צריכה עצה...

צריכה עצה...

אני מתכוונת לעבור בקרוב לדירת שני חדרים ביחד עם הבן זוג. הדירה שייכת לדודה שלו. 500 דולר, גבעת רמב"ם בגבעתיים, דירה מרווחת ויפה. עד כאן נשמע סביר. אבל יש המון בעיות ואני כבר לא יודעת אם זה שווה. קומה שלישית בלי מעלית. דירה לא מרוהטת, חוץ ממקרר ותנור אנחנו צריכים לקנות הכל. תחבורה ציבורית במרחק 10 דקות הליכה. אין מזגן. הפלוס היחידי שיש זה שאנחנו לא מתחייבים לשנה, כי החבר שלי אמור למצוא עבודה במקצוע שלו ולא בטוח שזה יהיה דווקא באזור. לא בטוחה שהדירה באמת שווה את זה. מה אתם אומרים?

יש עוד משהו

אני מאמינה שעם משפחה לא עושים עסקים. דודה שלו תהיה בעלת הבית שלכם, וסביר להניח שאיתה לא תרגישו נוח להתמקח על פגמים ותקלות ותעדיפו לשלם יותר ולהחליק - זה עוד משהו שאתם צריכים לשקול. ועצם זה שיש לך לבטים מעיד על משהו. הדירה הזאת אמורה להיות הבית שלך, אם היא לא נראית לך לא עדיף להסתובב קצת באיזור ולבדוק דירות אחרות?

oren*

New member
המחיר יחסית סביר, רוב הבניינים

באזור הם ישנים כך שאי אפשר לצפות למעלית. הדילמה היחידה היא לגבי הרהיטים והמזגן, אם ידוע לכם מראש שתעברו לאזור אחר תוך פחות משנה ואין לכם כרגע רהיטים בסיסיים, מדוע לא לחכות את פרק הזמן הזה ואז לקנות רהיטים שיתאימו לדירה החדשה? (שלא לדבר על הוצאות ההובלה הכפולות). "לא בטוחה שהדירה באמת שווה את זה" - מה עוצר מבעדכם מחיפוש דירות אחרות באותו אזור והשוואתן לדירת הדודה? הרצתי חיפוש מהיר בהומלס, מרבית הדירות עם 2 חדרים בדמי שכירות של עד 500$ (ישנן גם זולות יותר) כוללות גם מזגן וריהוט חלקי/מלא - בדקי שאין פה הליכה עיוורת של בן זוגך אחרי הצעת הדודה.

למעלה