צריכה עצה

רחלי228

New member
צריכה עצה

בימים האחרונים, הגרוש שלי מצהיר בפני ובפני קרוביי שהוא אינו מרוצה מאופן הגידול של בננו המשותף. ועל כן בכוונתו לפנות לשירותי הרווחה על מנת להתריע על כך. דעתי על עצמי כאימא היא די ברורה לי, אני אמא שעושה כל מה שאני יודעת ויכולה למען ילדיי (יש לי בת גדולה נוספת ). מתאמצת ומשתדלת למענם , גם אם לפעמים אני מפשלת , עדין זה לא גורע מאופן החינוך...(הלא גם אני אנושית). יש להם אהבה אינסופית ממני, חיבוקים תשומת לב ומגע, קורת גג, מזון וחינוך, יש להם אותי... אז....האם יש לו עילה לפנות לשירותי הרווחה????

d a n i e l s 5

New member
לא יודעת אם יש לו עילה...

אבל בהחלט דוגלת ביישוב הסיכסוך....לפני שפונים לכל מיני שרותים למינהם, שזה אומר לשבת ולדבר , לברר מה לא מוצא חן בעיניו איפה את לא בסדר (לדעתו כמובן) לדבר על "דרכי החינוך " שלך מול "דרכי החינוך " שלו ולמצוא את שביל הזהב , מאמינה שתמיד אפשר. את מספרת כאן כמה את נפלאה....ואני תוהה, אם כך מה בכל זאת לא מוצא חן בעיני הבחור?

רחלי228

New member
"כמה אני נפלאה"...

ממש לא. לא מצאתי בסטימצקי את המדריך להורה המושלם"....אבל עושה כל מה שאני יודעת ויכולה למען ילדיי....

d a n i e l s 5

New member
ובכל זאת...

הוא הצליח להסביר לך במדויק מה הוא לא אוהב ? מה לא בסדר בדרך שלך? ת'אמת בא לי להגיד "אז הוא אמר , אז מה"..... בשורה התחתונה...דיברתם על מה שמפריע לו , את חושבת שהוא טועה, היית מאמצת את הדרך שלו......? כל מה שאמרתי הוא ש....רגע לפני שפונים לרשויות רצוי לדבר...

רחלוש

אם אין לו עילה סבירה הוא יכול לטעון עד מחר שאינו מרוצה. כנראה שיש משהו מעבר לזה... מזונות אולי?? לא יודעת.

m i n i m a u s

New member
מה גורם לו להיות לא מרוצה?

ממה הילד סובל בדיוק?(לטענתו...) מה,הוא מוזנח? מלוכלך?סובל מרעב?סובל מחוסר טיפול ראוי? את נרקומנית? אלכוהוליסטית? על סמך איזו טענה יפנה לשרותי הרווחה????? ובכלל ,אי פעם היו לו הצעות שיפור,או שעשה משהו לשיפור המצב בעצמו?(אם הוא טוען שיש בעיה ),האם הוא בעצמו עונה על קריטריונים של אב למופת ולדוגמא? מה הסדרי הראיה שלו? האם הילד רואה אותו במידת הצורך? האם הוא מעורב בצורה פעילה בחיים שלו?בי"ס ,רופאים, שעות הפנאי... בקיצור ,כל אחד שיפשפש בציציות של עצמו,ואם הוא מתחיל עם זה,אולי שיבדוק עם עצמו,אם הוא מושלם...

מצוטטת

New member
בכנות רחלי

עילה....... בעיניו כנראה שיש אבל לא זו הנקודה החשובה לחשוב עליה כלומר....... בגלל הרגישות ששניכם כאן קוראים/כותבים.... את ה-
הרגיש כל-כך{ילד שיקר לשניכם} אני לא הייתי בוחרת לנהל/להתיעץ כאן! רק טוב

רחלי228

New member
תודה על העצה

אבל לא באתי להצר או לומר דבר מה על התנהלות האב (שהילד מאוהב בו עד מעל הראש), אלא רק על תחושותיי שלי... ואכן אני מוצאת את המקום הזה לא כבמה להתרסה...וממעטת לכתוב בו על כל כאלה נושאים...אך הענין מאוד מציק לי ורציתי לשמוע עצות מעוד אנשים...

