צריכה עצתכם,אני אמא

דנדין4

New member
צריכה עצתכם,אני אמא

לילד בכיתה א' ולילדה בת 4, בני הוא ילד מאוד נבון פיקח בעל כושר ביטוי ושפה יפה. עד כאן הכל יפה ונחמד, שבוע שעבר התקשרה אלי המחנכת שלו ואמרה לי שהוא מפטפט בשיעורים וקצת מפריע לילדים אחרים , החלטנו להתחיל בשיטת המדבקות זה עבד בדיוק 3 ימים , ביום שישי נודע לי מהמורה שהוא יצא החוצה למשך 20 דקות עם עוד ילד שתמיד בני נגר אחריו. היועצת התקשרה אלי וביקשה פגישה קבענו ליום שישי , יש לציין שהמורה תמיד אומרת שבני שולט בחומר יפה , בתרגילים בחשבון ובקריאה וכתיבה ( כמובן עד כמה שהספיקו ללמוד עד כה ) הבנתי מהמורה שהיא דיברה עם היועצת כי היא לא יכולה לטפל ב - 30 ילדים ולתת לבני את מלוא תשומת הלב והיועצת אמרה לה שיש אפשרות שניתן לו "הפסקות " מדי פעם של 5 דקות ואני פוחדת שהוא יתרגל או כרטיסיות ? ביום שישי יש לנו כאמור שיחה מה עלי לעשות , לומר לה אנא עצתבם להזכירכם היינו באבחון אצל פסיכולוגית של הגן ונשלחנו על ידה לנוירולוגית ששללה היפר אקטיביות והפרעות קשב וריכוז מה עושים? היום רק בכיתי מעצב והבטחתי לעצמי שלא אקח ללב כלום.

05 מיכל

New member
אם אני זוכרת נכון...

עד כמה שזכור לי, דובר על כך שכדאי לפנות לאבחון מסודר. האם אני זוכרת נכון? והאם אתם בכיוון? אם כן, אז אתם צריכים פתרון ביניים, עד שיהיו המלצות מוסמכות יותר.נראה לי שכדאי ליצור מסגרת יותר הדוקה של מעקב, אולי מאמצעות מחברת קשר. אני מדברת על משהו בסגנון עיצוב התנהגות, רק לביה"ס: כדאי להגדיר 3 או 4 מרכיבים של ההתנהגות הנדרשת בביה"ס, ועל כל אחד לרשום בנפרד (בטבלה) אם הילד עמד בדרישות היום. והרעיון הוא שיהיו גם גמולים וגם סנקציות, שכולם ידועים מראש. כלומר, אם הילד עמד בשלושה מתוך ארבעה המרכיבים, הוא מקבל נקודות שמצטברות ל"פרס" שבועי. עמד רק בשניים - לא מקבל. עמד בפחות - נשללת ממנו לאותו יום פריבילגיה אהובה, קבועה וידועה מראש (למשל צפייה בטלביזיה או משהו כזה.חשוב שזה לא ייצור עונש לאמא אלא רק לילד.) בהצלחה!

דנדין4

New member
ראשית תודה,

יש לנו מחברת קשר עם המורה שבה היא מדביקה את המדבקות אבל לגבי הטבלה לא הבנתי האם לעשות עמודות למשל באחד הדפים עם כללים נניח לא לצאת מהכיתה / לא לפטפט ואז שהמורה תמלא ? לזה התכוונת ?

דנדין4

New member
לגבי שאלתך

בנוגע לאבחון מסודר , כבר היינו אצל נוירולוגית ילדים ששללה היפר אקטיביות והפרעות קשב , למרות שלדעתי יש לו קצת הפרעות קשב וריכוז גם בגן הוא היה מתקשה לשבת חצי שעה לשמוע סיפור. אני כל כך מפחדת מבעיות בבי"ס , היום למשל צילצלו ל2 אימהות שילדם היה בחוץ וילד אחד שאף הרביץ למנהלת וליועצת אף אמרו לאימו לא להביא אותו מחר אלי לא התקשרו כנראה שהוא נכנס לכיתה , למזלי הוא לא ילד אלים

05 מיכל

New member
נוירולוגית מומחית להפרעות קשב?

ועוד שאלה: לפני כמה זמן זה היה?

דנדין4

New member
היא רופאה נוירולוגית ,

אין לי מושג מעבר לזה היא עובדת בבי"ח שניידר . ד"ר שטרסברג וזה היה לפני חצי שנה בערך

05 מיכל

New member
חשובה מאוד המומחיות בהפרעות קשב!

נסי לברר אם היא מומחית להפרעות קשב וריכוז. אם לא - פני למומחה כזה, לבירור מסודר.

בסך הכל עברו שבועיים של לימודים ?!

כפי שענתה מיכל האם האיבחון היה באמצעות כלים אובייקטיביים נוירולוגיים (כמו טובה או סריקת EEG ) או על סמך בדיקה כללית חיצונית. כמו כן האם היא מומחית ADHD ??. כי בגיל הרך האיבחון יותר קשה, וחשובה ההתמקצעות בתחום. בכל מקרה, בנך בכיתה א שבוע שלישי מתחיל ..... תנו לו זמן. תלכו ליעוצת לשמוע את דעתה, אך תנסו לברר אם הילד למה ?? יתכן ותקופת ההסתגלות אצלו ממשוכת יותר.... אז מה ??!. עצתי היא לאבחן באופן מסודר ואובייקיטיבי אפשרות ללקויות קשב או לקות למידה בכלל. כי לעיתים קיימת הפרעת קשב ללא היפראקטיביות, והיא שכיחה יותר אצל בכורים, מאשר הפרעה עם היפראקטביות אצל בכורים. אגב, מבחינת תסמינים התנהגותיים במהלך השנה הקרובה התבהרו מאפייני הקשב ומיומנויות הלמידה של בנך, אולם כדי למנוע פערים,כדאי להקדים ולבצע איבחון מסודר אצל מומחה כבר כעט. בברכה, גיל

למעלה