צריכה תשובות...

N i c o l e

New member
צריכה תשובות...

2 חברים שלי מהשיכבה נהרגו ביום שישי בתאונת דרכים, אני מניחה שחלקיכם שמע על המקרה הנורא... ואני צריכה תשובות...אני יודעת שאחד מת על המקום והשני מפצעים פנימיים...ואני לא יודעת..מה קרה להם אחרי זה? איפה הם עכשיו? הם רק בני 18- יש לזה השפעה על מה שקורה להם אחרי המוות? הם יכולים לראות אותנו מלמעלה? או שאולי הם עדיין כאן? כל כך הרבה שאלות...אני חייבת תשובות...כמה שיותר... האם מישהו יכול להסביר לי כאן מה קורה להם עכשיו?...אם אתם צריכים עוד פרטים אני אתן...אני פשוט חייבת לקבל קצת תשובות על כל השאלות האלה... בבקשה תעזרו לי...

I am a freak

New member
כן, שמעתי על האירוע

תנחומי לך וגם למשפחתם. קודם כל, את חייבת להבין שהשאלות שאת שואלת אלו הן שאלות בנוגע לאמונות ולא לדברים אוניברסליים שכולם מאמינים בהם. לפיכך ובהתאם- אני אתן את האמונות שלי בנושא כיוון שאני לא יכול להתפרס על כל האמונות של העולם שמעבר, מפאת חוסר מקום בהודעה ויותר מכל, מפאת ידע. מה קרה להם אחרי זה
סביר להניח שהם היו מבולבלים מאוד אבל, אם לא "שמעתם" מהם או הרגשתם בנוכחותם, כנראה הם הבינו והמשיכו הלאה. הגיל לא משפיע על החיים שמעבר, כיוון שההתפתחויות על חלות על כל הנשמות, חוץ ממקרים יוצאים מהכלל, שלא נוגעים למקרה שלך. הם, לפחות כרגע, [במידה והם באמת המשיכו הלאה] לא יכולים לראות אותנו, הם למעלה עוברים תהליך של היטהרות והכנה לקראת גלגול [גלגול נשמות]. את צריכה להירגע, אני בטוח שעבר הרבה, במיוחד כי נשמע שהיית בקשר איתם והם היו חשובים לך, אבל- הם במקום יותר טוב כרגע, סופגים אור של אלוהות ומנוחה. הפריק.

N i c o l e

New member
הם זוכרים אותנו?

הם יוכלו ליצור איתנו קשר בעתיד? (דרך חלומות או משהו כזה...) או שהקשר שלהם אלינו פסק לגמרי?

HUhybrid

New member
ראשית, תנחומי ../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif

לגבי שאלתך הקשה, כמו "הפריק" אני לא יכולת לתת לך תשובה וודאית, וכנראה שלא אף אדם אחר. אם את מעוניינת בדעתי, אזי אני תופס את היקום כולו לפי אחת התיאוריות המדעיות, כי הוא מערכת סגורה השואפת לאיזון, ולכן סך האנרגיה שביקום שווה לאפס (האנרגיות המבזבזות, הלוקחות, והאנרגיות היעילות, הנותנות, מאפסות אלו את אלו). מכאן, שכל עוד יש לזכרם מקום ב-
שלנו, הרי שזכרון זה לא נאבד, ומקנה להם חיות מסויימת. מכאן, שאין דבר שעובר לחלוטין מן היקום, אלא רק משנה צורה, מתגלגל לדבר אחר. לכן גם הכל מתועד ונזכר לנצח (אם יתרחש תהליך הפוך, נניח של התכווצות היקום- ואז הכל יתכווץ לחומר הזעיר ביותר. המדע התיאורטי מגדיר אותו כפלאק. עדיין הכל נשמר, אלא שמשנה צורתו. אחדות זו מילת המפתח, אם כי לא אחידות). הלוואי ונזכה לבשורות ולשמועות טובות במהרה בימינו ולעת חג הגאולה הקרב ובא, אמן.

batel15

New member
לפי דעתי...

אני לא כל כך מבינה בדברים האלה (למרות שהייתי רוצה) אבל יכול ליהיות שהם באמת המשיכו וזה שהם צעירים זה לא קשור כולם אותו הדבר...

קודם כל תנחומי הכנים ../images/Emo10.gif

החברים שלך לא סובלים כעת, זה בטוח. היות והם מתו, הם לא חשים ולא מרגישים דבר - למעשה, הם חדלו מלהתקיים בכל מובן אפשרי, למעט אחד: הם השאירו אחריהם את הזכרונות שלהם אצל האנשים שהכירו אותם. אולי אפשר יהיה מהזיכרון של המוות הנוראי והמיותר שלהם לבנות משהו חיובי, כמו זהירות בדרכים, או שיפור תשתית הכבישים (את מדברת על התאונה באיזור אבו-גוש, נכון?). לפחות זה יהיה נחמה מסויימת לאנשים שהם השאירו מאחור.

