צריכים עזרה

abam12

New member
צריכים עזרה

אני ובעלי בשנות השלושים המאוחרות, נשואים קצת פחות משנה וחצי ואני בהריון, שבועות ראשונים. יש לנו כמה בעיות שאנחנו לא מצליחים לפתור כבר הרבה זמן: בחירת מקום מגורים, יחסי מין ותקשורת לקוייה, שנינו מאוד סובלים ולא מצליחים לצאת מהמצב. אנחנו רוצים ללכת לטיפול זוגי, אך אני מאוד חוששת לבחור מטפל/ת לא מתאימים מחשש שרק יעשו יותר גרוע, יקחו צד אחד או חלילה יביאו אותנו למבויי סתום. בשוק יש המון מטפלים זוגיים, וההכשרות שהם עברו לא ממש ברורות שכן אין ממש לימודים של טיפול זוגי, ובכלל איך לבחור את האחד/ת המתאימים??? האם מישהו יכול להמליץ על מטפל/ת, או איך לבחור אותם. נראה כי התחום מאוד פרוץ. אני הייתי בעבר בטיפול פסיכולוגי כ-5 שנים ואני בהחלט יודעת מה זה לבחור את המטפל הלא מתאים. וביחוד כשמדובר בזוג, החששות מהרס של הנישואים מאוד גדול. מישהו יכול לעזור לי?

גארוטה

New member
החשש שלך מאד

מוכר ומובן, ולאור מה שאנשים מתארים כאן בפורום בהחלט יש הרבה נפילות בבחירת המטפל/ת ובשיטת הטיפול. אני יכולה להמליץ לך (מנסיון) על טיפול זוגי בשיטת אימגו. תקראי קצת כאן כדי לקבל התרשמות על השיטה והדרך http://www.mnews.co.il/article_focus.asp?article_id=3843 בהצלחה

גם אני ממליצה על אימאגו

גישה שלימדה אותי ונתנה לי הרבה כלים בערכות יחסים בכלל, וזוגית בפרט. אם כי את הנישואים שלי זה לא ממש הציל....

czar

New member
מתנצל על השאלה

אז למה הריון אם אתם בבעיות?

אולי בהתחלה לקרוא קצת על סוגי הטיפול השונים

היום יש הרבה מאד שיטות טיפול.קיימים הרבה מכונים המכשירים מטפלים בשיטות שונות. אפשר להכנס לאתרים שונים ולראות אם קיימות כתבות, פורומים ושאר אמצעי ביטוי למטפלים זוגיים בהתאם לסוגיה שהכי קרובה אלייך. את יכולה להקליק בגוגל את שם אותה סוגיה שאת מעוניית לטפל דרך יועץ זוגי ותראי כי קיימים הרבה מטפלים המפרסמים מאמרים, כתבות, ראיונות וכו' שדרכם תוכלי אולי להמשיך את החיפוש אל דרך מטפל/ת ספציפי/ת. יחד עם זאת, תוכלי לדעת האם אותו מטפל אכן מוסמך מטעם אגודת המטפלים (או איך שזה מוגדר). מרימים טלפון ושואלים או שבאתרים מסויימים אף מופץ קישור לבירור. אני חושבת שהכי נכון זה לברר דרך המלצות אישיות או דרך התרשמות אישית מפרסומים של המטפלים השונים. לפרסם מודעה כמו זו בה את מעוניינת בשם של מטפל/ת זוגי ולקבל אל תוך תיבת המייל שלך שמות שלפיהם תעשי חיפוש עצמאי. חשוב מאד לציין שאם ואת יודעת כי את או בן זוגך ,כטיפוס, שאין לו כ"כ סבלנות לטיפול ארוך, חשוב להבהיר לאותו מטפל כי הכוונה היא לטפל באופן נקודתי ומעשי בבעיה ולא למרוח את הטיפול למספר גדול של מפגשים.

abam12

New member
תודה, אבל...

תודה על התשובות, אבל רציתי לספר לכם שביקרתי בהמון אתרים, קראתי המון כתבות ומאמרים וכלום, אין לי שמץ של מושג מה מתאים לנו ומה לא, אתם לא מאמינים כמה מטפלים יש, כמה גישות יש, וואו, אין לי מושג, אני מאוד מבקשת מישהו יכול לתת לי שם של מטפל/ת, אולי? אני מאוד הודה לכן, אין לי למי לפנות ולשאול על מי הם ממליצים. אני מאוד מודה לכם, שיהיה רק טוב

מריוס זכריה

Member
מנהל
איך לבחור מטפל?

