צריכה עצה!

FlowMyTears

New member
צריכה עצה!../images/Emo9.gif

לפני כמה חודשים סיימתי קשר של כמעט 4 שנים (גרנו ייחד שנתיים מתוכן). היתה פרידה קשה מאד (הוא עזב אותי כי התאהב באחרת), חשבתי שלא אתאושש לעולם... אבל היום אני מרגישה בשלה להמשיך הלאה (זה לא הפסיק לכאבו, אבל זה כבר לא מעסיק אותי כל כך). לפני כמה שבועות הכרתי בחור נחמד, ואנחנו יוצאים כבר שבועיים. אני לא באמת מכירה אותו עדיין, ולמרות זאת נראה לי שאני מתחילה להתאהב... זה מפחיד אותי מאד, כי כל כך נפגעתי בפעם הקודמת. במהלך ובסוף הקשר הקודם חשבתי והבנתי שעשיתי הרבה טעויות. אני אדם מאד תלותי וטוטאלי ואני חושבת שזה לא במינון סביר, כך שזה מזיק גם לי (שלא מרגישה מספיק עמידה בפני עצמי) וגם לבן זוגי (שמרגיש חנוק). הנטייה הזאת שלי חזקה מאד ואני תוהה איך אני יכולה להמנע מאותן טעויות בקשר הבא (בין אם זה יהיה עם הבחור הנוכחי או לא)?? איך אפשר לשמור על עצמי ולא לטבוע ולהעלם בתוך הקשר? איך אני יכולה להיות פגיעה פחות בתוך קשר ויחד עם זאת ליצור קשר חזק וקרוב? אשמח לשמוע את דעתכם...
שנה טובה

roaic

New member
נראה לי שבעיקר למצוא חיים

לעבוד ללמוד להגיע לסיפוק אישי להציב מטרות...... שתהיי פחות משועממת,גם "תידבקי" פחות לבן זוג שלך העתידי נורא פשוט

אריאן5

New member
שלום

זה הרי די ברור שנותרו לך משקעיים מהפרידה הקודמת, אבל לא כל הבחורים אותו הדבר, ובנוגע לשאלה שלך, חצי מהתשובה אמרת בעצמך "אני אדם תלותי וטוטאלי", את צריכה להבין שגם אם את בקשר עם מישהו צריכים להיות לך חיים חוץ ממנו, ולא להתעסק כל היום בחבר, צאי עם חברות, תעשי דברים שאת אוהבת גם לבד. שהוא יבין ויותר מזה שאת תרגישי שאת לא צריכה אותו 24 שעות ביממה ואת יכולה להסתדר לבד לפעמיים.

תשובה כללית

קודם כל, כל הכבוד על המודעות, על החשיבה ועל התהליך שאת עושה עם עצמך. הכיוון בהחלט נכון. לפי מה שאת אומרת, יש לך בעייה של חוסר ביטחון עצמי שנובע, לדעתי, בגלל תפיסות מסויימות שלך כלפי עצמך, סביבתך, זוגיות ובן זוג ואולי גם בגלל תחושת חוסר מסוגלות וחיים לא מספיק מגוונים. זה נושא שאי אפשר לטפל בו דרך האינטרנט. הטיפול דורש תהליך עצמאי או מודרך (באמצעות יועץ או מטפל) שיעשה באופן רציף ומסודר. אחד הדברים שאפשר לעשות כדי להיות יותר עצמאית ופחות תלותית הוא ליצור שגרה יותר מגוונת. זה פותר חלק מהבעייה. הדבר השני, הוא לנסות להבין מה מפחיד, מציק ומפריע. למה בעצם את כל כך תלותית? האם את פוחדת לאבד את הבחור? האם את פוחדת להישאר שוב לבד? האם את מרגישה שאת לא מסוגלת לעשות דברים מסויימים בכוחות עצמך? וכד'. לנסות ליצור מודעות. לדעתי, תהליך מודרך יותר מתאים לסוגיה הזאת. שנה טובה והמון בהצלחה. רועי.

FlowMyTears

New member
תודה...

אני חושבת שיש לי סוג של חרדת נטישה, כך שבאופן מעשי אני עמצאית לחלוטין, אבל מבחינה רגשית אני תלותית עד אין קץ. יש לי הרבה מאד מודעות לעצמי, במיוחד בשנים האחרונות... איזו הדרכה נראית לך מתאימה?

ס א ט י ן

New member
להודות בבעיה זה הצעד הראשון לפתרון:)

תראי, כן, לפעמים אנחנו קצת תלותיים, רק שצריך לשמור שזה לא יהפוך למשהו מעיק. אם את כבר מרגישה שזה מעיק עליך ועל אחרים, אז קודם כל- את לא מתכחשת לזה וזה טוב. חץ מזה, הייתי מציעה לך לנסות לסמוך על עצמך קצת. תני לעצמך קצת קרדיט. ברגע שתביני שאת בסדר גמור גם כשאת לבד, אולי לא תהי היסטרית כשזה מגיע ללהחזיק בבן הזוג. זה בסדר להיות טוטאלים. זה אפילו יפה ורומנטי לדעתי. אבל שוב- לשמור את הזמן שלך לעצמך, וגם לתת לו זמן. זה שאת אוהבת מכל הלב זה הכי טוב שיש, אבל זה לא סותר את העובדה שכל אחד צריך גם זמן בשביל עצמו:) הכי טוב- לעבוד על הביטחון העצמי שלך (כן כן, כי גם אם נראה לך שיש לך ביטחון עצמי, כנראה יש שם איזה פאק), ולהבין שלהיות עם עצמך, ולא איתו כל הזמן- זה טוב.

omer73

New member
לדעתי

זה שאת מודעת לעצמך ואת יודעת שיש לך נטייה לפתח תלות זה כבר טוב וזו התקדמות לא קטנה. תראי, השיטה הכי טובה לא להפגע היא לא להכיר, לא לנסות, אבל אז את מפסידה המון, ותמיד כשאת מכירה ומפתחת רגש יש סיכוי להפגש, וזה סיכון מסויים אבל אין מה לעשות. מה שאת כן יכולה לעשות זה לא לשים את כל הביצים בסל אחד, ז"א שתפתחי לך תחומי עניין, אל תזנחי יחסי חברות וכו', ככה החיים שלך יהיו מלאים, וזה ישנה את תמונה שאת נמצאת בקשר והקשר הוא כל עולמך.

צומיש

New member
לא לקפוץ למיטה הראשונה...

ללמוד על עצמך ללמוד את עצמך, ללמוד מהטעויות שעשית... והכי חשוב לתת לך זמן להחלים!!!

FlowMyTears

New member
תודה! ../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

חבל שכל כך קל להבין ולהגיד וכל כך קשה להוציא אל הפועל...

roaic

New member
זו בדיוק הטעות שלך.את לא מבינה כלום

את חושבת שאת מבינה. אילו היית באמת מבינה,היה לך גם קל לבצע. בהצלחה מתוקה

שלום

אם את אוהבת את הבחור, השתדלי מאד לשמור אתו קשר. חבל לאבד קשר טוב. כשאוהבים, תמיד אפשר להיות בקשר, אלא אם אחד השותפים מת. נסי יותר לתת אהבה ולא רק לקבל. עשי הרבה מעשים טובים לאדם האחר מתוך אהבתך אליו. אז יתחזק הקשר, ותהנו ממנו יותר. ככל שתהיי יותר עם אדם מתאים לך, תתחזק האהבה ביניכם.

למעלה