צריכה קצת עזרה

ורד 55555

New member
צריכה קצת עזרה

שלום, אממ... יש לי בעיה..(אם אפשר לקרוא לזה כך)
אז ככה..
אני סטודנטית,יש לי חבר כבר 5 שנים (מגיל צעיר ממש) אנחנו מאוד קשורים אחד לשני וממש מנהלים יחסים רציניים
גרים ביחד כבר הרבה זמן, וממש קשר רציני לכל דבר.
יש לציין שאני מאוד אוהבת אותו, והוא מאוד חשוב לי.
לפני כמה חודשים התחלתי איזשהו קורס באוניברסיטה והכרתי שם מישהו, שבמקרה ישב לידי, מפה לשם התחלנו לדבר סתם מה נשמע, מה העניינים, מה חדש, מאיפה את , מאיפה אתה, באמת סתם בקטע ידידותי. מה שהתפתח בסופו של דבר לכך שהבחור נדלק עליי.
חשוב לי להגיד גם שהוא ידע מלכתחילה שיש לי חבר המון זמן, לא הסתרתי זאת ממנו. בקיצור... הוא נדלק עליי ניסה לחזר אחריי, ניסה בכל דרך אפשרית למשוך את תשומת הלב שלי והוא דיי הצליח.
הוא היה זורק כל מיני יציאות, ומפלרטט, וצוחק והכל.. עכשיו מה הבעיה שאני לא חתכתי את זה חד משמעית!
זאת אומרת...שאני והחבר היינו בתקופה דיי קשה באותו זמן ויכול להיות שהייתי צריכה קצת תשומת לב והקשבה, וחוץ מזה תמיד נעים שמחמיאים לך וכ'ו..
בקיצור.. המשכתי לדבר איתו, ולצחוק ולפלרטט בקטנה.. למרות שכל פעם הזכרתי לו שיש לי חבר ושלא יהיה ביננו מעבר...
הגיע יום שהוא אמר לי שהוא מרגיש אליי משהו ושאל האם אני מרגישה אליו גם?
ואני כמו מטומטמת פשוט מטומטמת פלטתי "שכן" עכשיו שתבינו זאת הייתה פליטת פה אין לזה שום כוונה מבחינתי, אני לא מרגישה כלום לאותו בנאדם לא רוצה אותו לא כלום.
אני אוהבת את חבר שלי, אני רוצה להתחתן איתו בע"ה... ואין לי שום כוונות אחרות.
ברגע שאמרתי לו "שכן" שיש לי קצת רגשות אליו ישר אמרתי לו "אבל אין מצב שיהיה ביננו משהו בחיים" "יש לי חבר" וכ'ו..
מאותו יום הוא ניסה עוד כמה פעמים להתחיל איתי, ואפילו קנה לי מתנה (כי היה לי יום הולדת) שתבינו בן אדם שאני בכלל לא מכירה הכרתי אותו אולי חודש בשיעור לא יותר מזה.... הוא מזה נסחף
כמובן שלא הסכמתי לקחת את המתנה אפילו לא פתחתי אותה לא נגעתי בה הסברתי לו שוב שאין מצב ביננו.
ולאחר מכן הוא הבין ועבר מקום ונותק הקשר ביננו... ובקושי היינו מחליפים מילה ואחרי זה גם ככה הוא עבר פקולטה ואין קשר בכלל עכשיו אנחנו לא מתראים בכלל!!!
רק להבנה, לא היו ביננו אסמאסים או טלפונים או פגישות סודיות או פגישות אחרי הלימודים או משהו כזה, הוא אפילו הציע להקפיץ אותי הביתה כמה , פעמים ולא הסכמתי, ממש לא היה כלום מעבר למה שהיה בשיעור. זהו!
עכשיו חבר שלי מאוד מאוד קנאי, כמובן שלא סיפרתי לו את זה כי הוא היה הופך את הסיפור למימדים אחרים והיה מוציא הכל מפרופורציות ואני לא יודעת אם הוא היה סולח לי על דבר כזה שאמרתי למישהו אחר "כן" או שבכלל דיברתי ופלירטטי ולא עצרתי את זה לחלוטין.
עכשיו הבעיה שלי שיש לי ייסורי מצפון, ויכול להיות שאני פרימיטיבית, או ילדותית או לא יודעת מה, אבל זה ממש מציק לי והשאלה שלי היא האם איך שהתנהגתי זאת בגידה בחבר שלי? אפילו שהבן אדם לא נגע בי לא התקשר לא הודעות לא כלום?
האם זאת בגידה?
תבינו שממש קשה לי עם זה אני לא יודעת למה, אבל אני בן אדם כזה שאני לא יכולה לעשות מעשה רע כלשהו ולחיות עם זה בשקט, או שאני ילך ויתנצל תמיד וינסה לתקן במיידי כי אני לא יכולה לחיות עם ייסורי מצפון ואי שקט ומחשבות ממש מטריד אותי.
ומצד שני אני לא יכולה לספר לחבר שלי הוא פשוט לא יבין אותי.
אני ממש בחרדה אפשר להגיד (יכול להיות שאני מגזימה או שלא) אבל אני מרגישה ממש רע כאלו בגדתי לא פחות ולא יותר, אני אפילו מרב הפחד לפעמים מנסה לחשוב כאלו "בטוח לא התנשקתי איתו?", "בטוח לא אמרתי משהו מעבר"? מרב הפחד מרב הפרנויה הזאת שרודפת אחריי כי יש לי את הפחד גם שהוא יגלה חלילה על המקרה הזה. למרות שאני יודעת בתוך תוכי שלא התנשקנו חלילה ושלא היה ביננו כל מגע או דיבור "סודי" מעבר לשיעור.
אני ממש לא מצליחה להשתחרר מזה כי רע לי, כי אם הייתי מחזירה את הגלגל אחורה הייתי קמה על הרמז הראשון שהוא שלח לי והייתי עוברת מקום רחוק רחוק. ומן הסתם שלמדתי מהטעות הזאת ואני לא יחזור עליה יותר בחיים.
מה יש לכם להגיד?
ובבקשה אל תתחילו להגיד לי כמה שחבר שלי לא בסדר שהוא כזה קנאי ושהגעתי למצב שאני לא יכולה לספר לו דברים.. זאת בעיה בפני עצמה...
אני רוצה לשמוע דעה על המעשה שלי כאן בסיפור.
תודה מראש.

