צריכה עצות

miou

New member
צריכה עצות

מול הבית שלי ישנו בית כנסת אתמול שיצאתי מהבית ראיתי כפיה דתית מול העיניים שלי רב (או משהוא לא יהיה) עמד מול חבורה של שלושה ילדים הוא אמר פסוק והם חזרו אחריו ואז כשהם סיימו הוא חילק להם סוכריות והם הלכו! זה מרגיז אותי כל כך אבל אני לא יודעת מה לעשות עם זה! אני רוצה לפעול אך לא יודעת כיצד...
זקוקה נואשות לעצות אני יודעת שזה נמשך כבר זמן מה וזה לא משהו חדש.... תודה מראש לי

eviv

New member
אני יכול לארגן משהו אבל...

אני לא מנוער ליכוד אני מנוער מרצ אם את עדיין מאמינה בנוער מרצ את יכולה לשלוח לי פרטים אבל אם את רוצה את עזרת נוער ליכוד בבקשה

eviv

New member
סליחה סליחה ועוד פעם סליחה

אני בהשפעת חומר מתשתש ששמו לי בדם איפה את גרה בואו נארגן משהו מול בית הכנסת... לא צריך לתת לרבנים לשכנע ילדים קטנים לומר פסוקי תורה כי יקבלו סוכריה אפשר לעשות מאין דוכן ונשים על הרצפה פלקט ונגיד לאנשים לכתוב מה שהם רוצים וניתן להם סוכריות מה דעתכם?

אני מוכן לעזור

לא יכול להיות דבר כזה! שרב נותן סוכריות בשביל שיחזרו אחרי פסוקים שהוא אומר! איפה את גרה?

miou

New member
אני גרה ביבנה+תשובה ללמה זה כפיה

ואוריה... הם ילדים קטנים הוא יודע שהם לא מבינים מה הם עושים הוא יעשה את זה השבוע והוא יעשה את זה שבוע הבא ועוד שבועיים וזה תמיד אותם ילדים כי מה רע להם הם קצת ממלמלים ומקבלים סוכריות אבל שבוע הבא הם גם יביאו חברים שלאט לאט ילמדו כל שבוע את הפרשה החדשה מפה אתה עדיין לא מבין מה כפייה בזה?

הגינגי

New member
אחלה

שילמדו את הפרשה הזאת ואת כל הפרשות שבאות אחריה מה רע? אף אחד עוד לא מת מללמוד וההפך הוא הנכון. רבנים הם לא יצרי השטן הם אנשים מאוד נחמדים בעלי אדאולוגיה מסוימת, אדאולוגיה חיובית למדי, אשר מקדישים את מירב חייהם להגשמת החזון שלהם. ולא החזון שלהם הוא לא להפוך את כל עם ישראל לדוסים אלא פשוט ללמד את מה שהם קוראים חכמה או בשבלנו תורה לדור הצעיר. מה רע?

pelegs

New member
מה פתאום?

מה, כבר אסור להינות יותר מסוכריה שמקבלים מאדם זר ברחוב...?

א.א.אפל

New member
גם אני ראיתי משהו כזה היום

המורה אמרה משפט, אח"כ היה מבחן, כולם כתבו את אותו משפט ומי שזכר אותו קיבל ציון טוב הרב רצה לחנך את הילדים למשהו מסויים, אני לא מבין מה ההתנגדות לזה... את יכולה ללכת אל הרב ולנסות לשכנע אותו שדרך החינוך שלו היא לא נכונה [חבל על הזמן שלך, את לא תצליחי] אין כאן שום מקרה של כפייה דתית, לפחות לא איך שאני ראיתי את זה. אשמח אם תסבירי לי כיצד הרב כפה על הילדים או על החברה שלנו בכלל משהו

זה לא אותו הדבר בכלל

למורה יש סמכות מהמדינה, הציבור מאמין שהחינוך שהילדים עוברים בבית הספר הוא נחוץ. במקרה של הרב, הוא למעשה משחד את דיעת הילדים התמימים...

הגינגי

New member
ולרב יש סמכות מהרבנות הראשית

שדרך אגב היא גוף שמוכר על ידי המדינה כאחד ממסודותיה הרשמיים. ורוב הציבור במדינת ישראל מאמין שלרבנות יש חשיבות והיא נחוצה לא פחות ממשרד החינוך. נ.ב. הרב לאו הרבה יותר חכם מלימור לבנת

eviv

New member
לא הבנת את הקטע

מה שקרה שחבורת ילדים חילונים בלי שום קשר לדת עברה ליד בית כנסת ואז הרב אמר לילדים שעם יחזרו על הפסוק יקבלו סבוכריה אלה לא ילדים שבאו ללמוד תורה ואנחנו מדברים על שיטות הרב אלא ילדים שלא חונכו לזה ובטח לא ברצון שלם עשו זאת הם ראו אדם זקן שאפשר לסמוך עליו והאמינו שמה שהוא אומר נכון

cnogl

New member
זו לא כפייה דתית!

ידידיי היקרים, כל קשר בין המעשה המעצבן והמעיק שלי תיארה שנעשה ע"י הרב ובין כפיה דתית מקרי בהחלט. עם כל הכבוד, הדבר שקול במדוייק להנחת כיבוד בדוכן של נוער מרצ: תשמעו את דעותינו - תקבלו עוגיה, ותו לא. במקרה הנ"ל, כמו אוריה, אני רואה במעשה אמצעי חינוכי לעידוד ביצועו של מעשה הנתפס כנכון בעיני המחנך. על אף שגם המסר אליו ניסה הרב לחנך וגם הדרך בה בחר להעבירו מנוגדים בתכלית לאמונותיי, גם האתאיסטיות וגם החינוכיות - הרי שזוהי דרך לגיטימית לגמרי לחנך, חינוך באמצעות גמול. כמה שכואב לי לראות את מעשהו של הרב ואת הילדים אשר מבצעים אחר הוראותיו זו עדיין דרך חינוך מקובלת בעולם המערבי ואין לנו מה לעשות נגדה - מלבד לחנך אחרת, לחנך לעקרון הטלת הספק, לערכי ההומניזם ולהפיץ את רעיונותינו ההומניסטיים בחלל העולם בתקווה שמשהו יקלט. שלכם, גיל

gaily

New member
מסכימה בערך...

אני מסכימה שזו לא כפיה דתית אבל זו ללא ספק שטיפת מוח ולפידעתי זה הרבה יותר גרוע ...

הגינגי

New member
זה לא כפייה דתית

וזה אפילו שיטת חינוך לא כל כך נוראה בהתחשב שלפני לא כל כך הרבה זמן נהגו עוד להכות בבתי ספר.

למעלה