צריכה רעיונות...

צריכה רעיונות...

בבוקר הגדולה שלי (5) מתעוררת בערך ב- 6:50 ורק ב- 7:30 אוספים אותה לגן (השכנה מצלצלת לה בדלת). בשעה הזו אני כבר יוצאת לעבודה ובעלי או ישן (הוא עובד בד"כ עד אמצע הלילה)או בחדר עבודה, כך שלמעשה נוצר מצב שהיציאה להסעה היא באחריותה (היא ילדה מאוד בוגרת ואחראית ואני מאוד סומכת עליה). בסך הכללי זה עובד מצויין, אלא, שבימים האחרונים היא ביקשה לצפות בטלויזיה בבוקר עד שההסעה(השכנה) מגיעה ואז לוקח זמן עד שהיא יוצאת אל השכנה. איך אני יכולה בבוקר להעסיק אותה למשך חצי שעה?? אשמח לרעיונות

לאה_מ

New member
כמה רעיונות:

לתחום את הצפיה בטלויזיה בזמן (למשל, עד סוף תכנית מסויימת ואז מכבים, או להכין קלטת וידאו עם פרקים באורך 30 דקות, והיא יכולה לצפות בפרק אחד). אם היא אוהבת ציור ויצירה, אפשר להכין לה דפים וצבעים, מדבקות, חומרים להדבקה וכו'. אפשר לכוון שעון מעורר לשעה 7:30, וכך תהיה לה תזכורת - כאשר השעון מצלצל היא צריכה לצאת מהבית. ואני חייבת לציין שהיא נשמעת מאד בוגרת - נראה לי שגם בת ה-8 שלי היתה מתקשה בכזו משמעת עצמית בבוקר...

אפרתש

New member
את צריכה פעילות בדיוק של חצי שעה?

כי גם פעילויות אחרות יכולות לקסום לה והיא תרצה לעסוק בהן יותר מחצי שעה. בכל פעילות שלא תבחרי, את יכולה לכוון שעון לכמה דקות לפני שהשכנה מגיעה, כדי להזכיר לה להתחיל להפסיק מה שהיא עושה. אם את יודעת איזו תוכנית מסתיימת קצת לפני 7:30 אפשר לסכם איתה שאחרי התוכנית הזו היא מכבה את הטלויזיה. אם את חושבת שהיא מסוגלת לזה ולא תתפתה לתוכנית הבאה. הילדה שלי מאד אוהבת לעשות עבודות (ציור/הדבקה/פאייטים/וכו), והיא עושה את זה גם בבקרים. אוהבת פאזלים? אולי שני פאזלים בדרגת קושי מתאימה לוקחים בערך חצי שעה?

למעלה