צריכה עצה

צריכה עצה

הבת שלי מעוניינת ללמוד החל מהשנה הבאה (כיתה ') בבית ספר לאומנויות. רציתי לדעת מהם השיקולים שלכם בבחירת בית ספר (זו הפעם הראשונה שאני עומדת בפני התלבטות זו - האם בכלל לאפשר לה ללמוד בבית ספר מסוג זה ואם כן באיזה בית ספר בדיוק) והאם יש כאן הורים לילדים הלומדים בבתי ספר לאומנויות? תודה, מאיה.

הבת שלי מאוד רוצה, אני יודעת שבתלמה ילין

מקיימים ערב הסבר להורים ובו מספרים על בית הספר ויש מקום לשאול שאלות וכדומה. נסי לחשוב מה מרתיע אותך ולמה (נסיעות ארוכות הלוך ושוב, מסלולי בגרות מלאה או חלקית, אין חברים מסביבת המגורים אלא רק מבית הספר , זמן לפעילות אחרת כמו תנועת נוער ומפגש עם ילדים מחוץ למסגרת בית הספר וכוד') נסי להקשיב למה היא רוצה ואיך היא תורמת למאמץ שידרש ממנה.היא עושה משהו בתחום של אומנויות? יש שם המון תחרות (אם התקבלת...כי לא כל מי שנרשם מתקבל)האם היא תחרותית או שעלולה להישבר במסגרת כזו?

שאלה נוספת-

הבת שלי רוקדת כבר מספר שנים והיא מודעת להשקעה הרבה באם תלך לבית ספר לאומנויות. בתי הספר שבאים כרגע בחשבון הם תלמה ילין או ויצו בחיפה. מבחינת מרחק - אנחנו גרים פחות או יותר באמצע אז בכל מקרה היא תצטרך לנסוע בכל בוקר אבל האמת שמהבחינה הזו אין בעיה. הבנתי שהבת שלך כבר לומדת בתיכון לאומנויות, ע"פ אילו קריטריונים בחרתם את התיכון? תודה, מאיה.

לא, הבת שלי בת עשר וחצי../images/Emo13.gif

אבל כבר מתכננת קדימה. תלמה ילין הוא האופציה היחידה שניבדוק בבוא העת (אם עוד תהיה נחושה ברצונותיה)כי באזור שלנו הוא הכי קרוב. (יחסית, יש נסיעה ברכבת) אם המרחק זהה מבים התיכונים - נסו לראות מי הבוגרים של בית הספר שמשולבים בתעשייה, מה מסלולי הלימודים - יש בגרות או לא ואם כן מה אחוז הניגשים לבגרות וכוד' - תחשבו מה חשוב לכם ומה הבת שלכם רוצה ונסו למצוא את השילוב האידיאלי עבור כולכם.

פלגיה

New member
בבחירת בית הספר

רצוי להסתכל על הילד. מה הוא רוצה? מה הם כישרונותיו? מה הם צרכיו (הרגשיים, האינטלקטואליים, החברתיים)? ואז כדאי לבדוק מבין בתי הספר הבאים בחשבון מה מהם יכול להתאים בצורה מיטבית. עושים את זה על ידי ביקור בימי היכרות שבית הספר יוזם, על ידי שיחה עם הצוות החינוכי של בית הספר, בעזרת שיחות עם תלמידים, משפחות תלמידים, ובוגרים. מעבר לכך כדאי להביא בחשבון שיקולים נוספים כמו של נסיעות, עומס לימודי, חברה וכדומה. בהצלחה

netac15

New member
אני לומדת בתלמה ילין..

אני לומדת בתלמה ילין, אז אם יש לבת שלך שאלות היא יכולה לשאול אותי.. אני גם גרה במרחק גדול יחסית, אבל בעזרת הרכבת מגיעים תוך שעה ורבע, וזה ממש שווה את זה..

למעלה