צריכה רעיונות

צריכה רעיונות

מידיי שנה ושנה אני והורי טסים לארגנטינה לחודש/חודש וחצי כדי לראות את המשפחה, ואנחנו ישנים בבאונוס איירס ואז למשך שבוע/שבוע וחצי בערך אנחנו מטיילים מחוץ לבאונוס איירס . ההיינו כבר במנדוסה, ברילוצה, מרדה פלטה, סאן חואן, קרטרטז, ופונטה דה לסטה. השנה אנחנו טסים שוב, רק שהפעם אין לנו רעיונות איפה לטייל שבוע/שבוע וחצי הזה. אני ממש רוצה להגיע לקרחונים אבל זה יקר מידיי לכן אין מצב שזה ייקרה. ובצפון אני לא ממש רוצה לטייל, כי זה נוף דיי מדברי שאני לא ממש אוהבת. יש לכם רעיונות איפה אפשר לטייל מחוץ לבאונוס איירס? תודה לעונים [: !

zfard

New member
סלטההההההההה!!!!!

למה את אומרת ש"הצפון זה נוף מדברי"?.. כן, בצפון יש גם מדברים, נכון, אבל לא רק!!!! האיזורים המדבריים זה cafayate, ומצפון לסלטה- איזורים בחוחוי (אבל לא כל חוחוי, יש חלקים נרחבים מחוחוי שהם ירוקים מדהימים), כמו למשל la quebrada de humahuaca, האיזור של tilcara, purmamarca, וכו'. אבל לא הכל מדברי! לא סתם קוראים לסלטה "סלטה לה לינדה"!!!
העיר נמצאת באמצע עמק לרמה valle de lerma, ירוק ומדהים!!!! כשהגעתי לפני שנתיים ולקחו אותי לטיול, הסתחררתי מרוב ירוק, והמקומיים לא הפסיקו להתנצל שהנוף לא משהו בגלל הבצורת שהייתה!!!! הדרך בין סלטה לחוחוי זה אחד המקומות המדהימים ביותר!!! קאצ'י- ירוק ירוק! אם אתם נוסעים ממש עכשיו אז עדיין מאד ירוק, אם אתם נוסעים בחורף אז כבר פחות מרשים מאשר בקיץ, אבל עדיין ירוק. ואם אתם נוסעים ממש עכשיו, עוד אפשר לראות מרבדים של פלפלים שפורשים אותם לייבוש בשמש! מקסים!!! הממ... מה עוד ירוק... כשיוצאים מהעיר סלטה לכיוון סן לורנסו וכל האיזור של סן לורנסו... ויש עוד! וזה מבלי שהזכרנו את איגואסו וכו', שזה גם צפון וגם ירוק! אבל את לא רוצה ליסוע לצפון...

חח אני רואה שממש התאהבת בצפון [:

ותודה על הרעיונות, זה ממש עוזר!!! ואגב אנחנו טסים באמצע יולי תחילת אוגוסט ששם יהיה ממש חורף. אז איך הנוף שם בחורף במקומות שאמרת לי? פחות יפה/אותו דבר/מקסים?

