צריכה רעיון לפעולה...

צריכה רעיון לפעולה...

אני רוצה לעשות פעולה לשבת בכל הקטע הזה של- לפעמים אנחנו שופטים אנשים לפי המראה החיצוני שלהם או לפי התנהגות שאנחנו רואים שהם עושים , אבל לא מנסים להבין למה באמת הם עושים את זה, מה הם באמת מרגישים וחושבים... הפעולה לשבט מעלות.. איזה פעילות אפשר להעביר? כל רעיון (גם לצ'ופר) יתקבל בברכה!! יום נפלאאאא

לא עולה לי כרגע חוצ מזה..

תגזרי דמויות מהעיתון ותתני להם לחלק אותם כל פעם לפי קטגוריה אחרת. נגיד: דתיים ולא דתיים, נחמדים ולא נחמדים וכו'. בתור צ'ופר את יכולה לתת להם קרמבו עם מיונז בפנים ולהגיד שהבחוץ לא מעיד על הבפנים.....

tamarhp

New member
איך עושים קרמבו עם מיונז?

יש סיפור מוכר לפעולות - "המכתב של בני"... נסי להשיג אותו.. (אם הייתי במדרשה הייתי שולחת לך :-\) מחלקים לכמה תלמידים כרטיסיות עם כל מיני דברים על בני, למשל - בשיעור חשבון, במקום ללמוד הוא ממיין בולים; הבית שלהם ישן ומתפורר; ההורים שלו לובשים בגדים ישנים; אתמול ראיתי את בני מטפס לתוך בית מהחלון; ועוד כמה.. ושואלים את הילדים מה הם חושבים על בני, הרוב יגידו שבני ילד רע, ואולי יהיו כמה שיגידו שהוא טוב כי צריךלדון אותו לכף זכות (זה במיוחד כשהם אוהבים להתחכם או כשהמשחק נעשה לסיכום הפעילות.) בכל מקרה משאירים את שתי הדיעות פתוחות, ומקריאים את המכתב של בני, בו הוא מספר לחבר שלו כל מיני דברים שבעצם מסבירים את הכרטיסיות, לדוג' - ההורים שלו עשירים, אבא פסל ואמא ציירת ולכן הם לובשים בגדים ישנים ומלוכלכים בבית כי חבל ללכלך בחומרים ובצבעים בגדים חדשים... הוא מספר איך שהוא עזר לזקנה אחת לפתוח את הבית מבפנים כי היאלא מצהאה את המפתח.. וכן הלאה.. ואז שואלים את הילדים מה דעתם על בני ולמה עכשיו הם חושבים אחרת... זה משחק מעולה! דבר נוסף - להשתמש בספר "זום". לצלם את כל העמודים, להושיב את החניכים במעגל ולתת לכל אחד עמוד אחד מהספר (אם אין מספיק חניכים , תשאירי את שאר העמודים אצלך. שלכל אחד יהיה רק אחד!). אסור להם להראות את הדפים אחד לשני, ויש להם דקה להסתכל בציור שהם קיבלו ולנסות להבין מה מצוייר בו. לאחר מכן מזמינים אחד אחד לפי סדר העמודים, כל אחד עומד מול המעגל ומסביר מה מצוייר בציור. כך לאט לאט הם קולטים שככל שמתרחקים יותר רואים עוד פרטים ועוד דברים ומבינים את התמונה בצורה שונה לגמרי ממה שראינו לפני דקה... (מסקנה: דברים שרואים מכאן לא רואים משם; לא רואים את התמונה המלאה, וכו;).

למעלה