשבות בעקבות סופ"ש של צלילות...
באחרונה שבהן יצאתי אחרי כ40 דקות עם 50 אט' במיכל. הייתי מבסוט. המדריך המקסים יצא עם יותר מ100.
אז נכון, הוא בכושר טוב ואני נראה כמו בטטה, אבל היתה צלילה רגועה ביותר וגם אני בקושי הזזתי סנפיר. (ואל תבינו אותי לא נכון, אני האחרון שיחשוב שצלילה זה ספורט תחרותי)
לפני שנים, כשהתחלתי לצלול באמת הייתי גומר מיכל בפחות מחצי שעה. היום אני יותר רגוע, נושם לאט כמו ביוגה, אבל בכל אופן: מה ? הוא נושם מים ? לא נושם בכלל ?
אשמח לשמוע דעות רעיונות ועצות

אבי ע

New member
ענית לעצמך

לא מפתיע שמדריך מנוסה בכושר טוב יצרוך הרבה פחות אוויר מצולל פחות מנוסה ובכושר ומשקל פחות אופטימליים, בתנאים זהים (מניח שהצלילה הייתה רגועה באותה מידה לשניכם).
אגב, הקריטריון הזה של לגמור מיכל תוך X זמן הוא לא ממש בר-השוואה. אם יש לך מחשב צלילה, הוא יכול לחשב לך את צריכת האוויר הממוצעת במונחי פני-שטח, וזה הבסיס להשוואה (לא חייבים משדר אויר, אפשר להזין ידנית את נתוני נפח המיכל ולחץ בהתחלה ובסיום).

Dani Barchana

New member
צריכת אויר מורכבת מהרבה גורמים

אחד הדברים שחשוב לזכור שצריכת אויר אינה בהכרח צריכת חמצן (לכן בניסויי מאמץ מודדים חמצן נכנס לעומת CO2 יוצא ולא כמה ליטרים עברו במערכת.
רוצה לאמר, שזה לא רק הדברים החשובים כמו כושר, מצב גופני, קור, ריכוז וכו, אלא גם התרגשות, קצב נשימה הגבוה ממה שצריך וכו'.
לכן לנייטרוקס למשל אין השפעה על צריכת האויר במיישרין, אחוז גבוה יותר של חמצן במערכת הוא ממילא מעבר למה שדרוש לאדם הנורמלי...
אני מנחש שאצלך זה שילוב של התרגשות, תנועות מיותרות, ריכוז (המח הוא צרכן חמצן לא מבוטל וצורך יותר משריר ממוצע), עומק נשימה שונה אולי עמידות שונה לקור וכו'...
בקיצור, מכיוון שאתה יודע שאת לא תחרות, תהנה ממה שיש, בדוק שוב את המשקולות שלך (האיזון בכלל) התאמת החליפה וכו' ובכל מקרה, ככל שתצלול יותר, צריכת האויר תשתפר....

yaronAD

New member
לצרוך פחות אוויר - זה גם טכניקה שתוכל לסגל

אני יכול להציע לך את מה שעזר משמעותית! במקרה שלי

שלב ראשון : לספור באופן מאולץ :
(טיפ שקיבלתי במקור מצוללת בת 60+ :) )
1. פשוט תיספור בצלילות הבאות שלך - למשל עד 4 בשאיפה ועד 4 נשיפה
תתחיל עם מה שהכי טיבעי לך >>>> אני הגעתי עד 6
2. כמובן שאחרי כמה צלילות אתה מסגל נשימה/שאיפה מאוזנים...וזה כבר קורה טיבעי
ולא צריך להתעסק אם זה יותר

אתה תיראה בשלב הזה שכבר אתה חוזר בקלות עם BAR100 לאחר 70 - 60 דקות צלילה

שלב שני : למתקדמים :) אבל אם תתחייל איתו זה הרבה יותר טוב!
השלב הזה גם משפר לך את האיזון באופן משמעותי!

פשוט לחכות את צורת הנשימה שלך מחוץ למים = לא יאמן כמה נכון/פשוט וטיבעי
כלומר : שאיפה + נשיפה מהירות יחסית/רגילות/בתוך שניה או שתיים....ואז לספור עד 5 למשל
( אני הגעתי גם ל7 בצלילות רדודות)
ואז אין לך אוויר בריאות ברוב הצלילה = תורם דרמתית! לאיזון שלך + צריכת האוויר יורדת אף יותר

אני למשל סיגלתי את הטכניקה הזו רק לאחרונה - לפני כחודש
ומרגיש הבדל גדול

כמובן שגם כאן אחרי תקופה קצרה אתה מפסיק לספור וזה כבר טבוע בסיגנון הצלילה שלך

בהצלחה :)

למעלה