zfard

New member
גרתי בסלטה שנה ../images/Emo13.gif

כבר עברה יותר משנה מאז שחזרתי, כלומר עבר יותר זמן מאז שחזרתי מאשר הזמן שהספקתי לגור שם, אבל אני עדין מרגישה כאילו חזרתי שבוע שעבר. פשוט מקום מדהים. יש מקומות שקצת פחות ירוקים בחורף מאשר בקיץ כי אין גשם, למשל קאצ'י. הייתי שם פעם ראשונה בעונה שעכשיו, ממש בשבוע של פסח, והיה ירוק ומדהים והיו הפלפלים והכל, ואז הייתי שוב ממש בעונה שאת מדברת עליה- סוף יולי, והיה יותר יבש, אבל עדיין יפהפה. מצד שני, יש דברים שיש רק בחורף ולא בקיץ בדיוק מהסיבה הזאת- למשל הרכבת לעננים- el tren a las nubes (שאגב, שייכת למשפחה מהקהילה היהודית), שזאת רכבת שנוסעים וחוזרים באותו יום, והיא עושה סיור בפרובינציה. אני לא הייתי ממליצה ליסוע בה- נוסעים 7 שעות הלוך, ואז חוזרים 7 שעות באותו מסלול בדיוק, וזה נורא יקר- 100 דולר!!! אבל יש חברות טיולים מאלה שעושים טיולים מאורגנים של יום, שעושות טיול מדליק- רודפים אחרי הרכבת!!! הסיורים האלה יוצאים מן הסתם רק בימים שיש רכבת, יוצאים בשעה שהרכבת יוצאת (כשעדיין חושך בחוץ!!!), ופוגשים את הרכבת במקומות לאורך המסלול! הרכבים נוסעים יותר מהר מהרכבת, אז מגיעים לפניה, כולם יורדים, מכינים מצלמות, הרכבת באה, כולם מצלמים כמו חבורת יפנים, ואז מהר מהר עולים לרכבים וממשיכים לרדוף אחרי הרכבת!
זאת גם חוויה מדליקה העניין של לעלות מהר לרכב ולרדוף (מה גם שיש חבורה של רכבים מחברות טיולים שונות, זה נחמד), וגם לא חוזרים באותו מסלול, אז רואים המוווון דברים שלא רואים אם עושים את הטיול ברכבת (מה גם שלרכבת כמעט אין עצירות), כמו למשל את הסלאר של סלטה- מדהים!!! מגיעים למקומות גבוהים מאד- סן אנטוניו דה לוס קוברס, בסביבות ה- 5000 מ' מעל פני הים (אני לא זוכרת בדיוק, נדמה לי שזה 5100), שזה המקום עם הגשר שתראי בכל התמונות אם תחפשי תמונות של הרכבת (אבל לא ראינו את הגשר
), רואים המון לאמות וגוואנאקו בדרך, עצרנו גם בסנטה רוסה דל טסטיל, שכל הכפר זה משהו כמו 11 אנשים אם אני זוכרת נכון, אבל יש שם אנשים שבאים מכפרים אחרים ומוכרים עבודות יד, ויש שם גם מוזיאון ארכיאולוגי (נראה לי מדליק שבכפר עם 11 אנשים באמצע שום מקום יש מוזיאון ארכיאולוגי), וגם למה לבנה וחתול לבן חמודים חמודים שמצטלמים איתם!
באשר לנופים מדבריים- שני האיזורים העיקריים שהם מדבריים זה קאצ'י והומוואקה, קאצ'י באמת יותר משעמם- יש שם מלא סלעים עם צורות של דברים, אז לכל סלע שם יש שם ובסוף אפשר להתחרפן מזה! אבל העיירה קאצ'י היא חביבה מאד, אוכלים שם צהרים, ויש שם גלידריה שנקראת el helado de miranda, שהוא הראשון שעשה גלידת יין מיין טורונטס שזה יין לבן שסלטה זה המקום היחיד בעולם שמגדלים את הענבים האלה. אגב, מירנדה היה גר פעם בקריית ביאליק!
בהומוואקה יש יותר צבעים, וגם עוצרים ביותר מקומות בדרך ורואים אנשים מקומיים- פורממרקה, טילקרה, הומוואקה עצמה... אני עשיתי 3 נגלות של טיולים- פעם אחת נסעתי לקפז'טה אבל אני לא זוכרת מתי בדיוק זה היה, בפעם השנייה- כשההורים שלי באו לבקר בפסח, עשינו שלושה טיולים על פני שבוע, יום כן יום לא, כשב"יום לא" הסתובבנו בסלטה עצמה- עיר יפהפיה! יש המון אומנות מקומית לראות, אוכל, וכו'... היינו בקאצ'י, קפז'טה, והומוואקה, והעונה הייתה מעולה. ואחר כך בסוף יולי הייתי בשני טיולים- אחד לקאצ'י והשני היה הטיול שרדף אחרי הרכבת. מבחינת עונה- התקופה של פסח הייתה הכי מדהימה. מבחינת טיול- זה שרדף אחרי הרכבת היה הכי מלא ומדהים. אני חייבת לעוף לישון, אבל בהזדמנות הבאה אני אוסיף גם על העיר עצמה, כי כבר הבטחתי למישהו לפני איזה יומיים שלושה

ננרולה

New member
../images/Emo192.gif כולי מקנאה...

