צריכה עצה

s o w h a t

New member
צריכה עצה

לא יוצא לי לכתוב הרבה אבל אתם עושים רושם של אנשים מקסימים ותומכים ואני אשמח לשמוע את דעתכם בעניין. הסיפור הוא שאני פרודה זה קרוב לשנה. התחלתי לצאת עם מישהו חדש וזה נראה די רציני. מה שמפחיד אותי הוא שהקטנה שלי בת השנה וחצי קוראת לו אבא. אין לי מושג מאיפה זה הגיע, אבל אנידי בטוחה שהיא מתכוונת למילה במשמעותה האמיתית ולא סתם כמלמול. אני מנסה לקרוא לו בשמו לידה והיא בשלה. אני ממש מפחדת. מה עושים?

בגיל הזה הרבה פעמים כל איש הוא אבא

הבת של בת שנתיים וחודשיים ורק עכשיו התחילה להשתמש במילים אחרות לתיאור אדם/איש עד עכשיו כל איש שהיתה רואה היתה אומרת הינה אבא,כל תמונה של איש בספר היה אבא,זה דיי צפוי בגיל הזה

m i c h a l i

New member
שלום לך ../images/Emo140.gif

ראשית, ברוכה הבאה אלינו
בנוגע לשאלתך, לא ציינת היכן אביה של בתך? האם הוא לא בתמונה בכלל? האם הוא נפגש איתה? וגם כיצד מגיב חברך כשהיא קוראת לו אבא? וממה את כל כך מפחדת?

s o w h a t

New member
הבהרה

אביה אינו בתמונה. היא לא רואה אותו כי הוא חי בחו"ל. בן זוגי מקבל אותה ממש יפה. הוא מראה לה המון חיבה וחום. כנראה שהפחד שלי נובע מכך שחס וחלילה לא יהיו לה קשיי הסתגלות למצב הנוכחי, כי הרי הוא אינו אביה ודבר לא יוכל לשנות זאת. ובין לקבל אותה כחלק ממני לבין חיזוק התא המשפחתי במצבו הנוכחי הדרך עוד ארוכה. אציין כי עד לא מזמן היה לה קושי להיות בקרבת גברים בכלל (האנשים שהיא נתקלת בהם הם בעיקר ממשפחתי הקרובה). אותו היא קיבלה ממש יפה. עדיין קשה לי להסביר ממה נובע הפחד שלי. אשמח לעוד עצות ותגובות.

Bavmorda

New member
../images/Emo20.gif ברוכה הבאה ../images/Emo20.gif

החששות שלך מאד טבעיים, וזה נובע ממקום מאד אמהי ומגונן. אני לא יודעת מה הרקע לכך שאבי בתך אינו בתמונה כרגע (פרידה, עזיבה וכיוצ"ב), אבל יכול מאד להיות שאת חוששת מהתקשרות מאד חזקה ותלותית של בתך בו, קשר שעוד לא התמסד בצורה כזו או אחרת (מגורים משותפים ויותר מיזה). במידה ואין לך חששות מיציבות הקשר והוא טוב וצפוי לפי רצונותיכם המשותפים להמשיך הרבה זמן, אז את יכולה להסיר את דאגותיך בהתחש בתפיסת העולם המצומצמת והאינטימית שבתך יודעת.
יכול מאד להיות גם שהיא "קוראת אותך", ורואה את אהבתך ויחסך אליו גם באופן בו אתם חושפים בפניה את הקשר גופני שלכם (נשיקות, חיבוק, הליכה יד ביד, ישיבה צמודה בסלון על הספה או בפארק ועוד), מה שמינסתם לא קורה עם הדוד מנהריה
. אנשים מהמשפחה או שכנים, אינם פוטנציאליים להחשב כ"אבא", אבל מה שהיא רואה ביניכם, סביר להניח שכן, ואת זה היא מעתיקה מדברים אחרים שהיא רואה (יחסים בין מבוגרים בפעוטון ועוד).
וזה שבן זוגך מקבל את זה כ"כ יפה רק מעודד אותה וגורם לה להמשכיות בכיוון הזה.... קחי את זה בקלות ותזרמי עם זה אבל המשיכי בגישתך לפנות אליו בשמו בנוכחותה, כי זה מצוין לדעתי. בהצלחה
BAV.

למעלה