צריכה עצה

myofer

New member
צריכה עצה

שלום אביבה, שמי מעין ואני גרה ביחד עם בעלי והתינוק בדירת שלושה חדרים. הדירה מחולקת כך - חדר שינה (מערב), חדר מחשב + תינוק (דרום), סלון(מזרח) ומטבח ולידו חדר כביסה (צפון) ובינהם פינת אוכל. הדברים שהייתי רוצה לשפר- 1. יותר קשרים חברתיים למרות שאנחנו רק שנה בעיר הזאת. 2. יותר תקשורת והרמוניה זוגית. 3. תינוק פחות קוטר שיוכל לשחק גם עם עצמו כמה דקות ביום. אשמח לעצות, ויש לי גם שאלה ספציפית, איפה מומלץ לאחסן נעליים? כרגע הן בחדר השינה שממש רע לי עם זה אבל זה הכי פרקטי כי הן שם כשמתלבשים. תודה רבה מראש
מעין

בוקר טוב מעין../images/Emo42.gif

ברוכה הבאה לפורומנו..... אמנם לא אני היא המומחית אבל לפי מה שכתבת פה אני דבר ראשון אתייחס לחדר של התינוק...(ראיתי גם שאת פעילה בפורום הורים לתינוקות). כתבת שבצד דרום יש חדר של "מחשב+תינוק", אז אני גם בלי פנג שואי הייתי מציעה שזה יהיה חדר רק של תינוק...... לא טוב מחשב בחדר שישנים בו, גם לא לגדולים, כי גם אם הוא כבוי הוא ממשיך "לעבוד" כמו שאביבה אומרת.... בן כמה התינוק החמוד?.... ולגבי הנעליים- אם תדפדפי קצת למטה בשרשורים של הימים האחרונים-דווקא דיברנו הרבה על נעליים (ואני לא יודעת איך מצרפים קישור להודעות אז חפשי לך בנחת...) ושיהיה לך בוקר נפלא!

myofer

New member
בוקר טוב ../images/Emo42.gif

כן אני מודעת לבעיה הזו אבל אין לי כ"כ פיתרון, נראה אולי נעביר את המחשב לסלון למרות שיהיה קצת צפוף. ד"א תומר בן 3 חודשים.

נראה לי

שעדיף שיהיה אולי קצת יותר צפוף בסלון מאשר שהילד לא יישן טוב..... וחוץ מזה מהנסיון שלי-אחרי גיל 3 חודשים באורח פלא משתנים "הרגלי" השינה והעירות של התינוקות....הבן שלי היה בוכה נון-סטופ (אמרו שזה גאזים...) וממש כשהוא היה בן 3 חודשים-זה פשוט עבר לו.... אז הרבה סבלנות ואהבה ומגע ועיסויים נעימים בכל הגוף והמון המון על הידיים....

niya

New member
גם אני הייתי אומרת להעיף את המחשב

מהחדר של הילד. וכמו שאני במבי ציינה, המחשב לא ממש טוב גם למבוגרים, וגם - רצוי שבחדר של הילד יהיו דברים שלו ולא מחסן ביתי לדברים שאין מקום אחר עבורם. אביבה, איך אני בלצטט אותך, הא?

נו שויין יש לך ילד טוב ...3 חודשים

אצלי זה היה 3 גם...רק שלוש שנים!!! כן, הוא בהחלט עשה לי בית ספר...אבל אז לא ידעתי פנג שואי... חבל... הייתי יכולה לחסוך לעצמי שנתיים ותשעה חדשים של שינה בחיים...

myofer

New member
האם כל עיצה את מקבלת מיד ?

או שאת מקשיבה ורואה אם זה מתאים לך? ככה אני פועלת ואני לא מבינה את הגישה הזו.

אין לי כלים לדעת אם זה מתאים לי...

אסביר לך את הגישה כשאני הולכת לבקש עיצה, כי יש לי בעיה... אז אני לא יודעת מה טוב או לא... כי... אם הייתי יודעת, לא הייתי צריכה עיצה... אם הייתי יודעת, לא היתה בעיה... אינך צריכה להבין את הגישה, ואינך חייבת גם להסכים איתה הדרך היחידה בפנג שואי "להבין" משהו היא דרך עשייה. לפעמים יש דברים שאינם נוחים אבל הם אלה שמביאים את התוצאות הרצויות. אינני באה לשנות את השקפתך או גישתך, אני מסבירה לך שאם את מנסה להבין משהו ואין לך בו שום ידע או נסיון... אז אין לך שום כלי "להבין" וגם... לפעמים קצת אמון...עושה משהו... האפשרות לתת למישהו לתת לך עיצה כרוכה באמון שלך בו. אם תבדקי את עצתו, הרי שאין אימון בו ואז... לא משנה מה יגיד לך...זה לא יעבוד.. מקווה שברור יותר עכשיו

myofer

New member
מותר לי לא להסכים?

