צריכה עצה..

morena7

New member
צריכה עצה..

שלום לכולם, ערב טוב... את כולכם אני לא מכירה. ואתם לא מכירים אותי.. ובכל זאת, אני רוצה להתייעץ איתכם. משום שהמשותף לכולנו, הוא חיים במדינה הזאת, אם לא לאום משותף. בכל אופן, כבר חודשיים שאני יוצאת עם גרמני, לא יהודי. בחור בן עשרים שהגיע לארץ, לשנה התנדבות. הוא עוזר ועובד עם פלשתינאים, ויותר מזאת הוא פרו-פלשתינאי. המון ריבים היו ויש לנו בעניין, למרות שאינני ימנית לאומנית או איך שלא תקראו לזה... בכל אופן, אתמול הוא ביקש ממני לבוא איתו למקום עבודותו, היכן שהוא מתנדב. הוא רוצה שאצטרף אליו ליום שלם, שאראה מה הוא עושה שם. הוא עובד ב"אל עזרייה" שאין לי מושג היכן זה, אבל לפני מה שהבנתי חיים שם בדוואים פלשתינאים ופלשתינאים. לא פעם הוא אמר לי שהיו שם התבטאויות נגד יהודים וישראלים. השאלה שלי- אם כדאי לי להצטרף? אני כן חושבת שאני יכולה לסמוך עליו, השאלה אם זה לא מסוכן מדי.. מצד אחד, זה מאוד מעניין אותי. מצד שני, אני מפחדת מזה... נ.ב- הוא אמר שלא הרבה ישראלים מבקרים שם, אבל הבוסית הישראלית שלו, שהיא גם יהודיה, היא עובדת בפרוייקט איתו, ומבקרת שם הרבה.. בכל אופן, הוא אמר שהרבה לא יודעים שהיא יהודיה בכלל... מה עלי לעשות? לקחת את הסיכון (או שבכלל אין כאן סיכון) ולהצטרף, לראות, אולי אפילו לנסות להבין? או לוותר מראש?

חס ושלום!!!!

את מטורפת? את רוצה להופיע בחדשות בתור הישראלית שנחטפה על ידי הג'יהאד שדורש שחרור מאות רוצחים בעבורה?

sela v

New member
זה בשטחים?

תנסי לדבר עם היהודיה שבפרויקט. לא נראה לי שזו מאד מסוכן, אבל אני לא נותן תעודות ביטוח. אם את כן נוסעת לשם, תנסי לא להתבלט. החבר שלך לא מכיר כל כך את מה שקורה בארץ, ובטוח שאת מכירה יותר טוב.

masorti

New member
אני שמח שסוף סוף הכרת בסיפוח י-ם...

שהרי הכפר אל-עזריה הוא בסטייל של אבו דיס.

5EDEN50

New member
אני שמלאנית בעד דו קיום אך התקפה

אינה מתאימה ליהודיה צעירה להיות שם בגפה,בכל אופן זו דעתי בלבד.

לימור75

New member
לדעתי איתו את תהיי בטוחה

אם לא תבואי עם חולצה של סיום קורס צהלי יקבלו אותך כחלק מהפרוייקט. וכמו שהוא מגיע כל יום וחוזר כל יום - כך יהיה איתך. מצד שני - תמיד יכול להיות מטורף שיחליט דווקא הים להרוג מישהו. לדעתי הסיכון למות בתאונת דרכים הוא גבוה יותר.

anti is gone

New member
אם את עדיין שוקלת - לכי על זה

הייתי באל-עזריה לפני כשלוש שנים, בהפגנה של תעאיוש. מדובר בכפר/שכונה באזור ירושלים, סמוך לאבו דיס. אנשים שם היו מאד נחמדים וידידותיים וקיבלו אותנו בברכה. באופן כללי, אם את מגיעה לשטחים כחלק מארגון פוליטי שפועל למען סיום הכיבוש, ממש אין לך ממה לפחד. כבר שלוש שנים שאני מסתובבת בשטחים והייתי במקומות הרבה יותר הארד-קור מאל-עזריה, ומעולם לא נתקלתי בעוינות. להיפך, תמצאי שאצל מרבית הפלסטינים קיים צמאון אמיתי לדבר עם ישראלים, להסביר להם את המצב מנקודת מבטם, להציג בפניהם את הקשיים שאיתם הם מתמודדים וכו'. בכל אופן, זו יכולה להיות חוויה מדהימה ומאירת עיניים - אני ממליצה לך בחום ללכת על זה.

חוסר אחריות

העצה שלך היא פשוט חסרת אחריות. כניסה של ישראלים לשטחי הרשות היא לא חוקית ולא אחראית. אנשים כמוך נתפסים על ידי הפלסטינים כמשת"פים ולכן אינם פוגעים בכם. אתם בודאי אינכם מתווכחים אתם עם הטענות הפלסטיניות נגד ישראל אלא להיפך - תומכים בהם ומקצינים את עמדותיהם. לעומת זאת, הבחורה ששאלה את השאלה איננה שמאלנית קיצונית כמוך ומציינת ש"יש לה ויכוחים רבים עם החבר שלה בנושא". הפלסטינים יכולים לזהות אותה, להחשיד אותה בריגול ולחטוף אותה. נראה אותך מסבירה אחר כך למשפחתה ולישראלים למה צריך לשחרר מהכלא עשרות מחבלים צמאי דם תמורתה.

masorti

New member
אל-עזריה היא בשטחי הרש"פ?