אין לי מושג איפה אפשר לטייל, אבל איזה כיף לך

הגעתי במקרה לאתר שלכם

בגלל היותי ארגנטינאית, ואני לא יכולה להתאפק- זה מר דל פלטה, קטרטס ופונטה דל אסטה. אני מקוה שאת לא כועסת. ואני ממליצה לך בחום, על קורדובה, הרבה אגמים ולא מדברי בהחלט, יערות והרים, מקסים!

skooby

New member
בדיוק זה מה שרציתי להמליץ!!!

קורדובה יש שם נהרות הרים והרבה ירוק!!! אפשר להגיע לשם באואטובוס מיטות (הרבה יותר זול מטיסה) מומלץ בחום!!!

אלון 58

New member
Punta del Este../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

פונטה-דל-אסטה זה בכלל באורוגואי,"אז מה ענין שמיטה להר-סיני?",לא מדובר כאן על שילוב בין ארגנטינה לאורוגואי,אלא אם לא קראתי טוב...!

אלון 58

New member
העולם מצחיק,אז צוחקים../images/Emo6.gif../images/Emo166.gif

ציטוט מהגשש-החיוור. מה לא צדקתי,יש מקום כזה גם בארגנטינה?אשמח להשכיל יותר...! ערב טוב לך!!!

MiAdi

New member
הצחיקה אותי התגובה שלך....ואתה צודק

בהחלט - אין בארגנטינה מקום בשם כזה.

אלון 58

New member
טוב,לפחות הסכמנו על משהו...!

אבל מדובר כאן על מקום נופש באורוגואי,נכון?מזרחית למונטוידאו.המכרים שלי בבואנוס-אירס סיפרו לי בפגישה עמם שם בדצמבר,שאת חופשותיהם הם מבלים שם(חוצים את המאר-דל-פלאטה,והם שם
).

zfard

New member
אלון-

הרי המקום היחיד מחוץ לקפיטל שבו פורטניו עדיין יכול להרגיש בבית זה פונטה דל אסטה...

אלון 58

New member
והפורטניוס אוהבים להרגיש בבית...

בזמן שהם בחופשה?זה כמו שתל-אביבי יאמר שהוא יוצא לחופשה במלון בבת-ים...!

zfard

New member
פורטניוס

פשוט סובלים מחוץ לקפיטל... זה לא אשמתם, זה עניין רפואי. חחחח
הכל באהבה

אלון 58

New member
אם הם סובלים...,

אז שישבו בבית וישארו בעבודה,בשביל מה לצאת ל"חופשה"?

אלון 58

New member
אם כך...../images/Emo6.gif,

אז יחצו את הגבול העירוני,ויעשו לעצמם vacaciones ב-Avellaneda או בלה-פלאטה,זו אותה הסביבה במושגים שלהם,למה "להרחיק מעבר לים" לפונטה-דל-אסטה?

zfard

New member
לא בכבוד שלהם פרובינסיה... ../images/Emo10.gif

אבל אבז'נדה ולה פלטה, בין המקומות האהובים עלי
חי חי, הפורטניוס לא יודעים מה הם מפסידים!
(פיצה של דוד שלי!!! אבל ששש... לא לגלות לאף אחד, שלא יבואו פתאום כולם
)

אלון 58

New member
../images/Emo78.gif=../images/Emo128.gif../images/Emo31.gif אצלי...!

אבל שיהיה לך ולדוד שלך לבריאות.

למעלה