צריכה עצות

צריכה עצות

היי אני נמצאת עם בחור כבר 4 וחצי שנים, זה התחיל כהתאהבות טוטאלית, אבל דברים החלו להציק, כי אחרי שההתאהבות הופכת למשהו יותר יציב, מתחילים לחשוב על דברים בצורה יותר רציונלית, האם יש לנו עתיד?, הדבר שהציק זה שהבן זוג הוא לא יהודי ולא מעוניין לעבור גיור בשום אופן, הבעיה הרצינית היא שהמשפחה לא מוכנה לקבל את זה.
זה הציק לי מאוד במיוחד בגלל שנלחמתי נגד כל העולם בהתחלה בשביל להיות איתו, התנתקתי מהמשפחה שלי למשך זמן רב, מה שפגע באופן קשה בקשר שלי עם ההורים שלי שעדיין ממש לא מקבלים אותו. ואז חשבתי לעצמי- רגע, איך זה שאני מוכנה להקריב כל כך הרבה בשבילו והוא לא מוכן לעשות משהו בשבילי? למרות שמצד שני אני ממש מבינה אותו כי זה באמת תהליך לא פשוט שצריך לכלול גם מילה, ולא פשוט לגבר מבוגר לעבור דבר כזה, אני בטוחה. אבל עדיין איפשהו, זה מציק, ביחד עם זה שאני לא מרגישה באופן כללי שזה גבר שייתן מעצמו ויקריב בשביל האישה שלו, ואני חושבת שזה מה שבני זוג צריכים לעשות.
בזמן האחרון ממש התחלתי לחשוב בכלל על העתיד שלנו ביחד, הוא שונא את המדינה, רוצה אפילו לא לגור בה.

באתי להיפרד ממנו, אבל בסוף איכשהו השלמנו, בנוסף לזה יש לנו קשר טוב, וסקס טוב, והוא מצחיק אותי, ויש משיכה, אבל עדיין ההגיון איפשהו תמיד נכנס להפריע ומכניס בי היסוסים.

בדרך חזור אחרי שהחלטנו להישאר ביחד, עובר לשבת לידי בחור יפה תואר, מתוק ומקסים, אומר לי "משעמם לשבת לבד", הוא היה נראה ילד חמוד, ובאמת סתם פתחנו בשיחת חולין. הוא חבש כיפה, וסיפר לי שהוא עלה לארץ מארה"ב כדי לשרת בצבא, החלפנו פייסבוקים שירדתי.
אני לא יודע אם מה שעשיתי מוגדר כבגידה, אבל אני בטוחה שאני לא אעשה איתו שום דבר, הוא גם לא באמת בשבילי כי הוא קטן ממני ב-4 שנים (אני בת 25 והוא בן 21), למרות שאני בטוחה שאם הייתי פנויה הייתי נותנת לזה צ'אנס. בקיצור, אני לא מתכוונת לבגוד, אבל הבעיה היא שהבחור הכל כך ערכי, שמזכיר לי דברים שאין לי בבן זוג הקיים, גורם לי לחשוב עליו נון סטופ, כמו ילדה שלגמרי יצאה מהמציאות. אני לא יודעת מזה אומר לגבי הקשר שאני נמצאת בו!? אני אוהבת את הבן זוג שלי, אבל הרבה דברים חסרים לי בו, המחשבות על זה שאין עתיד מציקות לי ממש, אומנם אני לא לחוצת חתונה, אבל אם אני כבר בקשר ארוך ורציני, אני מרגישה שצריך לראות עתיד, וקשה לי. למה לעזעזל החלפתי פייסבוק עם בחור זר?! ולמה לעזעזל אני חושבת על ילדון שקטן ממני ב 4 שנים?