Megie

New member
היי ורד

קודם כל, תנשמי עמוק.
כולנו בני אדם, נכון.. אולי הפלירטוט עם גבר אחר גורם לך להרגיש לא טוב, וזה נכון..זה לא היה בסדר.
אבל מהמקום הזה של התנהגות שהיא לא תקינה בזוגיות עד המקום אליו הגעת-יש מרחק קיצוני ביותר.
חבל על העינוי שאת גורמת לעצמך, פשוט תלמדי מכאן הלאה שזה לא בסדר.. אל תעשי את זה שוב ותשאירי מאחורייך.
בגדול כל הנושא הזה הוא טריגר מובהק לזוגיות קצת אפורה בה את נמצאת כרגע.. אני חושבת שכל ההתנהלות עם הבחור הייתה חיזוק עצמי לאיזשהי נחיתות שאת עובדת בקשר.. אולי את לא מקבלת מספיק תשומת לב, אולי רצית להזכיר לעצמך מזה להיות מחוזרת אחרי הרבה מאוד שנים של קשר.. וכל עוד לא חרגת ולא עשית כלום, זה הגיוני, כולנו רוצים לפעמים להרגיש מיוחדים..והשיחה שלך עם החבר צריכה להיות בדיוק בנושא הזה..תחפשו איך אתם מחדשים את מה שיש בינכם, איך הוא גורם לך להרגיש מחוזרת שוב...
בשורה תחתונה, עדיף הרפתקע בתוך הזוגיות הבריאה... ולא להפוך את הקשר לחולה בזכות הרפתקעות מבחוץ.. ועכשיו רק תעבדו על דברים והכל יהיה בסדר.
בהצלחה!

Survivor Man

New member
יש מצבים בהם צריכים להיות יותר חכמים מצודקים

את יודעת את האמת - לא בגדת. נסחפת איתו קצת, נתת לו להתקרב יותר מדי אבל עצרת בזמן. התחרטת ודחית אותו כמו שהיית צריכה. גילוי נאות: כמעט כל האנשים התפוסים (ואפילו נשואים) מפלרטטים פה ושם. אז אולי זה לא עושה אותם טלית שכולה תכלת, אבל בגידה? לא צריך להגזים. אני בטוח שלמדת מהמקרה הזה ולהבא לא תתני למשהו כזה להתפתח להצהרות אהבים למיניהן. מה גם שאת לא אשמה שהוא נדלק עלייך...

עכשיו, אם תשתפי את החבר הוא עלול בתור בחור קנאי להוציא את הדברים מפרופורציות ולהוציא אותך באור לא נכון - לא אמינה או אפילו בוגדת. משם היחסים שלכם עלולים לצלול בקלות לתהום שלא תצאו ממנה. אז אלא אם כן אחרי קריאת התגובות בשרשור תמשיכי להרגיש ייסורי מצפון, אני לא ממליץ לפתוח את זה איתו. ואם בכל זאת זה יציק לך, תשתפי ותעגלי פינות כך שלא יבין מזה כאילו זרמת איתו.

