צריכה עצרה

tttaaalll3

New member
צריכה עצרה

עשיתי תואר בתקשורת ומאוד אהבתי את הלימודים אבל בחיים האמיתיים לא ארצה לעבוד בזה...
הציעו לי להמשיך לתואר שני במנהל עסקים ופה ההתלבטות- הבנתי שזה תואר מאוד כללי ולא כ״כ נחשב כי כולם עושים אותו והקטע שאין לי עבודה קבועה עכשיו ונדמה לי שמי שעושה תואר שני במנהל עסקים כבר עובד בתחום וזה רק בא לקדם אותו. ולכן אני בהתלבטות בכלל האם כן ללכת על התואר הזה או להתחיל לעבוד במשהו ומשם להתגלגל? יש לציין שאני מחוברת מאוד למקצועות הומניים יותר ולכול הנושא של הייעוץ והטיפול אבל מרגישה שפספסתי את הרכבת... ולהשלים עכשיו תואר ראשון זה קצת יותר מידי בשבילי...
מה עליי לעשות?

תשובה

הי
אפשר לשאול בת כמה את?
לא נראה לי שפיפסת שום רכבת בתחום של טיפול
יש אנשים שהופכים למטפלים בשנות החמישים לחייהם ואני בטוחה שאף יותר
אני מציעה (כפי שאינטואטיבית הבנת מאוד יפה בעצמך)
שתקבלי החלטה ממקום של מה אני רוצה לבנות בחיי
ואילו לימודים יעזרו לי בכך.
במקום הדרך של מה תואר במינהל עסקים יתן לי.

אז למה לא טיפול בעצם? :)

tttaaalll3

New member
הבעיה היא...

שאני לא סגורה על עצמי.
אני קצת קטנטונת..אז זה לא העניין.. העניין הוא שסיימתי תואר בתקשורת ובכדי לעבור לפסיכולוגיה זה לעשות שוב תואר ראשון (לפחות שנתיים) וזה כשאף אחד לא מבטיח שהתקבל לתואר שני...
אז די ירדתי מזה השאלה היא מה עכשיו? מה נכון לעשות-תואר כללי ומשם להתגלגל בעבודות או- להתגלגל ואז בהתאם לעשות תואר?

הי

קודם חשוב להבין מה את רוצה.
להתגלגל זה יכול להיות בזבוז זמן.

אם לא פסיכולוגייה יש תחומי לימוד אחרים
כמו פסיכותרפייה
אפשר גם תואר במשאבי אנוש וייעוץ ארגוני
לימודי אימון
בבית ברל יש מקצועות שונים שלא דורשים פסיכולוגייה
מציעה שתעשי בדיקה
ולפי זה תראי מה נכון לך יותר
ללמוד
או להתחיל קודם בעבודה ומשם להתקדם.

היי טל

יש המון אנשים שמוציאים את עצמם מבולבלים אחרי תואר ראשון, בגלל שהלימודים לרב הם כלליים קשה לבחור מקצוע וכיוון.
אני חושב שאם את אוהת את תחום התקשורת כדאי לך לעשות קורס מקצועי בנושא שיכשיר אותך למקצוע.
קורס שיווק באינטרנט, קורס קידום אתרים, קורס מדיה חברתית, קורס שיווק ופרסום הם רשמה חלקת של קורסים בנושאי תקשורת שיכולים להיות רלוונטיים.
אם את אוהבת פסיכולוגיה ולא רוצה לעשות תואר ראשון נוסף יש קורסים בקואצ'ינג שיכולים להיות כיוון לתחום העבודה.
בהצלחה

למעלה