בתור אמא צעירה יש לי מאסטר בעצות, אני מקבלת מליון כאלה כל יום אם שאלתי ואם לא אם היתה בעיה ואם לא. העצות לפעמים סותרות ואני צריכה בסופו של דבר להקשיב להבין מה עומד מאחורי העצה ולבחור את הדרך שלי. גם שם אני כנראה טועה לפעמים אבל אני עושה את המיטב. זה באופן כללי, באופן ספציפי לגבי הפאנג שואי, אני באמת לא מבינה כלום וכניראה שבאמת השיטה היא לנסות, אבל אני בטוחה שלכל אחד כמו לי יש אילוצים כגון הדירה הנתונה, השותפים להחלטות (ע"ע בעל) ועד כמה הוא מוכן ללכת רחוק כדי לבדוק משהו. לגבי המחשב אני לא רק מבינה מאיפה זה בא, אני ממש מרגישה איך זה מפריע לי וכניראה גם לבני, אבל מה לעשות זה שינוי לא פשוט בתנאים הנתונים, ואני צריכה לבשל את הפיתרון שיתאים לי לאט לאט.

חמודה-הכל מותר!!

ואת היחידה שתחליט מה ואיך לעשות ומה מתאים לך ולביתך......גלגלי את הדברים שנאמרים פה בראשך ובליבך. תראי מה מדבר אליך אבל תנסי לראות את זה נקי, כלאמר- נניח המחשב שכתבת ש"אני ממש מרגישה איך זה מפריע לי וכניארה גם לבני." זה נקרא להתחבר למה שנכון ממקום נקי....... ואחר כך-הענין של "לבשל " את הפתרון- לא הייתי יכולה למצוא ביטוי יותר מתאים....כי זה בדיוק בישול....... ואם תקראי קצת הודעות שנכתבו פה בשבועיים האחרונים-תראי איזה התלבטויות ו"מלחמות" עוברים האנשים עם עצמם....אז את בחברה טובה
ותמשיכי לשתף אותנו, כי חוץ מהפעילים יש גם המון קוראים סמויים שיתחבו אליך ומחכים לשמוע ממך....... אז ערב נעים ושקט

אין חכם כבעל ניסיון.

אם תלני לארכיון הפורום ותקראי מה אנשים עברו פה עם לבטים והתחבטויות ואילו שינויים "נאלצו" לעשות, תביני. מה שחשוב הוא התוצאה וגם זאת תוכלי לקרוא כאן. אולי זה יתן לך חיזוקים. בהצלחה!!!

עוד דבר קטן...

אמנם קראת לזה עיצה... ואני לא תיקנתי...אז עכשיו אומר לך... פנג שואי אינו "עצות", זו התיחסות. הרבה יותר מעיצות זו אומנות... אני לא נותנת "עיצות", אני מספרת מה הפנג שואי אומר, כיצד הוא מתיחס לכל דבר. כדי להקשיב צריך להתחבר לתדר שבו מושמעים הדברים. אחד הדברים שלומדים מתוך העשייה של פנג שואי היא ההיפך ממה שכתבת ציטוט: "אבל אני בטוחה שלכל אחד כמו לי יש אילוצים כגון הדירה הנתונה, השותפים להחלטות....וכו' ככל שעושים יותר פנג שואי לומדים שהמשפט הזה אינו נכון בשום צורה, כי כשבאמת רוצים, ולא משנה מה...עושים! ואל תהיי בטוחה, כי יש המון אנשים שלא מסכימים עם מה שכתבת... אילוצים הם המצאה שלנו. מן הסכמה כללית כזאת לתרוץ שנראה טוב ל"למה לא לעשות את מה שצריך" ואז...מתחיל ה"כי" הארוך שכרוך בהרבה הרבה "אילוצים"... לצערי, אנחנו מבינים הכי טוב כשקורה משהו קטסטרופלי, זה לא נאמר כלפיך כלל, אלא באופן כללי לחלוטין. אנחנו לומדים הכי טוב כשאנחנו מקבלים מכה...וחבל... אז, פנג שואי אומר, "הי, רגע, במקום לחטוף את המכה בוא נשפר בדרך, לפני, בוא נמנע את מה שעלול לבוא..." וכן הלאה ולסיום, אין לנו שום אפשרות לדעת אם עיצה נכונה או לא...אלא אחרי שניסינו אותה. יכול להיות מאוד שאנחנו מתלבטים הרבה מאוד מה נכון, מחליטים, ולבסוף רואים שטעינו... על זה אני מדברת. לילה טוב

myofer

New member
../images/Emo51.gif על כל התגובות ועדכון

החלטתי לנסות - 1. פיניתי כבר כמה שקיות של דברים ישנים מהבית לתרומה. 2. הוספתי מרווח משני צידי המיטה שלנו (שהיתה צמודה לקיר) כמו שקראתי באחד השירשורים. והעפתי תמונה שבורה ותמונה של נוף מחדר השינה. 3. ושכנעתי את בעלי להעביר את המחשב לסלון. אבל כדי לעשות זאת נצטרך לפנות משם את ספריית הספרים והמקום היחיד שמתפנה הוא בחדר הילדים. זה יהיה חתיכת מבצע ואני מקווה שנעשה את זה השבוע. יש עוד משהו שאני יכולה לעשות בינתיים?

למעלה