לכל זוג וותיק יש משברים שגורמים להם לאבד עניין זמני אחד בשנייה. המדד לזוגיות טובה היא לא אם אחד מכם מפלרטט עם אחרים כשרע לו, אלא אם בסופו של דבר אתם מתגברים על הבעיות וחוזרים להיות ביחד כמו פעם. שיעמום ואיבוד עניין הם חלק אינטגרלי בקשר ארוך. זה סימן מבחינתכם שאתם חייבים לשנות פאזה ולגוון בכל התחומים. בשיחות, במיטה, בבילויים, ביציאות עם חברים ובחופשות.

מסכים עם מגי - קחי אוויר

התשובה הפשוטה ביותר היא - לא, לא בגדת. פלירטטת, פלטת שטות, ואם חבר שלך היה עושה את זה סביר שהיית כועסת עליו,
אבל על פניו נשמע שמעבר לבדיקת גבולות לא רצינית, לא עשית משהו רע.
את נשמעת לי אדם עם רמת מוסר וסטנדרטים מאד גבוהה, ובגלל זה המעשה שעשית אוכל אותך כל כך.
על פניו, להגיד לחבר שלך מה היה - לא הדבר הנכון לעשות. השאלה היא - איך את מרגישה?
את אומרת שקשה לך, ואפילו ברמת החרדה, להסתיר את האמת. יש בך דחף כלשהו לספר לו.
האם זה מתוך יסורי אשמה, או ניסיון נוסף לבדוק את מערכת היחסים שלכם?...

בכל מקרה, לגבי שאלתך - לא בגדת, את עדיין אדם טוב וראוי לחבר שלך.

שלום

כל זמן שלא עשית אתו שום דבר אינטימי, לא בגדת. זה שאמרת שיש לך רגשות זוגיים אליו - כיוון שזו פליטת פה שלא התכוונת אליה, אפשר לסלוח לך. לכולנו יש פליטות פה. אם אהבת אותו כידיד או חיבבת אותו כידיד, אין סיבה שלא תהיי אתו בקשר גם אם פלירטט אחריך.

הגבול הדק של בגידה

הי ורד,
קרה לי דבר טיפה דומה לפני שבוע..
בדקתי עם עצמי גבולות, לא ברמה של משהו פיזי עם מישהו, אבל החלפתי טלפונים עם בחור שהתחיל איתי למרות שיש לי חבר. אמרתי לו שיש לי חבר מההתחלה אבל פיטפטנו זמן מה, וכשביקש את הטלפון שלי באמתלה של "אולי אם תהיה מסיבה אזמין אותך(כי דיברנו על מסיבות) .." החלפתי איתו טלפונים. העניין שאצלי זה בוודאות ביטא בעיות שקימות בקשר שלי עם חבר שלי וידעתי את זה.
אני גם בן אדם עם מוסר גבוה (זיהיתי שאת כזאת). אני יכולה לפעמים להכנס לחרדות גדולות אם אני משקרת, במיוחד לאדם קרוב..
יצא שסיפרתי לחבר שלי על המקרה, הוא כמובן כעס. חייבת להגיד שאני נראה לי כעסתי יותר על עצמי, ממה שהוא כעס עלי. אני מקווה שזה נכון... אחרי כמה ימים הוא אמר שאינו כועס כבר.

אז לגבייך- אני מבינה את רגשות האשמה שלך. אצלי כשמתחילים רגשות כאלה, אני חושבת שאני לא יכולה להלחם עם זה, ועלי להתוודות, כי זה רק ממשיך להתנפח. לכן, נשמע לי שאת אולי כן צריכה לדבר עם חבר שלך, אבל לפני זה לעשות בירור אמיתי עם עצמך. מה המשמעות של המקרה. למה את כל כך בחרדה...
האם דיברתם באופן כללי בתקופה ההיא על זה שהקשר היה במשבר מסוים? את כותבת שזה לא היה בגידה, הגדרת את זה עבור עצמך שזה לא היתה בגידה. אני אחרי מה שקרה לי ניסיתי להבין מה ההגדרה של בגידה. התייעצתי עם אנשים שאמרו לי שאפילו להתנשק עם מישהו זה לא בגידה. .. למרות שאת אומרת שזה לא בגידה, את מרגישה שכן בגדת. אם את מרגישה ככה, לדעתי בגדת. כי הסטדרטים שלך הם אלו שחשובים, ולא של החברה. ואני חושבת שאולי היית רוצה שגם בן זוגך יחיה לפי הסטנדרטים שלך. אולי הסטנדרטים שלך נגזרים לא רק ממי שאת, אלא מאיכות הזוגיות שלכם. מהציפיות ההדדיות שלכם אחד מהשני.. ולכן את בחרדה.. כי אולי חלק מהסטדנטרים שלך/שלכם- ולדעתי הסטנדרטים בזוגיות טובה צריכים להיות כאלו- זה כשמפשלים- אז להיות מסוגלים לדבר על זה.
הבגידה אולי מתמשכת עבורך- כי לא רק פישלת- אלא גם לא סיפרת לו שפישלת. בני אדם מפשלים. חבר שלך, שאוהב אותך, עם כל הקושי והקנאה (שכנראה גם מראה שהוא אוהב אותך), בגלל אהבתו אלייך יכול יהיה להכיל את זה. כי גם הוא כבן אדם פישל בחיים שלו, גם אם לא באותו אופן.
מקווה שעזרתי- למרות שנראה שעברו כבר כמה ימים מאז שכתבת את ההודעה.
בהצלחה ושבת שלום

