צריכה עצה . . .

hofitush16

New member
צריכה עצה . . .

אני בת 20 ויש לי חבר בן 24.. אנחנו שנה וחצי ביחד.. אוהבים אחד ת'שני והכל טוב ויפה.. עכשיו יש בעיה אחת הוא כל הזמן שותה וודקה ומעשן (לא סיגריות) .. והוא מוציא על זה כל הזמן כספיייים ומבזבז על זה את כל המשכורת שלו וכואב לי לראות שכל הכסף שלו הולך על הוודקה ועל העישונים האלה !! כל הזמן ישר שהוא מקבל משכורת זה לקנות וודקה ות'שטויות שהוא מתעסק בהם.. ורבתי איתו מלא פעמים על זה ושום דבר לא עוזר.. מלא ריביםיו לנו הבטחות שהוא יפסיק ואין כלום לא עוזר.. אני אוהבת אותו והייתי רוצה שהוא יהיה בעלי בעתיד ושיהיה לי עתיד איתו.. אבל בצורה הזאת שהוא מבזבז כל שקל במשכורת שלו על השטויות האלה.. ושהוא לא חוסך כסף לעתיד.. אי אפשר ככה. אמא שלו אומרת שאני יאיים עליו שאני לא באה אליו יותר אם הוא לא מפסיק עם כל השטויות האלה והשתיה.. מה אתם מציעים לי לעשות? :(

לברוח ויפה שעה אחת קודם

בן זוגך כל הזמן שותה וודקה ומעשן, מוציא את כל המשכורת שלו על חומרים ממכרים, הצעתי לך תברחי מהר כל עוד רוחך בך, ובטח ובטח אל תחשבי אפילו על להתחתן איתו, במידה ובן זוגך מכור לא יעזור לך שום דבר, לא איומים ולא שום דבר. הוא ימשיך להבטיח וימשיך לשתות ולעשן, ולך אין שום יכולת להשפיע על כך, עד שהוא לבד בעצמו יחליט או יאלץ להפסיק, מה שיבוא קודם. בשבילך, את צעירה, מה שאת מתארת זו צרה גדולה ואת צריכה ללכת משם כמה שיותר מהר, ולמצוא לך משהו אחר.

נומלה

New member
למצוא חבר אחר

את לא תשני אותו. זכותו לעשן ולשתות את כל המשכורת שלו. את צריכה להחליט עם עצמך האם זה מתאים לך או לא. אם כן אז טוב. אם לא אז שלום שלום ולא להתראות. לא חבל לבזבז את זמנך בלבקש, לבכות, לאיים, לריב? אם עוד לא הבנת מהפעולות שנקטת עד עכשיו, אז הן לא יעילות בכלל. חפשי חבר שמתאים לך יותר. והערה: הוא לא נשמע לי הבעל האידאלי שהייתי ממליצה עליו לבתי. מה בדיוק את אוהבת בו שבשתי הדקות היומיות שבהן הוא לא באיזה הי כלשהו הוא נחמד אלייך?

seeyou

New member
לברוח ממנו-שעה קודם עדיפה(לדעתי)

לא תוכלי להציל אותו לפחות להציל את עצמך. יש מיקרים שבמצוקה של מזומנים הוא "ימכור" גם אותך. יוסי

קחי שאכטה

או תפילי ראש + איזה שוט או שניים ותשכחי מכל הצרות. לפי מה שאת אומרת מה שמפריע לך זה לא העישונים והשתיה אלא רק שכל הכסף הולך על זה. אתם בטח גרים אצל ההורים? תציעי לו לגור יחד ונראה אותו מחזיק דירה וממשיך להוציא הכל על וודקה ועישונים. כל עוד כל מה שהוא לקנות זה רק וודקה וחומר, אז למה שלא יוציא את הכל על זה אם זה מה שעושה לו <ובטח גם לך> טוב? אני בטוח שברגע שסדרי העדיפויות שלו ישתנו והוא יצטרך לשלם שכ"ד + ארנונה + חשמל + אוכל + שתיה + עישונים אז המשכורת שלו תלך למה שצריך. אם לא - אז באמת חבל על הזמן שלו ושלך.

chenby

New member
מציעה לך

לשחרר - זה הכסף שלו, וזו הבחירה שלו. ולהתעסק עכשיו בלהתחתן כשאת רק בת 20 ובעצמך עדיין ילדה, זה לא רלוונטי בעיני. לדבר עם אמא שלו על זה- פששש, כמה שליטה את מנסה להפעיל עליו. אם לא מתאים לך תלכי , אבל לנסות להתווכח עם הבחירות שלו, יאמללו אותך יותר.

hofitush16

New member
אתם חושבים שזה כל כך קל ?

