צריכה רעיון ...

doritle

New member
צריכה רעיון ...

..איך להעביר לילדי גן (בני 4-5) את סיפור יציאת מצרים וקריעת ים סוף... ושזה לא יהיה כרוך בדיבובם ("מה אתה היית עושה..." וכד') חשבתי להכין כמו סרט: לקחת ארגז לחתוך לו פתח שיהיה המסך ולהציג שם בציורים את הסיפור (הבעיה שאין לי תמונות של הסיפור...) מה דעתכם? כל הפעילות לא צריכה לקחת זמן רב. (הגננת החליטה שבכל שבוע הורה אחר יבוא לגן לספר את פרשת השבוע. מנסיון של הורים אחרים שהיו צריכים לבוא לספר פרשת שבוע בגן לפני, הילדים לא קשובים לאורך זמן)

KarinDi

New member
רעיון יפה

הרעיון של הגננת נשמע לפעמים מעיק, אבל יפה ונחמד בעיני... קיבלת פרשה מעולה! סיפור מעניין, עם דרמה ומתח ואפקטים מיוחדים... אם היה יותר זמן הייתי בהחלט ממליצה על הסרט "נסיך מצריים"... רעיון הסרט חמוד, אך דורש יכולת סיפור טובה. אם יש לך את זה- למצוא ציורים לא תהיה בעיה. מה לגבי פעילות יצירה קצרה? בעיני הסיפור מאוד מזמין את זה... אפשר לספר להם אותו מאוד בקיצור (מקסימום 5 משפטים) ואז לתת להם קצת חומרים ולהתפרע... אפשר לעשות ניסוי מדעי קצר ולהסביר על ים ומדבר (שיעורי טבע מאוד פופלריים בגילאים האלו)- למשל להמחיש כמה קשה ללכת בחול וכמה קשה ללכת במים, כדי להסביר למה בני ישראל חששו להיכנס לים וכמה קשה הייתה ההליכה אפשר לתת לילדים כלי נגינה ולבקש מהם ללות את הסיפור (יכול להשתלב ברעיון הסרט שהצעת)- כמה ילדים יקבלו מקלות גשם (כמובן שאפשר גם להכין מקלות גשם) בשביל ליצור קולות של מים, עם תופים אפשר לעשות רעש של צעידה אין סופית/הסוסים של המצרים וכו' משהו בכיוון?

doritle

New member
אהבתי את כל הרעיונות שלך ../images/Emo6.gif

הספקתי כבר להכין את הארגז. תמונות צילמתי מתוך איזה ספר לילדים והכנתי את ה"סרט". (דורש מאמץ כדי לסובב ושהנייר יסתובב...מקווה שזה יחזיק מעמד עד מחרתיים...) אין לי יכולת סיפור בכלל, למען האמת...
חשבתי פשוט להקריא מהספר... א. איך לשלב את כלי הנגינה? לתת לחלק מהילדים מקלות גשם ואז לעצור באמצע הסיפור ולבקש מהם להרעיש בהם? ואם הם ישתמשו בהם ויפריעו לי במהלך ההקראה?! (שוב, אני לא גננת... לא חזקה בלהשליט משמעת ל30 ילדים...)(אולי להשפריץ עליהם טיפות מים כדי שירגישו כאילו הם מתקרבים לים? או שזה מוגזם?...) ב. איך מכינים מקלות גשם? ג. אילו עוד כלי נגינה אני יכולה להכין ולהביא? ד. ניסוי מדעי - אני לא מאמינה שאצליח להשתלט על כל הילדים אם נצא לחצר (להמחיש את ההליכה על חול..). אולי יש לך עוד רעיונות לניסויים? ה. איזו פעילות יצירה? תודה מראש,

KarinDi

New member
תשובות

קודם כל לגבי הסרט- אני אשמח מאוד אם תוכלי לצלם ואולי אפילו להעלות לנו פה איזו הדרכה קטנטנה... לגבי השאלות: 1. אפשר להגיד להם- כל פעם ששומעים את המילה X תרעישו בכלי... 2. מקלות גשם זה קלי קלות- לוקחים גלילי קרטון- הכי טוב גלילים של נייר מגבת. אם אין אפשר נייר טואלט או כמובן להכין מבריסטול. סוגרים צד אחד ממלאים באורז/קטניות כלשהן/אבנים קטנטנות (אורז עושה רעש הכי מתאים) וסוגרים היטב גם את הצד השני 3. כדי להמחיש הליכה אפשר להכין תופים מסוגים שונים של קופסאות וסוגים שונים של מקלות. יש כלי שנקרא "תיבה סינית" והרעש שלו דומה לדהרת סוס. אני לא מצליחה לדמיין עוד קולות עכשיו, אבל בטוח יש... 4. אם את חוששת מנושא השליטה על הילדים, אני לא בטוחה שניסוי מדעי או יצירה זה רעיון טוב, בטח אם את לבד...אפשר לעשות משהו מאוד מאוד פשוט, כמו ציור עם דבק וחול, אבל זה מלכלך וילדים בגיל הזה עדיין יצטרכו עזרה...מדריכה אחת על 30 ילדים זה לא ממש אידיאלי...

דוריק30

New member
מקל גשם

את כמה שזכור לי צריך לנעוץ סיכות לוח בקרטון כדי שהאורז יעשה את הצליל- זה נכון?

KarinDi

New member
צודקת בהחלט

שכחתי את השלב הזה...אפשר סיכות או קיסמים/שיפודים

doritle

New member
תוצר...

קרין, לבקשתך: אני מצרפת תמונה של הארגז שהכנתי... (כאן בתמונה רואים את המצרים טובעים בים...) בנוגע לקולות רקע - ברגע האחרון נזכרתי שלשכנה שלי נולדו תאומים לא מזמן וכל הבית מלא בצעצועים מצפצפים... כך שמהר מאד מצאתי אצלה ספר מנגן עם צליל של סוס צוהל, ורדיו עם צלילים של ים (שנועדו להרדים את הילדים, מסתבר...)

KarinDi

New member
מעולה!

היה מוצלח? הילדים נהנו? את נהנית? שימי לב שלא צירפת תמונה...

למעלה