צריכים עזרה דחוף!

PonPon82

New member
צריכים עזרה דחוף!

לחתול שלנו כבר היתה פעמיים חסימת שתן שנפתרה כל פעם בניתוח וניקוי השלפוחית מאבנים. מדובר בניתוח מאוד יקר, בסביבות ה-600 שקלים (שילמנו ככה עבור כל פעם... כאילו עד היום 1200 שקלים). התקופה שבין הניתוח הראשון לני היתה 3 חודשים בערך ועכשיו הוא שוב מגלה את אותם סימנים חיצוניים של אותה בעיה. כלומר - שוב, פעם שלישית כבר (עברו בערך 3 חודשים מאז הפעם השניה שזה קרה לו) הוא זקוק כנראה לניתוח. אנחנו זוג סטודנטים ולא יודעים מה לעשות.. אין לנו כסף לעוד ניתוח ובטח שזה לא יהיה הניתוח האחרון, זה חוזר לו כל איזה 3 חודשים. מה לעשות?? אני כבר חשבתי על להרדים אותו, אבל בעלי מתנגד לזה בכל תוקף.

ella100

New member
היי PonPon82

אני לא מומחית לחתולים אבל יש לי חברה שאחד החתולים שלה מועד לאותה פורענות. נדמה לי,אם הבנתי נכון,שיש סוגי מזון שגורמים לו לחסימות ויש סוג מזון שאינו גורם לחסימות. זה אינו מזון מיוחד אבל כנראה טוב עבורו כך שכל החתולים אוכלים אצלה את המזון הזה. לא זוכרת שזה הגיע אצלו לאבנים. אני יודעת שאצל כלבים דלקת לא מטופלת בדרכי השתן מביאה להווצרות קריסטלים,חסימות ואבנים. יש ויכוח בין הוטרינרים האם הטיפול הנכון הנו אנטיביוטיקה בלבד (לטיפול בדלקת) או מזון רפואי יקר מאד,למשך מספר חדשים + אנטיביוטיקה. לא יודעת עד כמה זה שונה אצל חתולים-אבל נראה לי (או שלא ציינת) שהחסירו מכם מידע או עצה חיוניים.

for no one

New member
שלום מאיה

החתול שלי סובל מדלקות חוזרות וחסימות חלקיות בדרכי השתן וזו באמת מלחמה שלא נגמרת. אצל חתולים אוכל רפואי עוזר מאוד במצבים האלה וגם מהווה טיפול מונע. אצל פינוקי שלי האוכל שעוזר לו זה CD של הילס, ובזמן דלקת הוא מקבל SD. אבל יש מוצרים נוספים כמו יורינרי של רויאל קאנין לדוגמה. כשפינוקי אוכל סוג מזון שונה הוא מהר מאוד מפתח דלקת. השאלה היא כזו - האם החתול שלכם מקבל איזהשהו טיפול מונע? אוכל רפואי מיוחד, משחות להחמצת השתן ועוד? מה אתם עושים כשאתם רואים שהוא מראה סימנים? חתול שמתחיל להראות סימני מצוקה במתן שתן יכול לפתח תוך כמה שעות חסימה מלאה. אבל הרבה פעמים אם ישר לוקחים אותו לטיפול רפואי לא מגיעים למצב של חסימה, ואז אפשר להימנע מניתוח. אצלנו בבית עוקבים אחרי פינוקי לארגז החול לפחות פעמים ביום - רואים שהוא מצליח לעשות פיפי בצורה נורמלית, שהוא לא מיילל בארגז, שהוא לא חופר הרבה בחול לפני שהוא משתין, שאין סימני דם וכו'. וכך אם חלילה מתחילה איזושהי בעיה אנחנו תופסים אותה בזמן, ומצליחים לטפל בזה עם תרופות ו-SD במידת הצורך. רפואה שלמה ובהצלחה

גן חיות

New member
דרכי שתן חסומים

עקרונית, חתול עם בעיה כרונית כזאת אמור לאכול אוכל רפואי מיוחד בלבד, כנראה s/d או c/d. יש הבדלים בין חברות שונות לגבי טעמים ומחירים. סביר להניח שהוא גם אמור לקבל מהשהו להחמצת השתן כמו חמוציות או מהשהו דומה. אם הוא לא מקבל ו/או אם צריך ניתוחים חוזרים, הייתי בהחלט שוקלת לגשת לווטרינר אחר.

מקרה מעניין

קודם כל - יפה לראות שקיבלת מעלי 3 תשובות מאד עקביות. זה נדיר לראות שכל כך הרבה אנשים מדברים על אותו פתרון - וזה אומר דרשני. לגבי המקרה - בחתולים רוב המקרים של דלקות בדרכי השתן מצריכים קטטר שתן אבל לרוב לא נוצרים גבישים גדולים שמצריכים ניתוח. במקרה שאתם מתארים - היו ממש אבנים. כדי לטפל בזה כמו שצריך, חשוב לדעת איזה סוג אבנים זה היה ולפי זה אם יש צורך במזון רפואי (סביר שכן) ואיזה סוג של מזון. נקודה נוספת היא מה היה PH השתן בבדיקת שתן, ואם נעשתה תרבית. את רוב המקרים האלה אפשר לפתור, ובמניעה נכונה גם להמנע מהופעה מחודשת וחזרתיות כמו אצלכם, אבל חשוב לרדת לעומק העניין מבחינה אבחונית.

שאלה באותו נושא..

החתול המדהים שלי נפטר לפני שבוע מאותה הבעיה. הוטרינר טען שיש לו חסימה וזקוק להרדמה מלאה וקטטר. אחרי ההרדמה החתול לא חזר לעצמו. 3 ימים קיבל יום יום מנה של אנטיביוטיקה וכל יום דיברנו עם הוטרינר כשלוש פעמים בניסיון להבין איך הוא טוען שהכל בסדר וזה השפעות של ההרדמה בעוד אנחנו רואים את מצב החתול הופך לגרוע מרגע לרגע. ביום האחרון היינו אצל הוטרינר בבוקר, החתול קיבל אנטיביוטיקה כשחזרנו הביתה, עד הצהריים דיברנו עם הוטרינר 3 פעמים בניסיון להסביר לו שהחתול סובל אך בכל פעם הוא ביטל אותנו ואמר שאין מקום לדאגה, ואחר הצהריים מצאנו את החתול ללא רוח חיים. טעות טעות טעות שלא הלכנו לחוות דעת נוספת, אבל האמנו בו.... אנחנו טועים לחשוב שהוטרינר היה חסר אחריות במקרה זה??

r i p l y

New member
הוא לא קיבל אוכל רפואי מונע???? cd

cd של סיינס דיאט אמור להיות מניעה של המחלה לכל החיים מה לא קניתם לא אוכל רפואי מונע היווצרות קריסטלים\אבנים בשלפוחית השתן מאוד לא אחראי.!!

r i p l y

New member
אני הייתי מחליפה וטרינר

משום שהוא לא טרח ליידע אותכם או שלא הקשבתם ממש בכל מקרה לא מאמינה שככה זה פרח מזכרונכם הוא החסיר מכם מידע ואולי רצה לעשות כסף לא ברור על חשבון תול שסובל. במקום למנוע זאת אחת ולתמיד להרדים אף פעם אל תחשבי ככה עדיף להיות ביקורתית כלפי הוטרינר הספציפי הזה ולא כלפי החתול החולה והמסכן שמאוד סובל..

למעלה