צריכים עזרה עם ילד

poni2206

New member
צריכים עזרה עם ילד

בוקר טוב לכולם! אנחנו זוג הורים ל-2 ילדים : אחד בן 6 והשני בן חודשיים. מאז שנולד הילד השני רוב תשומת לב (כמובן) עברה עליו, אך אנו משתדלים לתת תשומת לב גם לגדול. הילד הגדול שלנו הוא חכם ומבין את המצב (כך לפחות מדברו) ובדרך כלל הוא מקשיב למטפלות בגן ולנו בבית. עכשיו לבעיה. מאז שנולד הילד השני ילד הגדול שלנו הפסיק להקשיב לנו ולגננת ואנחנו לא מבינים מה הסיבה. חשבנו בהתחלה שזה ביטוי שלו לחוסר תשומת לב, אז התחלנו לתת קצת יותר אך מצב לא משתפר. רק ביומיים אחרונים הוא ישב פעמיים בעונש בגן וגם אנחנו נתנו לו עונש. ולמרות זאת נראה שזה ממש לא "מזיז" לו. אני כבר מתוסכל ולא יודע מה לעשות : לתת עוד עונש כבד (בלי מתנות ליום הולדת) או הפוך - לעבור על זה בשתיקה. הלב שלי נקראה מזה שאני צריך לתת לו עונש מצד אחד ומצד שני כשהוא בא מגן ואני שואל אותו איך היה הוא מספר לי את האמת ואני מבין שזה דבר טוב, אבל זה שהוא בעונש - זה דבר לא טוב. אם למישהו יש רעיון מה לעשות - רק תגידו. תודה מראש

פוני יקרה, הבן הבכור שלך היה לבד

במשך שש שנים, וכמובן במרכז תשומת הלב. פתאום, out of the blue הגיע מתחרה שבלי לעשות כלום, רק להיות שם, גוזל את כל תשומת הלב, לא רק שלכם אלא גם, יש להניח, של הוריכם. מביאים לו מתנות, קופצים לכל ציוץ שלו. והוא, הילד "הגדול" ננטש ונשכח (כך לפחות הוא מרגיש). הדרך שלו להחזיר אותו למרכז תשומת הלב היא שלילית. הרי כשהיה ילד טוב וציתן שכחו ממנו. ועכשיו יש סביבו המולה. מתייחסים אליו, מתעסקים איתו, גם בבית וגם בגן, ובכך הוא לומד שזאת הדרך. הילד שלכם הוא בסך הכל ילד קטן הקורא, בדרך שהוא מכיר, לעזרה. הוא מחפש את תשומת הלב שזכה לה עד כה. גם אתם וגם הגננת מראים לו שהדרך בה בחר היא הדרך הנכונה, ועצתי לך, אל תגררו למלכוד של עונשים, שתביא מצידה לעוד התנהגות מרגיזה, כי דרך זאת תכניס את כולכם למלכוד. קודם כל כולכם, כולל הגננת צריכים לגלות הבנה למעמד החדש שלו, ויחד עם ההבנה גם סלחנות. נסו, בבית, להקדיש לו יותר תשומת לב. להיות בשבילו כשהתינוק ישן. את יכולה לצאת איתו לפעילות מחוץ לבית בזמן שבעלך או מישהו אחר יהיו עם התינוק. גם אם את מניקה, ניתן לשאוב חלב ולהשאיר בבית, על מנת שכל תשומת הלב שלך תהיה מרוכזת בו. במקום להעניש, תנו לו חיזוקים חיוביים כשהוא מתנהג יפה. הראו לו שאתם מעריכים דוקא התנהגות כזאת ולא נגררים לעונשים. ילדכם נמצא בתקופה רגישה, והדרך בה תנהגו היום תתווה את מערכת היחסים ביניכם לבינו, וגם בין האח הצעיר לבינו לאורך זמן. בהצלחה!

ועוד משהו

לדעתי הרמינה באמת הקיפה ומיצתה ,ובכל זאת עוד דברים קטנים שאני מציעה (כך נהגתי עם בתי כשנולדו תאומי). * לשתף את הבכור בפעולות עם התינוק. למשל, שהוא יהיה אחראי על... שיחזיק לו את הבקבוק, שירחוץ את המוצץ. להראות לו שהוא לוקח חלק במה שנעשה עם אחיו. לא לנטרל אותו. * להכין מלאי צעצועים לגדול. כשמביאים לקטן מתנה ,לשלוף ולתת גם לו. להביא לו מתנה גם כתודה על עזרתו עם הקטנצ'יק. * כאשר מדברים על התינוק החדש בסביבתו , להסב את השיחה כך שגם ידברו עליו. אפשר לעשות זאת בדיפלומטיות. ולבסוף, בשום פנים ואופן לא הייתי נוקטת בשיטת העונשים. לדעתי זה יכול להשיג תוצאות לא חיוביות בהתייחסותו לאחיו התינוק. ו...לתת לו זמן. התאקלמות. ו

גלבועא

New member
לא להעניש, לא להעניש

ושהגננת תפעיל את הידע הרב שיש לה בפסיכולוגיה של ילדים קטנים כדי להתמודד ביעילות ובצורה נכונה עם מצבו החדש.

poni2206

New member
תודה

תודה רבה על הדברים. אלי לציין שאני גבר, אבל זה לא משנה. דווקא היום כשחזרתי מעבודה ילד הגדול סיפר שהוא היה טוב בגן ולא היה בעונש. היתה חפיסה של מדבקות בכיס אז ניגשתי עליו וישבתי בגובה עיניים שלו, אמרתי לו שאני גאה בו על ההתנהגות טובה שלו, חיבקתי אותו ונתתי את המדבקות. אני חושב שהוא הבין את ההבדל בין מעשים טובים ורעים וגם (אני מקווה) הבין שתשומת לב אפשר להרוויח אחרת. בכל זאת תודה על החיזוק.

brum

New member
אין לי מה להוסיף על קודמי -מצטרפת להצעות../images/Emo45.gif

הילד זועק לתשומת לב../images/Emo23.gif

אני לא באה ממקום של ביקורת אלא בחשיבה. מה פרוש משתדלים?? הרי 6 שנים הוא היה יחיד וקיבל תשומת לב בכמויות בלתי מוגבלות היום אתםמשתדלים... וזה ממש טבעי ובכן לראייתי אין ילד שני שלא נפגע כאשר נולד אחיו וככל שהיה יחיד לאורך תקופה ארוכה יותר כך יהיה לט קשה יותרלהסתגל כאשר ילדתי את בני השני טרחתי לקרא בספרות המקצועית וחיפשתי דרך להקל על ההלם של בתי הגדולה. באחד הספרים היה כתוב - ואני ממש לא מסוגלת לשכח!!!! תדמייני לך שבעליך מגיע ערב אחד הביתה עם אישה נוספת ומודיע לך מהיום היא חלק מאיתנו. מבקש ממך לזוז טיפה הצידה שיהיה גם לה מקום, מכניס אותם למיטתכם ואתם חיים יחד שלושתכם יחד במשפחה...... תתמודדי! אולי בדרך הזו תצליח להפנים כמה רגיש הילד וכמה תשומת לב הואהיה רוצה לקבל טבעי שילדים וגם מבוגרים נוטים לעיתים מזומנות לאותת מצוקה או קריאה לתשומת לב דווקא בדרך ההפוכה. שיהיה לכם בהצלחה.

poni2206

New member
תודה

ואוו! המשפט מהספר - זה הפיל אותי. אף פעם לא חשבתי על זה מזווית כזאת! תודה רבה לך על הדברים.

למעלה