I am a freak

New member
לא מסכים עם דבריך- בצורה גמורה

"למעשה, הם חדלו מלהתקיים בכל מובן אפשרי, למעט אחד: הם השאירו אחריהם את הזכרונות שלהם אצל האנשים שהכירו אותם" זה נוגד את כל מהות הפורום.... אתה פשוט שולל את כל "העולם הבא". הפריק.

לא בדיוק נוגד את מהות הפורום.

מהות הפורום היא אנשים המשוחחים על העולם הבא ועל רוחות. מטרתי היא, בעיקר, להתריע שיש להתייחס בספקנות רבה מאד לכל מי שבא וטוען שיש ביכולתו ליצור קשר עם רוחות ספציפיות. אני לא מעוניין להתווכח עם מי שטוען שראה רוחות, או שעשה סיאנס ויצר קשר עם רוח מן המאה ה-16 או ילדה לא-מוכרת שמתה לפני עשרים שנה - למרות שאני לא מאמין שזה מה שאכן קרה להם, אין לי עניין להתווכח עימם משום שאין בכך נזק גדול. איש באמונתו יחיה. הסכנה היא כאשר בא מישהו ומנצל את אמונתם של אנשים בעולם הבא וברוחות על-מנת להשפיע עליהם לטובת אינטרס מסוים, או לגזול את כספם. שרלטנים הטוענים שיש ביכולתם לתקשר עם רוחות "לפי הזמנה", כלומר קרוביהם או יקיריהם של החיים המבקשים את שירותם. או נוכלים המספרים לאנשים תמימים שהרוחות רוצות שינהגו כך-וכך. אנשים הטוענים שנפטר מפורסם יצר עימם קשר וגילה להם את רצונו, ומבקשים להיתלות באותו אדם מת כדי להאדיר את שמם והשפעתם: אלה הן הסכנות הכרוכות באמונה תמימה ברוחות ובעולם הבא, ולכן חשוב לי להדגיש את הצד הסקפטי שבעניין. אין לי הוכחות חותכות משלי לאי-קיום רוחות. עם זאת, אני סבור שאפשר בהחלט לבחון את מי שטוען שהוא יכול ליצור קשר עם רוחות ספציפיות, של קרובים וחברים מתים, ולהיווכח שהוא משקר. צריך רק מידה בריאה של סקפטיות לשם כך.

I am a freak

New member
אתה פועל ע"פ אינטלקט ולא ע"פ הלב

אם תחשוב לרגע במקום עם המוח- אלא עם הלב, אתה תבחין שיש המון דברים מעבר למה שאתה מסוגל לראות עם המוח הפשוט והפרמיטיבי שלך [אל תקח את זה כקללה.... אני מדבר בכלליות. לאדם יש מוח פשוט ופרימיטיבי... בגלל זה הוא לא יכול לקלוט את העולם שמעבר, זה מתחת לתפישה של רוב בני האדם]
. אבל, מצד שני אתה צודק- רוב האנשים שמבקשים כסף תמורת העלאת רוחות יהיו שרלטנים. אבל, אני לא מכליל- אני לא חושב שפגשתי ולא אלפית מהמתקשרים בעולם, אני לא יכול לקבוע בכלליות כמו שאתה עושה. לילה טוב, הפריק.

צודק ולא צודק

אני יודע גם כך שיש המון דברים שאיני יודע ואיני מבין. למשל עב"מים: אני רואה עב"מים כל הזמן. כל מיני עצמים מעופפים שאיני יכול לזהות. מצד שני, אני יודע שאלה כנראה ציפורים, מסוקים רחוקים או לויינים, או אולי בלון שברח למישהו. איני חושב שאני רואה חלליות של חייזרים! אותו דבר בקשר לתופעות לא-מובנות, צירופי-מקרים מדהימים, תחושות מוזרות: אני יודע שהם קיימים. אני יודע שאיני יודע בוודאות את הסיבה לקיומם. אבל אני לא מניח משום כך שיש סיבה על-טבעית לקיומם: קרוב לודאי שהסיבה היא טבעית לחלוטין, אלא שאני איני מצויד בכל הכלים כדי לדעת מהי. המוח שלנו אולי אינו הכי טוב שאפשר, אבל הוא הכי טוב שיש לנו ביקום הזה. אם אתה מבקש ממני לזנוח את ההסתמכות הבלתי-מתפשרת שלי על הגיון, על עובדות, והדרישה שלי לפחות לראיות עבור טענות מפליגות - שכח מזה. אם מישהו טוען טענה מרחיקת-לכת כמו "אני יכול לראות רוחות של מתים", אני רוצה הוכחה כלשהי. סך הכל, אם מישהו היה באמת מסוגל לתקשר עם מתים, הוא היה יכול לזכות די בקלות במיליון דולר מג'יימס רנדי הגדול שהזכרתי בהודעה אחרת בעמוד זה.