sani48

New member
היי

בעיניין של הגיור,לא חושב שזה הוגן מצידך לדרוש ממנו כזה דבר,זה משהו שצריך לבוא ממנו,בלב שלם,ללא שום לחצים,חוץ מזה רשמת שאת לא מרגישה באופן כללי שזה גבר שייתן מעצמו ויקריב בשביל האישה שלו,אז אם גם ללא קשר לעיניין של הגיור זה מה שאת חושבת לגביו באופן כללי,אז באמת כל כך המילחמות שלך עם המישפחה היו מיותרות,וזה ניראה כאילו הקשר שלכם לא שווה הרבה,ואין בו כימעט משמעות(ובטח שלא עתיד),חוץ מזה אמרת גם שהוא שונא את המדינה,ומה איתך?את רואה את החיים שלך מחוץ למדינה?מה תעשי אם הוא יחליט לגור במדינה אחרת? אני אמנם לא נביא,אבל לדעתי רק עיניין של זמן עד שכל אחד ממכם ילך לדרכו,השאלה רק מתי זה יקרה,ואם תרצי למרוח את זה יותר,או שתחליטי לחתוך את זה כבר עכשיו.
לגבי הבחור שהכרת זה ניראה שנפל עליך מלאך משמיים
,גם יפה תואר,גם מתוק ומקסים,וגם בחור עם ערכים(והספקת לציין תוך כדי שזה משהו שלא קיים אצל הבן זוג הנוכחי,שזה עוד משהו שלא מובן איך את מוכנה לקבל ),על כל מיקרה כל עוד את עם הבן זוג שלך, אני לא ממליץ להיות בשום קשר עם הבחור הזה,תעשי את השיקולים שלך כמה באמת הקשר שלך משמעותי,ואם את רוצה לוותר עליו ולהמשיך הלאה או לא,דרך אגב לגבי ההפרש גילאים בינך לבין הבחור השני,שהוא קטן ממך ב4 שנים זה בעיני לא משמעותי,יכול להיות שהוא בוגר הרבה יותר מהבן זוג הנוכחי שלך,ולגבי מה שרשמת-למה לעזעזל החלפתי פייסבוק עם בחור זר? כניראה יש לך איזה תיקווה בלב שתמצאי מישהו יותר טוב מהבחור הנוכחי,שיהיה בהצלחה מותק

שלום

הגיוני שלא ירצה לשנות את אמונתו. הבדלי אמונה ודת לא צריכים להפריע לקשר. תוכלו להתחתן גם כשונים, והמשפחה תלמד לקבל את זה בשלב מסוים. לא בגדת, מותר לך להתיידד עם אנשים אחרים.

היי

קודם כל, לא , ,לתת פייסבוק זה לא בגידה אבל את צריכה לחשוב עם עצמך, מה גרם לך לתת אותו.
דבר שני, 4 שנים זה מעט, וגיל אינו שיקול כ"כ, אבל לדעתי נתת את הפייסבוק לבחור לא כי באמת רצית איתו משהו רציני, אלא כי הוא נוגד לחלוטין את בן זוגך,
ומשלים דברים שאת בעצם מחפשת בו.

אני לא בטוחה אם עשית בשכל בכך שנשארת עם חבר שלך, לאור מה שאת מספרת.
קשר לא יכול להתבסס על משיכה מינית, ונראה שיש פה הרבה בעיות עמוקות הרבה יותר , ניתקת קשר עם ההורים, נלחמת עם כולם למען האהבה שלך,
שזה קשה מאד מאד לעבור בטח שבגילך הצעיר.
לדעתך האהבה שווה הכל, ואני גם חושבת כמוך אבל היא גם צריכה להיות הדדית.

כלומר, מלבד העובדה שהוא לא רוצה להתגייר, שזה עוד מילא , האם הוא נמצא שם בשבילך בדברים אחרים?
האם עזר לך בתקופה בה המשפחה התנתקה ממך?
האם את רואה אותו מתחתן איתך?
האם את רואה את עצמך שמה בצד את כל הדברים שמפריעים לך , ונשארת איתו בעתיד?

הדברים שאת טוענת שמפריעים לך אינם מינוריים, הם חשובים, ואם את לא חושבת שתצליחי לגשר עליהם, מה שכנראה אומר לצאת איתו מהארץ
ולבנות חיים עם אדם שבעצם שונא את המקום שאת באה ממנו...
עדיף להפרד .

