צריכה עצה

lamali3

New member
צריכה עצה

היי לכולן, מאמינה שיש פה רוב של בנות.

אני צריכה עזרה לגבי חבר שלי.
שנינו בני 21, וביחד כבר 8 חודשים. הוא עדיין בצבא.
מאז שאני מכירה אותו אפשר היה לשים לב שהמשקל חשוב לו. הוא הולך לחדר כושר, ומקפיד על עוד שתי פעילויות ספורט בשבוע.
תמיד אחרי שהוא אוכל דברים "מיותרים" הוא ממש מתחרט, וכועס על עצמו. כל הזמן אני אומרת לו שזה בסדר ולא קרה כלום, וזאת בסך הכל עוגה.
אין לו בעיה שהוא מונע מעצמו אוכל, וגם לא בולמוסי אכילה.
כמעט כמו כל גבר צעיר הוא פשוט אוכל הרבה יחסית (יחסית אלי נגיד), אבל לא משהו חריג.

לפני מספר ימים הוא סיפר לי שהוא אכל קינוח במסעדה והרגיש עם זה נורא, וכשחזר הביתה הקיא וזה נתן לו הרגשה יותר טובה.
אמר "הייתי קצת בולמי".
דיברתי איתו על זה. והצעתי לו ללכת אולי לטיפול קב"ן כי זה לא עניין קליל ושהוא צריך עזרה.
הוא לא ממש "התלהב" על העצה שלי.

אני אציין שהוא במשקל תקין לגמרי, והוא פשוט לא מצליח להעריך שום דבר שקשור במראה שלו. ואף פעם לא מבין מאיפה אני מביאה את האמירות שהוא חתיך נגיד..
מה אפשר לעשות? מצד אחד המצב לא חמור, מצד שני אני מפחדת שהוא יישאב לתוך זה.

קולדון

New member
היי

אני חושבת שכרגע אין ממש סיבה להתחיל ללחוץ עליו.. כלומר, זה טוב להיות עם היד על הדופק ולשים לב, אבל בעיקר הכי חשוב זה להמשיך לדובב אותו, כדי להבין באמת מה קורה, כדי שהוא לא יתחיל להסתיר ממך דברים אם באמת הוא נכנס לזה.. כי אז, את יודעת, לוקח זמן לרצות לטפל, זה קשה מאוד, והנטייה הראשונית היא להסתיר.

את יכולה לשאול אותו אם זה קרה כבר בעבר, ההקאות... או לשאול אותו אם יודע משהו על בולמיה וכמה זה ממכר ומסוכן.. או בעצמך קצת לקרוא על הנושא כדי להבין קצת יותר..

בכל מקרה, תמשיכי לעדכן !

שלום לך.

קודם כל אציין שאף אחת מאיתנו לא אשת מקצוע והעצות שלנו הן ממקום של מתמודדות בעצמנו עם המחלה בעבר או בהווה, ולא עצות מקצועיות.

אני חושבת שהזהירות שלך במקומה.
לא כל מי שמקיא באופן יזום יגיע לבולימיה, ולפעמים דווקא העיסוק בנושא יכול לגלגל את הגלגל הזה במהירות גדולה יותר. גם פניה לקב"ן היא צעד שיכולים להיות לו מחירים שצריכים להשקל. אני ממש לא אומרת שכדאי להמנע מפניה כזו, רק שצריך לחשוב אם יש בה צורך.

בעיני יכול להיות שהאמירה של החבר שלך- שהוא היה קצת בולימי- היא אמירה שמספרת שהוא יודע שיש לו בעיה, ושהוא מספר לך בעצם על זה שהוא לא קצת, אלא בולימי. אם זה באמת ככה, נשמע שהוא מושיט לך עצם בתקווה שתתפסי אותה, ובעיני שווה לחזור לנושא ולשאול אותו על האמירה הזו-
אם הוא יודע מה זה בולימי, ועד כמה הוא בולימי בעיני עצמו.
מצטרפת לקולדון שמציעה לשאול אם זה כבר קרה בעבר ובאיזו תדירות.
אם המצב נשמע באמת חמור,
אכן, קב"ן זו הכתובת הנכונה.

בכל אופן, נשמח להמשיך ולשמוע ממך.
מקווה שעוד תספיקי לקרוא את התגובה הזו

גיא101010

New member
להישאר עם היד על הדופק

לצערי, הכישרון הבולט של הבולמי/ת זה היכולת להסתיר, להחביא, לערפל. לפעמים היכולת הזו 'נפגמת', כאשר ישנן פליטות פה- בדיוק כפי שחבר שלך הציג.
ההרגשה ה'יותר טובה' שהוא חש אחרי שהוא הקיא בגלל שאכל קינוח במסעדה, היא בהחלט עניין שיש לתהות לגביו. הצורך בהיטהרות הוא מהותי מאוד עבור הבולמי/ת- ויש צורך לעקוב אחרי זה.

אני יכול להעיד על עצמי, בכל אופן, שזה התחיל בקטן. ההרגשה ה'יותר טובה' היא הרגשה ממכרת, והתחושות שמגיעות אחרי פשוט סוחפות. בקשי ממנו להיות כנה איתך כפי שהיה עד עכשיו, ולספר לך אם זה חוזר על עצמו.

בהצלחה

למעלה