I am a freak

New member
כמה תגובות לי אליך

הראשונה וההכי חשובה [כמעט] היא שהדיון עימך מאוד מעניין, אתה מנסח בצורה משגעת- אבל פשוט מסתמך על ההיגיון במקרים שאי אפשר להסתמך עליהם. אתה מזכיר לי את עצמי לפני שהתחלתי לעסוק בתחום- הייתי בדיוק כמוך. בגלל זה אני רואה אותך כאתגר, ממש כמו לנסות ולשכנע את עצמי.... שנית- כמה מילים על היגיון ותורת הנסתר. אני חושב בדיוק כמוך- הכול מדעי
כישפים, קריאת מחשבות, טלקנזיס- הכול. המדע של ימינו אינו יכול להוכיח את זה- בדיוק מהסיבה שציינת- אין למדע מספיק כלים. בעתיד, בתקווה שזה יקרה לפני שהעולם ייחרב, ייפתחו עוד כלים ואז- קראית מחשבות יהיה בדיוק כמו לעשות צילום רנטגן- מדעי, אפשרי וקביל. עד אז, אנשים כמוך בכל העולם מפקפקים ביכולת של האנושות. במוח הזה שאתה מדבר עליו- כרגע, הוא לא מפותח ולא שמיש למטרות אלו- אבל, עם תרגולים שונים, מדיטציות וכו'- אפשר לפתח אותו כדי שיתחיל לקלוט, כדי שיתחיל להבין. לא ביקשתי ממך לשכוח מההיגיון- חיים לא הגיון אלו הם חיים ללא אויר לנשימה [לפחות בשבילי] אבל, כן ביקשתי לנסות ולהסתכל מעבר, לנסות ולראות את מה שכולם מפחדים לראות- אולי בגלל שכרגע, זה בהחלט לא הגיוני. המשך שבת שלום, מחכה לתגובה. הפריק. נ.ב על ג'יימס רנדי הזה שמעתי רק עכשיו, כשקראתי מה הוא רוצה. יש לי השערה גדולה בקשר לסיפור שלו- אם תרצה, אני ארחיב

הכל מדעי? ממש, ממש לא.

אם זה "מדעי" אז זה ניתן לשיחזור בתנאי-מעבדה. אם יש שיטה שעובדת אז אפשר לבדוק אותה, לעשות ניסויים. כל הניסויים בעל-טבעי שנערכו עד כה - כשלו. בפרט כאשר היה נוכח "קוסם" מקצועי בסביבה. שים לב! על מדענים אפשר לעבוד לא פחות מאשר על הדיוטות: היו כמה וכמה מדענים - פיזיקאים, מתמטיקאים - שהאמינו שלאורי גלר יש כוחות על-טבעיים, למשל. לא משום שהם היו טפשים: הם היו תמימים. ומעניין מה שאתה אומר על ג'יימס רנדי. הקשב לעצמך, פריק יקר: שמעת עליו רק עכשיו, וכבר יש לך "השערה גדולה" בקשר למה הוא רוצה ומה הסיפור שלו? זו השיטה המדעית שלך? קרא עליו קצת יותר, בעיקר באתר שלו, לפני שאתה משער מיני השערות לגביו.

../images/Emo45.gif אבל לא לגמרי...

המדע יכול ללכת יד ביד עם מאגיה,אבל לא בכל המובנים. זה מסובך להסביר,אני בספק אם יש בידי הכלים בכלל,בנתיים אני אסתפק בהרגשה. המדע בעיניי הוא יותר גשמי,ומאגיה דבר רוחני,לכן לפעמים קשה לי לקבל אתזה שהמדע יוכל מתי שהוא להסביר תופעות רוחניות משהו...(בנתיים נסתפק בתאורית הכאוס). חביב הקסם

I am a freak

New member
תתאר מצב-

שבו אתה חי לפני 300 שנה- ואתה רואה ברק. אנרגיה חשמלית שטסה בשמיים, פוגעת בעצים, בתים, מכוניות- והורסת הכול. אז, היית חושב שזו תופעה רוחנית לגמרי- שהאל שילח את ידו ואז זעמו בתושבים. כיום, כולנו יודעים מהו הרקב- איך הוא נוצר ולמה. כיום זו תופעה מדעית לגמרי
מישהו לפני 3000 שנה היה מאמין
הפריק.

למעלה