Megie

New member
היי שירלולה

אני חושבת שעכשיו, אחרי תקופה כ"כ ארוכה יחד אחרי שמראש החלטת לצאת עם הגבר הזה למרות הכל, קצת לא הוגן לדרוש דברים.
לא יודעת מה עמד בתחילת הקשר והאם הזכרת את חשיבותך בדבר או לא, כי כיום לבקש ממנו דבר כזה בעיני-בכלל לא הוגן.
לכל אורך הדרך, כל מה שעשית (התרחקות מהורייך וכו') אני מניחה שנעשה אחרי החלטה שלך ולא כי הוא ביקש.. זה ויתור שאת יזמנת ובאותה מידה יכלת לבחור שלא להכנס לקשר כזה מלכתחילה.
כיום את דורשת ממנו שיוותר כי בזמנו את מיוזמתך וויתרת וכועסת שהוא לא מסכים..ואני מסכימה איתו, הצעד הזה לא פשוט ודורש רצון אמיתי מצד האדם, גם הוא מבחינתו מצפה שאת תמשיכי לקבל אותו איך שהוא כמו שבזמנו קיבלת.. את מבחינתך אומרת "אם לא תתגייר קשה לי לראות איתך עתיד אז ניפרד" והוא מצידו שומע "אם לא תשתנה בשבילי, ניפרד" לדעתי את צריכה לחשוב עם עצמך אם את מוכנה להמשיך, אם את מוכנה לחיות איתו למרות העובדות, אל תבקשי ממנו להתגייר ותתני לו לעשות את מה שמאמין בו. אם את מחליטה שאת ממשיכה להתעלם ומקבל את דתו, אתם משאירים את הנושא מאחורה...אם לדעתך על זה ייפול הקשר בעתיד, חבל לבזבז זמן-תיפרדו ותמצאי לך בחור יהודי.

לגבי המקרה השני, אני חושבת שהוא חסר משמעות..הרגשת תסכול והבחור הופיע תחת הכותרות של מה שאין בבחור שלך..זה גרם לך להתלהב, אבל זה רק בגלל הסיטואציה והתקופה הרגישה בה את נמצאת.. אני לא רואה את זה כבגידה וזה יהפוך לכזה רק אם תתכתבי איתו בסתר/תפגשו וכו'... עם זאת, אני כן חושבת שהתסכול בקשר הנוכחי גורם לך לחפש משהו אחר-טוב יותר שיש בחוץ (לדעתך) ואולי זה הרגע שבו את התבגרת, את כבר לא חושבת כמו שחשבת בגיל 21, התחלת לעבוד לפי סדר עדיפויות והבנה שיש דברים בחייך שהם טיפה יותר מוכרבים ויש דברים שלא תוכלי לחיות איתם..מציעה לך לחשוב טוב טוב אם את מוכנה להמשיך ככה או מסיימת את הפרק.

בכל מקרה, שיהיה לך בהצלחה ותיהי חזקה בכל החלטה, אל תשכחי שאת חיה עם האדם בסופו של דבר, אל תתני לדעות וראיית עולם של אחרים לשטוף לך את המוח ולהשפיע עליך..אף אחד לא נמצא שם בקשר הזה, רק את

AlabamaW0rley

New member
צהריים טובים

אני רוצה להגיד שאני מאוד מזדהה עם החבר שלך בעניין העקרון - לא להתגייר. בשונה ממנו, מעולם לא יצאתי עם מישהו שדרש ממני להתגייר או שמשפתו לחצה עלי, ולמען האמת אני לא חושבת שאוכל לסתדר בקשר זוגי עם אדם שהיהדות חשובה לו.
אני חושבת שבן זוגך מוכן להקריב למענך הרבה, אבל לא את העקרונות שלו. תארי לך הוא היה מבקש ממך להתנצר? (מה אכפת לך? בקטנה כזה. אפילו הטבלה. היית מוכנה לעבור הטבלה - ושכל המשפחה שלך תדע על זה - ולענוד צלב? ביודעין שזה הכל העמדת פנים ולשם האהבה?)
ואני אפילו לא מדברת על ברית מילה, רק על הקרקס הזה של לעבור טקס דתי שמנוגד לחלוטין לאמונות שלך או העדרן.

עכשיו מגיע גם העניין של לשנוא את המדינה. טוב, אני לא יודעת אם מדובר באמת בשנאה, או פשוט בהמון ביקורת וייאוש. כך או כך, זה ממש לא מפתיע שאדם שלא מזדהה עם היהדות הציונית יתקשה להצדיק הרבה דברים שקורים פה בארץ. ואם אתה לא יכול להצדיק את מה שקורה פה, אתה לא מרגיש קשר למדינה, אתה מאוכזב ממה שאתה רואה - באופן טבעי אתה מתחיל לחשוב על הגירה.