אני חושב שיש כמה טעויות בגישה שלך. קודם כל, נניח שמישהו פה יתן לך שם של מטפל. מה זה יעזור? אנחנו רגילים לשאול על שמות של מומחים מחברינו, כי אנחנו מכירים את החברים ויודעים להעריך מתי ההמלצות שלהם שוות ומתי לא. אבל אם תקבלי המלצה ממישהו שאת לא מכירה - מה זה יתן? מה עוד שבאינטרנט יש גם סיכוי ל"המלצות" שתולות. שנית, בקשר לגישות - חוץ משיטת האימגו, שהיא מאוד מוגדרת ומובנית (וגם מאוד טובה) - חוץ מזה, רוב המטפלים הזוגיים יעבדו בשיטות דומות (מה שנקרא, השיטה הפסיכודינמית). זה לא אומר שאין ביניהם הבדלים - יש ויש - אבל אלו נובעים בעיקר מאישיותו של המטפל. לכן תמיד כדאי להיפגש לפגישה אחת, שמוגדרת כפגישת היכרות, ולראות אם מתחברים או לא. מותר גם לשאול על מסלול ההכשרה, ואפילו לבקש לראות תעודות. במלים אחרות: לסמוך על עצמכם. שלישית - בקשר לפחדים שלך - שוב אני אומר: אל תתנו לפחד לנהל אותכם, וסימכו על עצמכם. נכון שיש גם מטפלים גרועים, אבל הם מיעוט, לא רוב. תבואו במבט ביקורתי, ואל תהססו, גם אחרי שתים שלוש פגישות, להגיד שלא מתאים לכם, ולחפש מישהו אחר. מותר לעשות "שופינג" ולפגוש שנים-שלושה, [או לכל הפחות לראיין אותם בטלפון] לפני שמחליטים. לסיכום, בתחום הזה זה הרבה מאוד עניין של כימיה, ומה שעבד לזוג אחד לא בהכרח יעבוד לאחר. אז נסי, עם פחות פחד. כי אם בעלך מגויס לעניין הטיפול, תוכלו להתגבר גם על מטפל לא מוצלח, ולמצוא אחר, ואם הוא לא מחוייב לטיפול - טוב, אז באמת יש בעיה, אבל אין מה לעשות. צריך לקפוץ למים.

א י ר ק ה

New member
למה את בהריון?

אני לא מבינה, אתם לא מסוגלים להסכים על מגורים, יש בעיות תקשורת ומין אבל העיקר אתם מביאים ילד לעולם למה???? כדי שייכנס לסטאטיסטיקה של ילדים במשפחות חד הוריות אני מצטערת, וזה יישמע מאוד לא יפה מה שאכתוב, אבל נראה לי שעדיף להפסיק את ההריון ולקבל החלטה האם אתם ביחד או לא , במקום להביא ילד ולהתגרש, אם התחתנתם רק בשביל להביא ילד, אז מסכן הילד,כי הוא יגדל בסביבה ללא משפחה תומכת במקום לחפש מטפל זוגי תבדקו שיש זוגיות

aileen

New member
כולם רוצים זוגיות טובה,

והרמוניה. כל אדם מביא לזוגיות את הבעיות שלו, את העבר שלו. עליכם לדעת למזג את חייכם אחד בשני , בייחוד כאשר אתם אוהבים . הקשר הזה צריך "hero" שיהיה מוכן לוותר ולומר " אני נותן מעצמי , את מה שאת לא מוכנה לתת/ ולהיפך " אני אומרת שאתם כרגע בסטטוס "תקוע". תקשורת מאד מקרבת בין בני זוג , וטוב שאת יודעת שעליכם להגיע לטיפול זוגי. לגבי המלצות , לצערי אין לי. מאמינה שכבר יכוונו אותך פה. כדאי לזכור ששתי נשמות שרוצות להיות יחד , בד"כ על מנת לבצע תיקון . את רוצה להיות צודקת או מאושרת? תחשבי על זה.. בהצלחה

למעלה