צריכה עצה

לירי פז

New member
צריכה עצה

אני עוברת טיפולים אלטרנטיבים אצל אריאן לב , אם מישהו שמע אני מרגישה שזה עוזר לי אבל התחושות שלי לא נהיו יותר קלות אני סובלת מחרדות ואני מרגישה שאני נוגעת במקור ובשורש ושזה עוזר אבל מצד שני הרבה דברים עולים לי והגוף שלי נהיה ממש עייף אני ישנה מלא לפעמים עולה לי בכי שאני לא מבינה למה ואני רוצה לדעת אם זה תופעות מוכרות המטפלת טוענת שזה ריאקציות, ושוב אני ממש בעד הטיפוליםאני פשוט רוצה לברר אם זה הגיוני שאני מגיבה ככה

ינוקא1

New member
אני מניח שהמדובר

בטיפולים על ידי תקשור \ הילינג. למען האמת זה נושא מסובך. בהחלט יכולות להיות ריאקציות. עם זאת חשובה גם ההתאמה בין הטיפול לבין מה שאת יכולה להכיל. נטיה של מטפלים היא לפעמים להתקדם מהר יותר ממה שהמטופל יכול להכיל. אם את מרגישה שזה המצב חשוב מאוד שתשתפי בכך את המטפלת.

ריאקציה טיפולית

שלום לך נראה שאכן את מגיבה לטיפול, כיוון שנגיעה בשורש הבעיה, מציפה דברים שהיו תקועים לפני כן. התגובה להצפה היא אכן עייפות, בכי ועוד. דברי עם המטפלת שלך על הנושא, והעלי אותו מרמת התת מודע לשיחה מודעת . כדאי לך גם להעזר בכתיבה אינטואיטיבית על מנת לפרוק מתח ותיסכול לנייר, שלא "יתקע" במוח, ואז אני מניח תרגישי הקלה גם בתחום הפיזי. בהצלחה סביון

אני בדיעה

שכל טיפול צריך לעשות טוב בטווח זמן נסבל. אם הריאקציות נמשכות מעבר לטווח הזמן שאת יכולה לשאת אותן- זה לא נכון. והעובדה שאולי זה יותר מדי-שאת מגיעה לכאן להתייעץ. כל טוב עירית

מקוםבלב

New member
אני אענה לך מכיוון של מטופלת שהיא מטפלת

אני מאוד רגישה ובד"כ הראקציות שלי מאוד חזקות בטיפולים. אני בודקת ומבקשת מהמטפל לנהוג איתי בעדינות . אני בדיעה שעדיף עוד טיפול או שניים ושלא יהיו ראקציות חזקות מאוד. זו לא חוכמה לערער את המטופל ולהביא אותו למקומות קשים. נכון שחלק מהטיפול הוא לגעת במקומות חשוכים וכואבים שלנו על מנת להוביל לשינוי. אבל גם פה ניתן לעשות את זה בעדינות. האם זכור לך שבטיפולים מסוג אחר גם הגבת בצורה קשה? אני לא מכירה את המטפלת שלך ואין לי שום מילה רעה או טובה לומר עליה אבל חשוב שאת תמצאי את המטפל שנכון לך הן ברמה האנרגטית וגם בהקשבה לדרך שנכונה לך. אני נתקלתי בהרבה מטפלים שהגעתי אליהם ואמרתי להם שאני מאוד רגישה והם לא הקשיבו לי. הנזק מבחינתי היה עצום הראקציות והכאבים רק גברו. כמובן שלא חזרתי אליהם אלא מצאתי את אלו שמדויקים עבורי .והריפוי עובד לא פחות טוב . בהצלחה.

עייפות בעת טיפול בנפש

שלום לירי שמי מיכל ואני מטפלת. במהלך ההתמחות שלי במחלקה פתוחה בבית חולים לבריאות הנפש נתקלתי בתופעה דומה למה שאת מתארת: במהלך תקופת ההתמחות, שהייתה מאוד אינטנסיבית בעבורי מבחינה רגשית הייתי כל כך עייפה באופן שלא יאמן: הייתי חוזרת הביתה מההתמחות והולכת ישר לישון עד היום שלמחרת. היו ימים שישנתי מעל 15 שעות כל לילה ודומה היה שזה עדיין לא הספיק לגוף שלי. כאשר מתמודדים עם הנפש לפעמים עולות למודע מחשבות ורגשות שהמוח והגוף שלנו עבדו מאוד קשה להדחיק במהלך השנים. העייפות הזאת, כמו שלפחות אני מבינה אותה, הייתה בעבורי עוד דרך של התת מודע שלי להתנגד לחשיפה ול"חיטוט" בפצעים שלא רציתי בזמנו שיפתחו. רק בדיעבד אני מבינה שבעבורי זה פשוט לא היה הזמן והמקום המתאים. שאלי את עצמך- האם זה באמת הזמן והמקום הנכון לפתוח את הפצעים האלו? האם את סומכת על המטפל שלך? האם את מוכנה לכאב שיצא מהם, להתמודדות עם "המוגלה"? אם את באמת רוצה לגעת במקור ולפתור את העניין היי בטוחה בתשובותייך. סליחה על ההדמייה המוחשית אבל בדומה לטיפול בפצעים עמוקים, צריך להגיע עד המקור ולנקות מהבסיס. זה יהיה כואב ומלוכלך ולא נעים - אבל זה ישתפר. אם אינך מוכנה- זה גם בסדר. את לא חייבת לטפל במקור ככה/עכשיו/בשיטה הזאת ויכול להיות שזה מה שגופך מנסה להגיד לך... ובכל מקרה - אנחנו איתך. אנא ספרי לנו על המשך ההתקדמות...

רק דעה

רוב הניסיון הקליני שלי הוא סביב חרדות ותגובות דומות. הדעה שלי על תגובות כאלה של טיפול היא די חד משמעית. אני לא חושב שצריך לנבור או לגרד פצעים בדרך לריפוי. אבל אם בחרת בדרך כזו-גם היא יכולה להיות טובה...מה שאולי כדאי ברקע זה לקבל טיפול תומך מבחינת ההתמודדות עם החרדה. כל טיפול בנושא הזה בצורה סימפטומטית יהיה טוב ויועיל מאוד לתהליך הטיפולי שאותו את עוברת. הומאופטיה ,פרחי באך או כמובן- צמי מרפא, שזה תחום הטיפול הקרוב לליבי. בהצלחה

0 אור 0

New member
דרכך ודרכי דומות

אני מודעת לזה שעבור כל אדם עובדת דרך אחרת, ויש אנשים לא מעטים שנשבעים בדרך של חשיפת כל הטראומות ולמידת כל תגובה בהווה לאור העבר ובפירוט הכי גדול, ואני דוקא מאד מתחברת לאמירה שלך שאין צורך לנבור או לגרד בפצעים - מנסיוני אפשר לעשות דרך ארוכה ומשמעותית וטובה, בדרכים כמו מגע או צמחי מרפא או עבודה אנרגטית שמאפשרות התקדמות בתהליך ההחלמה בלי להכנס לניתוחים ה*פסיכיאטריים* ובלי לעבור תהפוכות מחדש.

למעלה