צריכה עצה...

merav131

New member
צריכה עצה...

היי בנות.
אני ובעלי מנסים כמעט שנה להיכנס להריון. עד עכשיו אמרו לי שיש לי שחלות פולציסטיות וביוץ קורה רק פעם ב. עברתי לרופא פרטי ואצלו פעם אחת ראה גופיף צהוב וגם מבחינת הורמונים התאים לביוץ. והחודש שוב לפי בדיקת דם נראה שהיה ביוץ. (חשוב לציין שבמקביל לפני מספר חודשים התחלתי לקחת כדורים לבלוטת התריס כי הייתה מעט תת פעילות- אולי יש קשר לזה שפתאום יש ביוץ?!)
יש לי תור לרופא אבל אני ממש מפחדת שבגלל שאולי היה ביוץ הוא יגיד לי לחכות שוב. אני כבר רוצה להתחיל לעשות משהו.
מה עושים אם לאישה יש ביוץ ועדיין לא מצליחים? יש סיכוי שהוא כן יתחיל לי טיפול?
אשמח שתעזרו לי בערפל הזה...
תודה3>

לא לגמרי הבנתי מה את שואלת, מנסה לעזור בכ"ז

שחלות פוליציסטיות בעולם הפוריות היא בעיה מוכרת ולא נחשבת קשה במיוחד. פני לרופא שלך, הוא יבנה לך תוכנית טיפולית, ואז תחזרי לכאן ותשאלי את כל השאלות ותשאבי עידוד ונחמה (מקווה שלא תזדקקי) מהפורום הנפלא הזה. הערפל ילך ויתפוגג כשתצאי לדרך. ולגבי הביוץ - יש המון נשים שמזהות ביוץ ולא נקלטות. זיהוי חלון הפוריות הוא רק חלק מהמנגנון של היווצרות הריון.

תלתלית20

New member
מה לגבי בדיקות פוריות?

מעבר לאבחנה של שחלות פולציסטיות האם עשית בדיקות פוריות נוספות?
בעלך עשה?
הרופאה שלי איבחנה אותי בהתחלה עם שחלות פולציסטיות, לאחר תקופה אמרה שבעצם אני כנראה לא פוליציסטית , עקבנו עם אולטרסאונד ובדיקות דם ומקלוני ביוץ ואכן ראיתי שאני מבייצת, אמנם לא בזמן קבוע כי המחזור לא סדיר. חשבתי שהנה עלינו על הפתרון - מעקבי ביוץ כדי חהשיג הריון. ״בזבזנו״ זמן נוסף בנסיונות עד שפניתי לרופא אחר וביקשתי ממנו להתחיל בדיקות גם לבעלי ואכן עשינו שנינו את כל בדיקות הפוריות הבסיסיות וכך עלינו על זה שהבעיה בכלל היא אצל בעלי וברגע שעלינו על זה וטיפלנו בעניין הכח הסתדר וב״ה התחלנו מיידית טיפולים. בשורה תחתונה - תבקשי לעבור בדיקות פוריות כלליות ושגם בן זוגך יעבור, לפעמים תזמון הביוץ הוא הפתרון ולפעמים הבעיה היא אחרת וצריך לעלות עליה בעזרת בדיקות נוספות. בהצלחה!

כנ"ל אצלנו

שנתיים וחצי מטופשות שהתבזבזו על דיאטה מותאמת ואיקקלומין
עד שעשינו בדיקת זרע, ואופס, צריך IVF בכלל.

לבדוק זרע, לעשות בדיקות דם ומעקב זקיקים לוודא שבאמת אין ביוץ

haych

New member
בוודאי שאפשר להתחיל טיפול

לרובנו כאן יש ביוץ ועדיין לא מצליחות, כל אחת מסיבותיה ויש כאלה שגם אין להן סיבה מובהקת (נקראים "לא מוסברים").
אם את בעצמך לא רוצה לחכות ולראות אם עכשיו כשאת מבייצת תצליחו להקלט, תגידי לרופא שאת רוצה להתחיל טיפול כי אתם מנסים כבר שנה. אפשר להתחיל במעקב זקיקים עם יחסים מתוזמנים ולאט לאט לעבור לשלבים הבאים שהלוואי שלא תצטרכי.
וכמובן, במקביל לערוך בירור לבעיות נוספות (זרע, צילום רחם)

למעלה