צריכה עצה...

l o v e u2

New member
צריכה עצה...

אני לא בדיוק יודעת אם זה הפורום המתאים ואם לא אז תפנו אותי אל הפורום המתאים... אני בת 18 והבעייה שלי היא שאני נקלעת לבעיות רבות עקב חוסר משמעת עצמית ... אתן לכם מספר דוגמאות אשר יבהירו את המצב.. לא מזמן הכרתי בחור ונאלצתי לנתק איתו תקשר עקב בעיות עם הוריי ..אני כל הזמן היית אומרת לעצמי עכשיו אני אפסיק ושוב אני מתקשרת אל הבחור.. דוגמא נוספת היא: הורי החזירו ליאת הפלא פון לאחר הסיכסוך עם הבחור והציבו לי תנאי שמסכום מסויים אני לא עוברת לא יכלתי להגיד לעצמי סטופ ... יש עוד הון של בעיות שאני גורמת לעצמי עקב חוסר משמעת עצמית.. ושאלתי היא איך אני בונה לעצמי משמעת עצמית? איך אני יכולה להגיד לעצמי משהו ולקיים אותו? בבקשה תייעצו לי

l o v e u2

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

עזרונת ממישהו פלזזזזזז אני ממש סובלת מזה....

גרא.

New member
l o v e u2,משמעת עצמית, היא סוג

של הרגלים שאדם מסגל לעצמו,מה איך וכיצד לנהוג, או לא לנהוג במצב מסויים. הבעייה שלך דומה בכל לבעייות של התמכרות לדבר זה או אחר, עישון סיגריות, שכרות, הימורים כפייתיים,אכילה מופרזת,ועוד. אלה גם אלה,הרגלים שאדם מסגל לעצמו,וככל שהם טבועים בו, הוא מתקשה לשנותם.משמעת עצמית.מתפתחת הדרגתית בתהליך הסוציאליזציה (חיברות),כלומר ההכנה לחיים בכל תחום, שההורים מקנים לילדיהם..משמעת עצמית, מתפתחת, כאשר ההורים מקפידים על גבולות,לאו דווקא בצורה נוקשה אלא גמישה..ילד הגדל באווירה של פינוק מופרז, או חוסר גבולות בכלל,אינו יודע ,אינו מסוגל לרסן את עצמו בשום דבר, אינו מסוגל כמעט להתאפק,לדחות סיפוקים, ומגיב מאד קשה נוכח תיסכול.. במינוח של אינטליגנציה רגשית,את מבטאת בהתנהגותך,רמה מאד לא בוגרת.מאחר ואינך מסוגלת לנהל נכון את רגשותייך,שכנראה אינך מועת להם באמת.קשה לך להתאפק ולדחות סיפוקים..ולכן אינך עומדת בפיתוי..איך לבנות משמעת עצמית בגילך? זה כבר לא עניין להורייך לעסוק בו, אלא שלך בלבד.עצם העובדה שאת מודעת לבעייה, זה הצעד הראשון..לטפל את יכולה לנסות בעצמך, על ידי יישום הדרגתי של ההצעות ה מוגשות לך בספר "אינטליגנציה רגשית",ודומיו.את יכולה להעזר בשיחותץ עם פסיכולוג, או להשתתף בסדנא קבוצתית למודעות ושליטה עצמית.

l o v e u2

New member
גרא.....

ממש לא נכון כשאמרת "שמשמעת עצמית, מתפתחת, כאשר ההורים מקפידים על גבולות,לאו דווקא בצורה נוקשה אלא גמישה..ילד הגדל באווירה של פינוק מופרז, או חוסר גבולות בכלל,אינו יודע ,אינו מסוגל לרסן את עצמו" הורי גידלו אותי עם גבולות ולא בצורה נוקשה ולא בצורה גמישה ולא פינקו אותי יתר על המידה אני פשוט לא מצליחה להציב לעצמי משימות ולעמוד בהן ועכשיו לפיתרון..אתה אומר שאני צריכה לקרוא את הספר "אינטליגנציה רגשית",? ותודה

גרא.

New member
בכל כלל,יש יוצא מהכלל..אבל תמיד

יש קשר בין אישיות הילד אופיו והתנהגותו,לחינוך שקיבל בבית.צאת זה כבר אמרו רבים וטובים ממני.גם אם קשה לך לראות את הקשר, הוא קיים.אכן,ממליץ שתקראי את ספרו של ד"ר דניאל גולדמן אינטליגנציה רגשית.בין היתר, תוכלי להבחין בין השיטין, את אחריותם של ההורים לאינטליגנציה הרגשית של ילדיהם.נפגש אחרי שתקראי.

למעלה