אבל הגירה זה נושא גדול. השוני בהשקפות שלכם די בוודאות יבוא לידי ביטוי בדברים קטנים ויומיומיים יותר. לא יודעת עד כמה אפשר להחזיק זוגיות כזו. נדמה לי שלא, ונדמה לי שבאת לבקש מאיתנו אישור להפרד מהחבר ולפלרטט עם בחורים אמריקאים ציונים "אני מדברת אותך עברית" ערכיים ותמימים. אז קבלי אישור, תהי מאושרת.

ובנוגע לזה שרבת עם המשפחה - תראי, כל אחד בא עם המשפחה שלו. יש משפחות שיותר דוחפות את האף ויש משפחות יותר ליברליות. את לא אמורה להתחשבן עם בן הזוג "תראה איך הדפתי את כל הדודות שלי למענך" כי זו ממש לא אשמתו שדודות שלך מתערבות לך בחיים. זה בסדר וראוי שבני זוג ישמשו חוצץ למשפחה שלהם. כי זה שלך חשובים ערכים מסויימים זה דבר אחד, וזה שלסבתא ולדודה חשובים ערכים אחרים - זה נושא אחר לגמרי.

לא רוצה להתגייר, זה לא נורא. הילדים ייחשבו

יהודים גם בלי שהוא יתגייר. חבל שהמשפחה שלך לא מקבלת אותו.

הנקודה שבאמת גורמת לכם לא להתאים היא אהבת הארץ. את כן רוצה לגור פה והוא לא. אם תתחתנו, אחד מכם יגור תמיד במקום שהוא לא רוצה. וזו בעיה.

תקראי את הפוסט שלך שוב,

אחרי שתקראי, תחשבי שוב אם זה בגידה או לא.
במידה והיית פנויה, היית נותנת לזה צ'אנס (בחור בן 21, עדיין לא יודע מה רוצה מהחיים שלו - במידה שאת מסתכלת קדימה. הוא לא יתמסד מהר כ"כ, וכנראה שאת רוצה את זה), איך זה נשמע עכשיו?

אם יש ספק - אין ספק.

יצאתי עם אחת שנולדה לכת מסוימת (עדה קשה בטירוף). תאמיני לי, המשפחה מנצחת הכל. עשיתי למענה הרבה, וגם היא טענה שעשתה למעני הרבה - אבל בפועל ההורים שלה שברו את הקשר.
הספקות מגיעים מצידך, ברור לך שגם המשפחה שלך עכשיו תרגיש את זה והיא תחלחל פנימה ותהרוס כל חלקיק טוב בקשר הזה שעוד נותר? למה? כי ההתאהבות הזו שדיברת עליה כבר לא ממש קיימת, ואת יותר רציונאלית, ואת סביר להניח שגם תתני לדעות של אחרים יותר משקל - כי בך קיים החשש הזה.

בקיצור, הייתי מציע לך לשקול את העתיד שלך (ולא עם ילד בן 21, סורי. שלא יעמוד על הפרק) ולא לפחד מתקופה של לבד. זה יהיה קשה, נזכרים בכל מה שהיה טוב בזוגיות - אבל בסופו של דבר אם את רוצה ומחפשת מישהו שיקריב ויעשה למענך אותו דבר, אל תתפשרי.
מצד שני, תנסי למצוא מישהו שהמשפחה שלך תקבל גם, זה חשוב מאד - באמת. בסופו של דבר, גם אם את חושבת שאת עושה מה שנראהלך, את עושה מה שהסביבה שלך מכתיבה לך (זה חודר לתת מודע).

לי זה קרה, לי זה לא כ"כ כואב כי היה בזה עוד הרבה בלגאן - אבל לך, ככל שהזמן יעבור יכאב יותר.
תסבלי כמה חודשים, תהיי נקיה לבן זוג הבא שלך (תבחרי בפינצטה) ואל תמהרי לצאת עם ריבאונד כדי לשכוח את זה, כי אז עושים טעויות :)

למעלה