כבר רציתי להיפרד ממנו על זה אבל אין אני לא מסוגלת ! כי אני אוהבת אותוווו.. ואני מחפשת פתרון אחר.. לא פתרון של להיפרד כי את זה אני ממש אבל ממש לא מסוגלת לעשות ! השאלה שלי היא.. אם באמת אני יאיים עליו בלהיפרד.. ושהוא לא יראה אותי יותר.. ולעשות לו ככה איזה שבוע שאני לא מדברת איתו.. אם זה באמת יעזור שהוא יבין שהוא מאבד אותי ואז אולי הוא באמת יפסיק עם זה.. זאת השאלה שלי. ולא אני לא מתכוונת להתחתן עכשיו אני יודעת שאני צעירה פשוט כואב לי שהגבר שאני אוהבת ואני כן רוצה אותו איתי לעתיד.. מבזבז את כל הכסף שלו על החרא הזה ולא חוסך שקל בשביל העתיד כדי להיות קצת מבוסס ועם ראש על הכתפיים כי הוא כבר לא כזה ילד הוא גדול והוא צריך לחסוך כסף. וכואב לי שהוא כל היום מסתובב עם חברים ושותה.. עוד שאלה שרציתי לשאול זה מה דעתכם על זוגות שנפגשים כל יום וכל היום ביחד ? זה הורס את הקשר? צריך קצת לתת חופש אחד לשני ? בקיצור אני מחפשת פתרונות קצת אחרים אם יש לכם...

chenby

New member
התגובות

והשאלות שלך מראים כמה יש לך עוד לעבור בדרך. יקירתי , לרוב האהבה הראשונה היא לא האחרונה, הלוואי וזה היה ככה פשוט, אבל אנחנו כל הזמן גדלים ומשתנים ולא תמיד מה שהתאים בגיל 18 מתאים בגיל 22 בטח ובטח לא בגיל 30 והלאה.. אנחנו לא יכולים גם לתת לך פתרונות כי אף אחד מאיתנו לא חי עם התוצאות שלך בסופו של דבר. קיבלת עצה גורפת מכולם - הקשר הזה לא בריא לך, להיות עם אדם שתיין וסטלן בעיקר אם זה לא מה שאת מחפשת. עכשיו את מתווכחת עם מציאות אחת מאוד מאוד פשוטה - הוא מי שהוא ואין לך סיכוי לשנות אותו. לא באיומים ולא בכלום. הדבר היחיד שאת יכולה לעשות זה להיות עבורו דוגמא. לא לשתות ולא לעשן - כמו שאת כבר עושה. את רואה שהדוגמא שאת - לא עוזרת והוא עדיין בוחר להיות מי שהוא בוחר, גם אם תאיימי, אין לך מושג מה הוא יענה. לגבי לחסוך שקל בשביל העתיד - אולי את לא רואה את זה כי את בתוך זה, אבל מהצד קל לי לראות שאת רוצה את זה בשבילך ולא בשבילו - הוא רוצה בשבילו כרגע לבזבז כל שקל, את רוצה לדעת שיהיה לך בעל שיודע לחסוך.. אלו הערכים שלך. הערכים שלו הם אחרים. וזהו. זו המציאות ואת מתווכחת עם איתה. בגלל זה קשה וכואב לך. זה כמו ללמד חתול לנבוח. מתסכל כי זה לעולם לא עובד. יש לך עובדות. את מי שאת, הוא מי שהוא. מתאים לך או לא. זה הכל.