אני הבנתי שהיא בתחום השיפוט המוניציפלי של ירושלים, ומכך נובע שהיא בשטחה הריבוני של ישראל.

anti is gone

New member
אזרחי ישראל מורשים להכנס לשטחי B

האיסור על כניסת ישראלים חל על שטחי A בלבד. כך או כך, באשר ל"חוסר האחריות" - היה סמוך ובטוח שלא הייתי מעודדת מישהי לעשות דבר שלדעתי כרוך בסיכון. ה"סיכון" היחיד כאן הוא שהביקור באל-עזריה יפקח את עיניה של מורנה למציאות קצת אחרת מזו שמשווקים לה בישראל - ואין ספק שהאפשרות הזו אכן נחשבת בעיניך ובעיני דומיך לסכנה ממשית.

anti is gone

New member
ועוד הערה קטנה

לפעילויות של תעאיוש מגיעים גם הרבה מאד אנשים "לא משוכנעים", אנשים מה"שמאל" המתון (עבודה) ואפילו אנשי מרכז, שחבריהם הצליחו לסחוב אותם לפעילות כדי שיתרשמו בעצמם ממה שמתרחש בשטחים. האנשים האלה לא רק שאינם נמצאים תחת שום סיכון בטחוני, אלא שהם חשים בנוח להתווכח עם התושבים הפלסטינים, ואני מדברת על שיחות וויכוחים שחזיתי בהם במו עיני. לא הייתי ממליצה לאף אדם שאיני מכירה להסתובב בימים אלה בשטחים שלא כחלק מפעילות פוליטית שתואמה מראש עם הפלסטינים. לא משום שלא עשיתי זאת בעצמי, אלא מכיוון שהחלטה כזו אכן כרוכה בסיכון בטחוני. אבל מי שמגיע לשטחים באופן מתואם ובמסגרת ארגון מוכר אין לו שום סיבה לחשוש מהתושבים המקומיים, יהיו דעותיו באשר יהיו.

masorti

New member
סוף סוף אמרת דבר של טעם...

"פעילות פוליטית שתואמה מראש עם הפלסטינים"... זה בדיוק מה שאתם עושים. פעילות פוליטית שמשרתת את מכונת התעמולה הפלשתינית, ולכן מאושרת מראש על ידי הפלשתינים. אני כבר רואה הנחיה של ארגון פוליטי בריטי ב- 1942 בזו הלשון... "לא היינו ממליצים לאף אדם להסתובב בימים אלה בצרפת שלא כחלק מפעילות פוליטית שתואמה מראש עם הגרמנים".

anti is gone

New member
אתה ממש מצחיק

למה, יש איזה פלסטיני שמורשה להסתובב בשטחי ישראל ללא אישור מפורש מהרשויות? אם אני "משרתת את מכונת התעמולה הפלסטינית", כלשונך, אני עושה זאת מתוך היכרות עם המציאות מקרוב. הן עם המציאות של יהודים שחיים בישראל (בהיותי יהודיה שנולדה וגדלה והתחנכה כאן) והן עם המציאות של פלסטינים החיים בשטחים (מתוך הביקורים שלי בשטחים ואינספור השיחות שניהלתי עם פלסטינים). את דעותי גיבשתי על סמך ובאמצעות ההיכרות הבלתי-מתווכת הזו. אתה, לעומת זאת, ממליץ למורנה להיוותר בחיקה החמים של מכונת התעמולה הישראלית ולעולם לא להעז לפקוח את עיניה ואת אזניה גם לנקודת מבטו ומציאות חייו של האחר, כך שתוכל לשפוט את הדברים באופן עצמאי. אז אמור לי, חביבי, מי פה משרת מה?

ידידתי החביבה

פועלים פלסטינים מסתובבים בישראל ללא כל חשש לחייבם ובמקרים רבים יוצרים איום ממשי על חייהם ורכושם של תושבי ישראל היהודים. אז בבקשה לא להשוות. הבעיה שלך ושל חברייך זה שאת שומעת כמה פלסטינים ש"מורחים" אתכם ונדמה לכם שזוהי דעת הקהל הפלסטינית. דעת הקהל הפלסטינית הובעה באופן ברור בבחירות שנעשו שם ובהם ניתן רוב מוחץ לתנועה שפניה אינם לשלום אלא לחיסול הנוכחות היהודית במזרח התיכון. "מכונת התעמולה" הישראלית כוללת בעיקר אנשי שמאל - מהשמאל המתון ועד השמאל הקיצוני - אנשים כמו גדעון לוי, עמירה אס, ענת סרגוסה, עקיבא אלדר. מכונת התעמולה תראה עשר פעמים בשעה ילדה פלסטינית שמבכה את מות משפחתה ואת ההפגנה של אנשי שמאל מול ביתו של חלוץ בקריאות "רוצח". אחר כך תציין ב-20 שניות שכנראה המשפחה לא נהרגה בכלל מאש צה"ל.

למעלה