צעד כל כך קשה כמו פנייה לשרותי

הרווחה נראה לי תוצאה של בעיה אחרת. הרי אם טובת הבן היתה לנגד עיניו הוא היה קודם כל מדבר איתך, לפני הפניה לשרותי הרווחה. את בטוחה לחלוטין שמאופן הגידול של הבן הוא באמת לא מרוצה או שזו איזו שהיא דרך שלו "להתנקם" בך?

מיקי 43

New member
הגרוש שלך מנסה בכל מאודו

להתקרב אלייך וכשזה לא צולח לו הוא מוצא דרכים אחרות לתקשר איתך!!!

רחלי...

כשאחד העובדים במקום העבודה פונה למנהל וטוען בפניו שהוא לא מרוצה מרמת התיפקוד והניהול.. נותנים לו את "שרביט" הניהול..ליום אחד..{בד"כ זה מספיק} ומשכנע את העובד לחזור מהר..מהר..לתפקיד שלו. כ"א חושב שהוא יכול לעשות טוב יותר את הדברים אולם ברגע ש"מפילים" עליו את הדברים..רק אז..לומד להעריך.. לצופים ביציע נראה שהכל פשוט על המגרש,אבל ברגע שהם יורדים "לפרקט"....מתגלה להם עולם אחר..שונה לחלוטין. דברים שרואים מכאן לא רואים משם... נראה אותו..משכים כל בוקר הילד..לבי"ס או לגן..לוקח אותו..מטפל בו.. אוכל..אמבטיה..שיעורים..אסיפות הורים..קופת חולים..חוגים..חברים.. לקחת ולהחזיר מחברים..לקנות להם בגדים..והרשימה עוד ארוכה. לא חושב שכל אבא לא יכול לעשות את זה...אני עושה הרוב ונהנה.. אבל...שלא יחשוב שהוא יכול יותר טוב... ילדים...לא קל...אבל לא..כ"כ קשה...

רחלי...

למבקרים, ולאלה שעומדים במרחק תמיד יהיה מה להגיד ועל מה לטעון אז אל תדאגי, אם את יודעת באמת שאין לו עילה מוצדקת ואם הוא כאן וקורא גם אותי... אז אומר לו כאן שיחשוב פעמיים על עצם המחשבה והאיים שהעלה בפנייך כי לפני שיצעד עליו להוכיח שהוא אב טוב ודואג יותר ממך ולפני שיפנה לרשויות עליו לקחת בחשבון את שני האפשרויות האלה 1. עלולים לקחת ממך את הילדים והוא זה שיצטרך לקחת אותם ולגדלם בדרך טובה מזו שראה אצלך 2. במקרה שהרשויות יראו שגם הוא לא מסוגל לגדלם יאלצו לשלוח את ילדיכם לפנימיה ואני בטוחה ששם לא יקבלו מסגרת ואהבה יותר חמה ממה שאת נותנת אני בטוחה כשיקח את האפשרויות שעומדות לפניו יחשוב פעמיים ואולי יקח אחריות וישתף פעולה איתך ויחד תשפרו ביניכם את המעוות בחינוך ובגידול הילדים

רחלי228

New member
אילנה

בתי הבכורה לומדת בפנימיה, מבחירה שלה. היא מקבלת שם טונות של אהבה, חינוך יוצא מהכלל והשכלה ראויה. לפחות כמו שאני נותנת. אבל מה- היא בוגרת...היא בחרה. זו לא אופציה עבור בני הצעיר. ואני משוכנעת שהוא לא חשב לפני שהוא העלה את הענין של פניה לרשויות. לי אין השגות על דרך הקשר של הילד עם האב- נפוך הוא...יש בינהם קשר מדהים ויוצא דופן. אהבה שאינה יודעת גבול... כנראה זה עוד מקרה של "הכלבים נובחים והשיירה עוברת"....אסור להוציא דברים מפרופורציה. נבהלתי לרגע...רציתי עצה. אני בטוחה שהכל יסתדר על הצד הטוב ביותר. כבר ימים מספר שאני מפשפשת בציציותיי על מנת לבחון "מה לא בסדר" - וטרם מצאתי דבר מה... אז אני בטוחה ש"יהיה בסדר"....