kmiki

New member
ילדה קטנה ומטופשת

זה מה שאת, וסלחי לי שאני נאלצת להתבטא ככה, כי זו לא דרכי בדרך כלל, אבל זו האמת. בתור התחלה, הוא לא חייב לך כלום, ואין שום סיבה שהוא יפסיק את מה שעושה לו טוב. כנראה שאת לא מספיק מבדרת עבורו (וזה לא אומר שאת עושה משהו לא בסדר, אבל זה לא מתאים לו) אז אם וודקה וג'וינטים עושים לו טוב, למה שהוא יפסיק? דבר שני, הכסף שלו הוא לרשותו, ואני לא מבינה מדוע את חושבת שאת תחליטי עבורו איך הוא יוציא את כספו שהוא מרוויח בעבודה שלו. רוצה מישהו "מבוסס"? לכי ומצאי מישהו שיש לו כסף, או אחריות כלכלית, אל תשני מישהו קיים. ודבר אחרון, ראש על הכתפיים זה דבר שנולדים איתו, ואם לא, אז לוקח הרבה מאד שנים והכוונה כדי לפתח אחד כזה, לא נראה לי שממך תגיע הישועה. עכשיו לגביך, מה יש בו שעושה לך טוב? מה בו מיוחד עבורך וגורם לך לרצות לחיות את חייך איתו? איזה עתיד את מתכננת עבור עצמך ועבור הילדים שיהיו לך (בהנחה שאת רוצה ילדים יום אחד, אני מקווה שלא ב6 שנים הקרובות)? האם את רואה שם בית? האם את רואה שם בילויים משפחתיים וארוחות שבת נעימות? האם את רואה רווחה כלכלית ונסיעות לחו"ל בחופשים? האם את רואה חתונה יפה, ושמלה לבנה ממעצבת נחשבת (לא יודעת למה בנות כל כך רוצות את זה, אבל אני מניחה שגם את)? אם כן, אז איך את משלבת את זה עם גבר ששותה ומעשן את כל משכורתו? ואפילו אם תאיימי עליו, והוא יפסיק קצת עכשיו, וכמובן ישנא אותך אחר כך כי הוא גם יאבד את כל החברים שלו בדרך, הרי אין להם באמת על מה לדבר אחד עם השני בלי אלכוהול וסמים, אז הוא ינודה מהחבורה, אז מי מבטיח לך שזה לא יחזור אחר כך כשדברים שוב יהיו לו משעממים איתך והתינוק יתחיל לבכות בלילה? מותק, תקשיבי לי טוב, נמר אינו משנה את חברבורותיו, הוא לא ישתנה!!! אם את נשארת שם בגיל 20, סימן שזה מה שאת חושבת שמגיע לך בחיים, גבר אלכוהוליסט ונרקומן (בהנחה שמה שאת אומרת נכון ובאמת כל היום הוא שותה ומעשן), שסביר להניח גם יבגוד ויכה אותך בהמשך הדרך. בהצלחה

טלי2010

New member
קצת רגישות אידיוט!

די ברור שגם אתה מתוסכל ממשהו...אבל בלי קשר כשרוצים להבהיר נקודה חשובה תאמין לי שלא צריך בצעקות...ועד לפה שמעתי את השטויות שלך.... לא צריך לתת לה סטירת התעוררות... תאמין לי שעצם העובדה שהיא מעלה פה את הדברים משמע שהיא מודעת איפושהו לעובדה שהיא נמצאת במקום לא טוב והיא זקוקה לייעוץ לא לתחושת תסכול מיותרת.. בקיצור...תשתדל פעם הבאה לייעץ לעצמך על יחסי אנוש.....לפני שאתה בוחר לומר למישהי כזו את דעתך. בקיצור... לפעמים תחשוב לפני שאתה מקיא את כל מה שיש לך לומר...היא זקוקה לייעוץ לא לתחושה גרועה יותר

kmiki

New member
טלי2010, מה קרה, את במחזור?

ראשית, אין לי מושג מי את, אבל את מתבקשת להרגיע את הדיבור הנגוע שלך. שנית, אני אשה ולא גבר. ואחרון חביב מה שנקרא, לקרוא את הפנינים שלך היה ממש תענוג, עכשיו תחזרי בבקשה לכלוב שלך ותהיי בשקט.

אם הוא כל הזמן בהיי

אז נראה לך שהוא באמת שם לב שאת לא מדברת איתו שבוע? סמים ואלכוהול משמשים לו בריחה מהחיים כי כנראה הוא לא מסוגל להתמודד איתם בצורה אחרת. הוא כנראה עוד לא מוכן לצאת לחיים האמיתיים. יש לו עבודה ומשכורת קבועה כך שיש עתיד. יום אחד הוא יתבגר ויתעורר למציאות של הצורך בשימוש אחר לכסף פרט לבריחה שלו. האם את מוכנה לחכות? זו כבר החלטה שלך. לפי דעתי עד שהוא לא יצא לחייים האמיתיים ויתחיל לחיות לבד בלי לגור אצל ההורים אז הוא לא יבין את הצורך בחסכונות וכו'. ולגבי השאלה השניה שלך - כל זוג שחי ביחד נפגש כל יום. לא חייבים להיות אחד בתחת של השניה <ולהפך>, וכן - חופש תמיד טוב.

נומלה

New member
נפלא

אז עוד 10 שנים תבואי לפורום הזה שוב. יהיו לך שלושה ילדים ובעל ששותה את המשכורת שלו ושוב "לא תדעי מה לעשות..." אין לך שום סיכוי נגד התמכרות. כל מומחה להתמכרויות יגיד לך את זה. את יכולה לאים עד מחר (ואחר כך לזחול אליו ולהתחנף), לא לפגוש אותו בין 2 ל5, או כן לפגוש אותו בין 8 ל10. זה בכלל לא משנה. חיים טובים שיהיו לך.

nowonder

New member
נו, הוא מכור

לחומרים משכרים, ואת מכורה לו. הפתרון הוא שמישהו ייגמל. או הוא, או את.

למעלה