צריכה עצה...

• פותח הנושא 2B ME
  • פורסם בתאריך

2B ME

New member
צריכה עצה...

אני בת 22, והבעיה שלי בעצם זה אבא שלי. אבא שלי הוא בן אדם שבמשך כל החיים שלי עד כה, נדחף לי בכוח לחיים. אם אני עושה משהו, הוא לא יחכה שאני אבוא ואספר לו (אם אני בכלל ארצה לחלוק איתו את זה) אלא בא ושואל שאלות, ואם אני לא עונה לו, הוא אומר שאני לא אנושית, שאני לא משתפת אותו בשום דבר, לעומת זאת אם אני עונה לו הוא טוען שאני מתחצפת אליו. אני באופן אישי חושבת שאם אני רוצה לחלוק משהו עם מישהו, אני פשוט אבוא ואספר. אני ממש לא אוהבת שבאים ושואלים אותי שאלות בסגנון, נו אז דיברת עם..., הלכת לעשות כך וכך... עם אבא שלי אני מרגישה שהוא ממש נדחף לחיים שלי בכוח. הוא גם חושב שהוא יודע הכל על המערכות יחסים שהיו לי בחיים (וזה ממש תחום שאני לא פותחת בפני אף אחד מההורים שלי). אם הוא שואל אותי שאלה בתחום הזה ואני אומרת לו שזה עניין אישי, הוא נעלב מזה (אני לא חושבת שאני צריכה לשתף את ההורים שלי בהכל). כבר שבוע שלם שהוא "מחפש" להפיל עלי דברים. אני הולכת ללמוד באוניברסיטה בקרוב, וההורים שלי עשו לי חסכון בשביל זה. והוא מאיים עלי שהוא לא ישלם לי את הלימודים (זה לא שאין לי כסף, רק לא סכומים כאלה). כל יום יוצא שהוא אומר לי משהו, אני עונה לו והוא טוען שאני מתחצפת אליו. אמא שלי לעומת זאת בצד שלי, היא תומכת לגמרי ביציאה שלי מהבית (אני הולכת ללמוד בב"ש ולגור שם). אני ממש סובלת מאבא שלי, ובשבועות האחרונים זה נעשה פשוט בלתי נסבל. היום למשל הלכתי לקנות בגדים עם אמא שלי וגם אבא שלי היה שם. ומדדתי משהו והוא אמר שזה נראה עלי ממש זוועה, אני אמרתי לו בתגובה שין לנו בכלל אותו טעם בבגדים, ככה שזה לא ממש משנה. ואז הוא התחיל לצרוח עלי, מה את מתחצפת אלי בחנות מול אנשים, אני לא אשלם לך על הלימודים. אח"כ בבית אמא שלי התווכחה איתו על זה, היא צעקה עליו שהוא מחפש אותי כבר שבוע, שהוא שואל אותי שאלות שאפילו היא הייתה עונה לו באותה צורה כמוני. למעשה אחת הסיבות שאני עוברת ללמוד במקום רחוק זה כדי שאבא שלי לא יתקרב לשם ואלי וכדי שאני לא אאלץ לתת לו דין וחשבון על כל דבר. זה מוזר כי עם אמא שלי יש לי מערכת יחסים שהיא בסדר לגמרי, אנחנו מדברות על דברים ויש ביננו הבנה... אני לא יודעת מה לעשות עם העניין של אבא שלי, כי הוא ממש משגע אותי. מה גם שהעניין של הלימודים זה משהו שאני מתכננת כבר שנה וזה חשוב לי, אני לא יכולה לחכות עוד שנה ולפספס את ההיזדמנות שלי לצאת מהבית (כי באמת שאני לא יכולה פה יותר).

