צריכה עצה

Rechargeable

New member
צריכה עצה

אני בטיפול אצל פסיכיאטר כבר חצי שנה בדיוק, וממש עכשיו נגמר ההסכם הטיפולי שלנו ובפגישה הבאה אנחנו נקבע הסכם חדש. אז אם עד עכשיו זו לא הייתה שאלה בכלל ואני הייתי חייבת להמשיך להיפגש איתו כרגע יש לי אפשרות להשפיע על הדברים- יש לי מחשבות על להחליף מטפל. הקטע הוא, שאני אפילו לא קרובה ללהרגיש נוח איתו. אני לא מספרת לו דברים בחופשיות ומרגישה חרדה מסויימת כשאני איתו בפגישה. אולי זה יעד רחוק מדי בשבילי, אולי זה יעד רחוק באופן כללי, אני לא יודעת, יש לי דחף עצום לעזוב אותו ולהחליף למטפלת, אישה. יש לי בראש תמונה שלי איתה ואני מרגישה איתה בנוח ומספרת לה בדיחות(הוא תמיד מעיר לי שאני לא מספרת לו בדיחות) ולא חרדה כשאני נמצאת איתה בחדר לבד. אני חושבת שעשיתי לו דבואליזציה אכזרית. הייתה תקופה שכמעט בכיתי כשרק חשבתי על לעזוב אותו, ועכשיו ההפך מזה, שאני פשוט לא מסוגלת להיזכר בפנים שלו בלי לחוש דחף עז להתרחק. אשמח לשמוע דעה מבעל/ת מקצוע בנוגע לנושאים שהועלו פה.

מה זה דבואליזציה?

מה זה הסכם טיפולי? ולמה שתישארי אצלו אם את מרגישה איתו לא נוח?

Rechargeable

New member
תשובות

זה מנגנון הגנה. כשעושים דבואליזציה למישהו הוא נתפס כשלילי ובעל תכונות רעות. במילים פשוטות: מרגישים כלפיו גועל ודחייה. הסכם טיפולי זה הסכם בין מטפל למטופל שקובע את הגבולות של הטיפול. למשל ישנה הסכמה על תקופת זמן שבה אהיה מחוייבת של לעזוב את הטיפול, ויש מקרים שגם ישנו חיוב לא לפגוע בעצמך. לשאלה האחרונה- אני חושבת שאני צריכה להישאר אצלו מכיוון שהרגשות שאני מרגישה כלפיו הם רק מנגנון הגנה. יש לי תמונה בראש עם מטפלת אחרת שהיא אשלייה, הרי ההגיון אומר שגם לה אעשה דבואליזציה, שכן זה מה שעשיתי עד כה לכל דבר. אז המחשבה היא שעדיף להישאר ולהתמודד.

וואו, תודה!

למדתי מונחים חדשים
אני אוהבת ללמוד! ולך - מאחלת
!!

simond

New member
אוקיי אלומת אור

בעלי הפרעת אישיות נוטים סובלים מבעיה מהילדות של קושי ביכולת לאחד אוביקט או אדם הם נתקעו באמצע ,ואז רואים הכול בשחור ולבן ,טוב ורע אני למשל עם הפרעת אישיות גבולית , אם את אלומת אור תדברי איתי יפה ,כמו שעשית עד היום אוהב אותך מאד, אעריץ אותך ,ברגע שאת תפסיקי לתת לי קומפלימנטים כהרגלך .... תיווצר אצלי בעיה במוח ,היא חיבת ליהיות טובה ....ואם היא פוגעת או לא מפרגנת ,אז סימן שהיא עברה לרעים ואז תיווצר דבואליזציה =שינאה כלפך אני לא מסוגל לראות אלומת אור שיכולה מחד לתת קומפלימנט ומאידך לומר הערת ביקורת ....זה לא מסתדר אצלי במוח בטיפול פסיכודינאמי מנסים לעשות איחוד=אינטגראציה ....להראות לי במיקרים מדוברים שאפשר לראות אדם או מצב לא רק בשחור לבן רע וטוב ....אלה אלומת אור היא טובה ,ויש בה גם לפעמים קומפלימנטים וגם הערות ...ואין סתירה בזה מאידך אלומת אור היזהרי נא ....אני רק באמצע טיפול,ולכן אבקש רק קומפלימנטים !!!!!!!!!

simond

New member
הינה אז

אז יש משהו משותף בינינו קשה בימים האלה לימצוא מישהיא שיש משהוא משותף .... לפחות שנינו נבכה ביחד ,נלך לאותו פסיכיאטר,אותו פסיכולוג ,אותם תרופות ...... נבכה ביחד..... נעמוד ביחד בליכת הרווחה, ... נעמוד ברחוב עם קופת הרחמים או ש.....נתגבר ביחד אלומה מה נשמע,איך את אוהבת את השירים שלי .....וההומור שלי אני זה שאגרום לך לצאת מהדיכי .....די חאלאס

אנחנו לא גרים באותו איזור

השירים שלך יפים, ואני לא בדיכי, אני בדיכאון (שונאת את המילה דיכי)...

tomasth

New member
להתמודד כי השד אינו

כל כך נורא ? דיאבוליזציה מ דיאבלו, השטן ?

למעלה