תיקון ותוספת

יצא לי מודגש בטעות- רציתי להדגיש את המילה מדי- כלומר- שאני בן אדם עם מוסר מדי גבוה, וזיהיתי שגם את כזאת.

בנוסף- רציתי להגיד שמה שחשוב אחרי שקורה משהו, זה לחשוב גם על מה הלאה.
במקרה שלי- טעיתי כשנתתי את המספר לבן אדם- אבל כשהבנתי שטעיתי- לא שמרתי את המספר שלו, וגם לא עניתי לטלפון ממנו..
במקרה שלך- כשהבנת את הגבול, עצרת את זה - מאוד יפה שלא קיבלת את המתנה ממנו- וכל הכבוד שעצרת, למרות הפיתוי הגדול כשזה היה בתקופה קשה עם החבר. כלומר, ברור שאת קשה מדי עם עצמך. גם אם בגדת והבנת שפישלת, לא בוכים על חלב שנשפך, את יודעת להבא איך לנהוג. העתיד הוא מה שחשוב ולא העבר.
ההמלצה שלי היתה ש אולי תספרי לבן זוג, עכשיו אני כבר חושבת שאולי עדיף שלא. האם תוכלי לעבוד עם עצמך כדי להרגיש שלמה עם מה שקרה וללכת הלאה, זה מה שחשוב..

ורד 55555

New member
...

את צודקת בזה שאת אומרת שכל אחד ואחת קובעים לעצמם את הסטנדרטים לבגידה...
יש זוגות יותר פתוחים... שגם אם יהיה חיבוק זה לא יחשב כבגידה
ויש זוגות שהם לא ככה, וכשתגידי להם שדיברת עם מישהו אחר זה יישמע כבגידה.
אצלי הוא מאוד קנאי, כלומר כל דבר אצלו הוא מגיב כאלו בגדתי או עשיתי משהו נורא, ותאמינו לי הסיפור שסיפרתי כאן זאת פעם ראשונה שקרה לי כזה דבר תוך כל ה-5 שנים האלה שאני איתו, בגלל זה לקחתי את זה גם כלכך קשה. חוץ מזה לא עשיתי שום דבר, אני לא בקשר עם ידידים, לא יוצאת למועדונים לבד בלעדיו, לא מדברת עם גברים אחרים לא כלום (שוב, לא כי זה משהו רע אם יהיו לי ידידים אבל הוא קנאי ואני מכבדת ואם זה מפריע לו אז אני מוותרת על זה בכיף). אבל קרה מקרה חד פעמי... שאני לא יחזור עליו בחיים אין ספק והבעיה היא שלכל דבר שאני יעשה הוא מגיב קשה
היו פעמים שדיברתי סתם עם חבר ילדות שלי מהכיתה כשפגשתי אותו במקרה אמרתי לו שלום מה נשמע וכ'ו.. לא יותר מזה... אנחנו אפילו לא בקשר בכלל סתם דיברנו כמה דקות והוא התחיל לקנא.. ומן הסתם זה הופך להיות ריב וזה קשה לי...
חבר שלי בלי קשר הוא בן אדם קשה, אין בו כלכך אין הרגש הזה של לסלוח ולהבין וקצת להיות לארג' ולהתפשר. ובגלל זה אני לא רצה לספר לו הוא לא יבין, לא יסלח ולא ישכח . ובגלל זה גם התייעצתי כאן בפורום..
היה חשוב לי לשמוע מאנשים אחרים מה הם חושבים האם מה שעשיתי נחשב באמת לבגידה (גם אצל אנשים אחרים ולא רק אצל חבר שלי),האם יצאתי איזה זונה וזה מעשה בלתי נסלח גם אצל אנשים אחרים... כי נכון שבסופו של דבר אנחנו קובעים לעצמנו את הגבולות כל אחד לעצמו אבל בכל זאת יש גבול אדום שמשותף לכולנו..
ויש מעשים שלא ייעשו. בכל מקרה.. קצת נרגעתי
ואנחנו דווקא בתקופה טובה עכשיו בלי עין הרע, ולא בא לי להרוס אותה
אני מקווה שהזמן יעבור ואני יעבור את זה בע"ה.

למעלה