צריכה שאלות...

צריכה שאלות...

היי לכולם. אני ועוד מדריכה מהסניף שלי הולכות מחר לעשות גיוסים. עכשיו יש איזשהו משחק שאנחנו רוצות לעשות ובמשחק הזה יש שאלות שקשורות לבנ"ע. דוג' - מה סמל התנועה של בנ"ע? במה דוגלת התנועה? (תורה ועבודה..) כאילו שאלות כאלה.. אשמח לעוד שאלות.. יומטוב ובעז"ה שנזכה לבשורות טובות מהחטופים!

הנה כמה...

כמה שבטים יש בתנועה? 5 + שבט חדש + שבט הכנה (7) מהו המוטו של התנועה? "תורה ועבודה" מי השבט החדש של השנה? "נצח" מה זה תסי"ם? תרגילי - סדר איזה שבט עושה תסי"ם? השבט החדש (השנה עשה "נצח") מי הקים את תנועת בני"ע? הרב נריה מהם שמות השבטים? (זרעים) נבטים, נצנים, מעלות, מעפילים, הרא"ה, (נצח) מהו סמל התנועה? לוחות - הברית, הקלשון המגל חיטה שעורה. כמה שנים קיימת התנועה? (תבררי...) מה זה חשדומט? אחד שנמצא בסניף יותר מאשר בבית... חחח... מה זה קומונר/ית? ה'מנהל' של הסניף, אחד שאחראי להההההההכל! זהו...

שני דברים..

1. הרב נריה לא הקים את התנועה.. הוא המציא לה את ההמנון, היה קשור אליה מאוד (בהרבה דברים!), אבל ממש לא הקים אותה... מי שהקים את התנועה הוא יחיאל אליאש. 2. התנועה קיימת 77 שנה (בל"ג בעומר).. בל"ג בעומר נכנסנו לשנה ה- 78. היא הוקמה בל"ג בעומר תרפ"ט (1929).

לעצלנית...

אני לא עצלן וחיפשתי בוויקיפדיה - תלחצי כאן ותראי שרשום בתולדות חייו "ממייסדי תנועת הנוער הדתי בני עקיבא ומנהיגה הרוחני שנים רבות."

Mrs ButterFly

New member
../images/Emo204.gif הוא מהמייסדים.. לא המייסד.

יחיאל אליאש הוא המייסד הראשי, הרב נריה היה השותף שלו (נגיד.. לא מצאתי מילה אחרת.).

בנענית

New member
נושנוש יש לך טעות קטנה.../images/Emo8.gif

לאחר בירור שעשיתי כשהעברתי לחניכיי פעולה על בנ"ע, גיליתי שיחיאל אליאש היה מה שנקרא "בעל החלומות", ירדו עליו אבל בסוף הוא הצליח להקים תנועת נוער לנערים דתיים ציוניים לאומיים, זה היה החלום הכי גדול שלו. הר' נריה זצ"ל עלה כשנתיים אחרי הקמת התנועה מרוסיה ולמד במרכז הרב, היכן שלמד אליאש ז"ל וכשיחיאל חיפש מישהו שימשיך את דרכו, הכירו לו (אברהם קסטנבוים, אם אני לא טועה, שגם היה אחד המייסדים) את הרב נריה וכך הפך הרב נריה זצ"ל להיות הקומונר הראשון של בנ"ע בסניף ירושלים מרכז.

וואלה?!

נחמד לדעת.. אבל בעיקרון, ה-מייסד זה יחיאל אליאש. ואגב.. זאת הפעולה שהעברת גם לי?

בנענית

New member
וסתם שתדעו..

אברהם קסטנבוים הוא זה שהציע את השם "בני עקיבא" שהתקבל ברוב קולות!!

Mr Slider

New member
אני יסתום טוב בסדר לא עשיתי כלום../images/Emo70.gif

ואני גם לא יעשה :-O

למעלה