../images/Emo45.gifיהייה גם יהייה.

זכורים לי ימי הבהלה האלו... כשהצהרתי בפני שאינני מוצאת שוםדופי! הכל חלפ לו...
אחחחח יחי השקט!

רחלי

אל תיקחי את האיומים שלו רק "כרוח חולפת" תתייחסי ברצינות למה שהוא אומר, גם אם תגלי שהכל בדיה בסופו של דבר. ברגע שהוא יפנה לרשויות הרווחה, את תהיי בבעיה, כי כל הזמן תצטרכי להוכיח "שאין לך אחות" . מה שאילנה כתבה לך מעלי, היא צודקת. וכמו שאני מכירה את המערכת הזאת על בשרי, ככל שהוא יתמיד באמירות (גם אם הן שיקריות) ככה תהיה לך בעיה גדולה יותר מול פקידת הסעד. ולא משנה כמה הוא משקר,ולא משנה כמה הוא מנסה להפחיד אותך. ברגע שפקידת סעד תיכנס לתמונה, את תהיי בבעייה גדולה מאד, ואוד אחרי התוכנית שהיתה אתמול על פקידות הסעד בתוכנית של עמנואל רוזן, לא נשאר לי אלא להבין שפקידות הסעד עושות נזק גדול למשפחות בכלל ולילדים בפרט. פתרון? אין לי בשבילך
גם אני אובדת עצות.

שאלה

איך יתכן שפקידות סעד יכולות לעשות נזק כלכך גדול ?!!!?
איזו סיבה יש להן ,אמיתית, אחרי בדיקה, לקחת ילד מאמא אם אינה זונה נרקומנית או מטורפת ? ג'יייי...

מסתבר שהן יכולות, מכיון

שהן עובדות (או יותר נכון, פקידת סעד ראשית שאחראית עליהן) על פי מאמר של אדם בשם גודוויל, שבו הוא כותב "שלא משנה מה האבא עושה לילדים שלו, וגם אם הוא פדופיל,ו/או אלים, זכותו של האב לראות את ילדיו, גם במחיר הוצאת הילדים מבית אימם" אתמול היתה תוכנית בערוץ 10 על הנושא הזה, ופתאם הבנתי למה פ. הסעד מתנהלות בצורה קרה ואכזרית ושלא פעם כשהאמא מתלוננת, היא מוצאת את עצמה כמאוימת על ידי פקידות הסעד שיוציאו את הילדים מהן אם הן 1. 2. 3. וגם כאשר יש סכנה מוכחת לילדים מצד האב. בכל העולם הפסיקו עם הגישה הזאת של גודוויל, רק בישראל עדיין מיישמים אותה,ובגלל ישנם ילדים שנקרעים ריגשית ונפשית עקב טיפול חלמאי,לא אחראי ואפילו אכזרי מצד פ. הסעד. דרך אגב, לאחר שחוקרים בתחום קראו את המאמר שלו,והבינו שהוא אסון לילדים, הוא החל לקבל תביעות מכל מיני גורמים, ובסופו של דבר התאבד, הוא התאבד אומנם, אבל פקידת סעד ראשית עדיין דוגלת בשיטה הלא אחראית שלו.

רחלי228

New member
שיתוף פעולה

אני מקווה שהפניה לרשויות המתאימות היא זו שתיצור אצל שנינו את השינוי וניצור מחדש שיתוף פעולה פורה בנוגע לדרך החינוך של הילד. לוקחת כל מה שאני מסוגלת לחשוב עליו בחשבון...

למעלה