nutmeg

New member
הביטי -

אביך, מסיבות השמורות עמו, רוצה אותך קרוב ותחת עינו הפקוחה. בתשובה שלי אליך לא הייתי רוצה להכנס כרגע אל סגנון הביטוי שלו אלא אל העניין עצמו: העצמאות שלך. אם יהיה לך ברור בלב ובראש שאת מתחילה לעשות את דרכך החוצה מהבית עם או בלי מימון הלימודים שלו הדברים יראו אחרת. "אני לא אממן לך את הלימודים" זה בערך הקש האחרון שהוא עוד יכול לאחוז בו על מנת להחזיק אותך קרוב ותחת עינו הפקוחה. אם תביני שאת לא חייבת את המימון הזה על מנת לצאת מהבית ולהתחיל היים משלך - הוא גם יפסיק לאיים וישלם עבורך בכייף. חשוב שלא תתלי את יציאתך מהבית במימון הלימודים דווקא ושתהיה לך תכנית חלופית של עבודה-מגורים למקרה שהוא באמת יממש את האיומים שלו. כמו שהוא לא יכול להכריח אותך להשתנות, את לא יכולה להכריח אותו להשתנות.

2B ME

New member
אני לא יודעת אם זה זה בדיוק

אבא שלי הוא טיפוס שמפחד לעשות שינויים בחיים שלו. ומאז שאני זוכרת את עצמי הוא באמת לא עשה אף פעם שינוי דרסטי בחיים שלו. כל שינוי שהיה בבית היה למעשה ביוזמה של אמא שלי. אני בחרתי עכשיו לעשות שינוי, נכון זה ישפיע על המשפחה שלי, אבל לא כמו שזה ישפיע עלי. רק שאני שלמה עם השינוי הזה. אני לא חושבת שאני כופה עליו להשתנות, הוא פשוט יאלץ לקבל את המצב הקיים. מלבד זאת כל ההתנהגות שלו אלי בשבועות האחרונים רק גורמת לי לרצות עוד יותר לצאת מהבית, גם אם זה לא קשור ללימודים. לפני שבוע בערך יצא לי לדבר עם חברה טובה של אבא שלי, שהיא אמרה לי שהוא כל הזמן מדבר על כמה שאני יודעת דברים זה דיי הפליא אותי בהתחשב בעובדה שבבית היא תמיד מנסה לעשות אותי "קטנה" ושאני לא יודעת כלום, ושאני לא אחראית... חוץ מזה כבר כמה שנים טובות שאני לא נמצאת תחת עינו הפקוחה של אבא שלי. אני בת 22, הייתי בצבא, למעשה כבר מגיל 12 בערך אני לא ממש משתפת את ההורים שלי בכל מה שקורה לי. עם אמא שלי הרבה יותר נוח לי לדבר, אבל אבא שלי אף פעם לא היה בבית כדי שאפשר יהיה לדבר איתו על משהו, ואם הוא כבר היה בבית הוא תמיד היה עצבני על משהו... בכלל כל דבר שאני עושה מתקבל מהצד שלו בזילזול. אמא שלי אומרת שהוא תמיד ירד לי לחיים, שכל דבר שעשיתי לא היה מספיק בשבילו. אני בכלל לא מבינה אותו יותר, אני לא חושבת שאי פעם הבנתי

nutmeg

New member
יפה אמרת

על הפחד. כנראה גם יש רגשי נחיתות אבל אין צורך לנתח את אביך כאן אלא לחשוב עלייך. תראי איך למרות האוירה ולמרות מה שאמרו לך, לא חסר לך ביטחון עצמי, את יודעת מה את רוצה וכנראה גם תשיגי. כל מה שניסיתי להגיד לך למעלה היה קשור לתהליך היציאה לעצמאות שלך שלא חייב להיות כרוך במימון הלימודים - זה הכל. חשוב שתהיה לך תכנית מגירה, חביבתי - על כל צרה שלא תבוא. את לא הראשונה ש"נדחפת" החוצה מבית ההורים על רקע חילוקי דיעות וחוסר התאמה על רקע אישי, וגם לא האחרונה. בהצלחה.

למעלה