צריכה עצה

מצב
הנושא נעול.
צריכה עצה

צריכה עצה
אני עובדת כשנתיים בחברה גדולה. לפני כחודשיים קודמתי לתפקיד חדש במחלקה אחרת. בזמן החתימה על החוזה נאמר לי שמשיקולי תקציב של החברה, המשכורת שלי תשולם ע"י חברת בת של החברה והובטח לי כי הדבר לא יפגע כלל בוותק שלי ובתנאי בחברה. כעת, חודשים לאחר תחילת העבודה הודיעו לי שכיוון שאני עובדת באופן רישמי בחברת הבת, והיא אינה מעוניינת שאת על עצמה את השנתיים שבהם עבדתי ( כעובדת במשמרות ) בחברה הראשית, הם רוצים לפטר אותי ולשלם לי פיצויים על השנתיים הללו, לפדות את ימי החופשה שנותרו לי ולשלם לי את ההבראה החלקית ולהתחיל את תקופת העסקתי בחברת הבת, בתאריך שבו החלפתי תפקיד. אני מוטרדת מהפגיעה האפשרית בזכויותי ( אובדן וותק וההטבות המתלוות לו ), האם יש משהו שביכולתי לעשות? האם ישנם אספקטים נוספים שצריך לתת את הדעת עליהם? תודה

הצעה לפתרון

צריכה עצה
אני עובדת כשנתיים בחברה גדולה. לפני כחודשיים קודמתי לתפקיד חדש במחלקה אחרת. בזמן החתימה על החוזה נאמר לי שמשיקולי תקציב של החברה, המשכורת שלי תשולם ע"י חברת בת של החברה והובטח לי כי הדבר לא יפגע כלל בוותק שלי ובתנאי בחברה. כעת, חודשים לאחר תחילת העבודה הודיעו לי שכיוון שאני עובדת באופן רישמי בחברת הבת, והיא אינה מעוניינת שאת על עצמה את השנתיים שבהם עבדתי ( כעובדת במשמרות ) בחברה הראשית, הם רוצים לפטר אותי ולשלם לי פיצויים על השנתיים הללו, לפדות את ימי החופשה שנותרו לי ולשלם לי את ההבראה החלקית ולהתחיל את תקופת העסקתי בחברת הבת, בתאריך שבו החלפתי תפקיד. אני מוטרדת מהפגיעה האפשרית בזכויותי ( אובדן וותק וההטבות המתלוות לו ), האם יש משהו שביכולתי לעשות? האם ישנם אספקטים נוספים שצריך לתת את הדעת עליהם? תודה
הצעה לפתרון
נסי להגיע עם המעסיקים להסדר שיאפשר לך קבלת הפיצויים כרגע וסגירת חשבון אך לא יפגעו ברציפות הוותק שלך. תוכלו לנסח ביחד מסמך המגדיר זאת. ישנן השלכות מסוימות שאי שמירת רציפות הוותק. לדוגמא: זכאות לחופשה ללא תשלום למי שיולדת. רק אחרי שנתיים עבודה זכאית יולדת עפ"י חוק לצאת לחל"ת. ביטול הוותק יפגע בזכותך זו. זו רק דוגמא אחת שעולה לי בראש. זו בהחלט לא חובתם ולכן יש צורך בנוכונות של שני הצדדים להסדיר בעיה זו. בהצלחה.

שיר ורד

New member
את יכולה לסרב לכך

צריכה עצה
את יכולה לסרב לכך
ולדרוש מהם שאם הם רוצים לפטר אותך אזי עליהם לפטר אותך מהיום ולא רטרואקטיבית. כמו-כן, עלייך לדרוש מהם לקבל הצעת עבודה מסודרת , עליה תחתמי רק אם תנאי העבודה יהיו לשביעות רצונך. בחוזה ניתן לקבוע כי הוותק לעניין ימי הבראה וימי חופשה יהיה החל מתאריך התחלת עבודתך בחברה המקורית. הם אינם יכולים להתנות את כניסת הפיטורים לתוקף בחתימה שלך על חוזה העבודה החדש. (כלומר, לאחר שתקבלי את מכתב הפיטורים, את יכולה להתחיל לחפש עבודה אחרת ואם מצאת עבודה יותר טובה לעזוב במועד כניסת הפיטורים לתוקף).

מצב
הנושא נעול.
למעלה