צריכה עצה...

meytal2d

New member
צריכה עצה...

היי, אני לא יודעת כמה השאלה הזו מתאימה לפורום הספציפי הזה אבל אני אשמח אם מישהו יוכל לתת לי איזשהי הארה בנושא...
אז שמי מיטל. אני בת 31. אבא שלי למד קבלה במשך כ-10 שנים. הפסיק. פשט רגל בעסק. עקצו אותו וכתוצאה מכך הוא ואחי שעבדו יחד בעסק - חזרו בתשובה באופן מאוד קיצוני.
אני לא דתיה. אני מסורתית. כך גדלתי. ככה גם אימי ואחי הגדול. אחי הגדול הכיר את אישתו בטיול בדרום אמריקה. היא לא יהודיה. היא ניסתה להתגייר במשך 4 שנים אבל איבדו לה את התיק פעמיים ועשו לה את החיים מאוד קשים עד שלבסוף אחי הרים ידיים. כעת יש להם 3 ילדים מקסימים - אבל לא יהודים. אני חושבת שאני מכבדת את כל בני האדם בין אם הם דתיים, חרדים, אתאיסטים, אתיופים, רוסים... אני חושבת שכולנו בני אדם יהודים או לא. לאחרונה הוא מתייחס לנכדים שלו בצורה מאוד מאוד מטרידה. הוא מקלל אותם, דוחף אותם, צועק אליהם. וכשאני אומרת לו על זה משהו הוא אומר שהם כמו כלבים. אין להם נשמה, הם לא הנכדים שלו הם הילדים שלה (אישתו של אחי)
השאלה שלי היא כזאת: האם הדת מעודדת יחס של אלימות מילולית ואלימות פיסית במצבים כאלה? האם יש איזשהי דרך להסביר לאדם כל כך קיצוני שהוא מצלק את הילדים האלה לנצח?
הילדים כרגע מאוד פוחדים ממנו. ואפילו אחד מהם אמר לאמא שלי "אני שונא את סבא". אני מרגישה חסרת אונים. אני פשוט רוצה שיהיה כבוד בין אחד לשני. המשפחה שלי מתפרקת ואין לי מה לעשות בנידון
החגים הפכו בכלל לסיוט. כי הוא מסתכל במבטי שנאה. ומדבר בזלזול. האם יש פיתרון למצב הזה? בבקשה תעזרו לי.

זה לא הפורום הנכון אבל אנסה

נראה לי שאבא שלך נתפס לדת כפתרון לכל הבעיות שלו. הוא, כמובן, מגלה שהדת היא לא רק פתרון, אלה מערכת בעיות בפני עצמה. אני מניחה שזה מעורר בו תסכול והוא מוצא את הנכדים הפגיעים שלו ככר לאלימות שלו. אין שום עידוד בדת לאלימות כלפי נכדים, גם אם הם אינם יהודים. ישנן אפילו דעות המעודדות לקרב אותם (כזרע ישראל) כדי שיתגיירו ויחזרו לחיק העם היהודי. הדת אינה סיבה לאלימות, אם כבר היא סיבה ללא אלימות. כל זה כמובן נכון אם הוא לא מתחרד, לחרדים יש תורה משלהם והיא בהחלט כוללת אלימות.

אין שום סיבה שאחיך יחשוף את ילדיך לאלימות של הסבא שלהם. לא ברור לי מדוע הוא עושה את זה, אלה אם באיזושהי צורה זה נוח גם לו.

ואיפה האמא בתמונה?

למעלה