צריכה עצה

צריכה עצה ../images/Emo4.gif

כפי שאמרתי פה כבר שהגעתי לפה בעקבות ידיד שלי שהוא גם מבני עקיבא.ודיברתי איתו היום כהרגלי. כהרגלינו יש לנו, יום שלם שאנחנו לומדים ביחד.ואנחנו נמצאים תמיד ביום הזה ביחד. והיתה לנו מחלוקת קטנה. והוא התפרץ לדבריי וביקש שאשתוק אז עניתי לו:"גם לאישתך תעשה ככה, אם ככה אני לא מקנאה בה". אז הוא ענה לי "את חייבת לקנא בה". אמרתי לו "למה? הרי אני אשמח מאוד אם תיהיה לך מישהי" ואז הוא ענה לי כשנהיה בפרטיות שנינו הוא יגיד לי את התשובה. חיכיתי. ואז הוא אמר לי "נכון את רוצה בעל כמוני?" והביט בי לתוך עיני. לא יכלתי לשקר לו. ואני מטבעי לא משקרת. לא אשקר, שמזמן הסתכלתי עליו ואמרתי לעצמי, רק אם לא היה דתי הייתי יוצאת איתו. האמת שכבר אלו שאני לומדת איתם, אמרו כבר לנו שאנחנו מתאימים. וניסו אף לשדך ביננו, אבל אנחנו אמרנו שאנחנו צוות טוב אבל רק כידידים טובים. ואמרתי לו "כן". ואז הוא הסתכל עליי ואמר "אילולי את.....את לא הולכת בדרך הישר....הייתי יוצא איתך", אני הייתי בהלם, משתי סיבות: א. כל הוא יורד על הדרך שבה אני חיה. ב. הייתי בהלם לדעת שבעצם אני מוצאת חן בעיניו. לגבי סעיף א' התווכחנו קצת בקשר ל"דרך הישר" והגענו למסקנה שכל אחד ינהג כטוב בעיניו, העיקר שיהיה שלם עם הדרך שלו. ועלינו לשיעור והמשכנו לדבר על כל מיני דברים. הוא סיפר לי על זה שמנסים לשדך לו בחורות דתיות ועם כמה הוא כבר יצא. ואז סיפר לי קצת על משפחה שלו ועל אחותו. (זאת פעם ראשונה שדיברנו יותר על החיים האישיים) וסיפרתי לו על הבחורים שאני מכירה ושזה ממש לא זה. וסיפרתי לו את הבעיה שלי בקשר להכרויות באשר לבנים. ואז הוא התקיל אותי בשאלה "חשבת לחזור בתשובה?" ועיניו זרחו מאור . אמרתי לא "שלא הייתי רוצה לחזור בתשובה אבל חשבתי על זה". והוא אמר לי "ברגע שתחשבי על לחזור בתשובה, תתקשרי אליי". אני כדרך מליצה החזרתי לו "ברגע שתחזור בשאלה תתקשר אליי" והוא ביטל את זה בתנועת יד. הבעיה שחשבתי על זה הרבה . ואינני יודעת מה לעשות. מצד אחד אני מרגישה כקרועה בין 2 עולמות. בין העולם החילוני אותו אני מכירה ולעולם הדת שהוא מסקרן אותי. לא היה לי איכפת לשמור על כשרות ולשצור את השבת. זה ממש לא מפריע לי. אבל לא הייתי מוכנה לחזור לדת רק בגלל בחור. אלא הייתי רוצה שזה ייצא ממני. מתוך הרצון האישי שלי. וגם ככה, הוריי מתנגדים לזה בכל תוקף. אמא לא כל כך כמו אבא שלי. אני יודעת שזו הבחירה שלי. אבל האמת, אולי היה לי טוב יותר אם הוא לא היה מספר לי את זה. ואז זה לא היה מעורר בי ספקות...

mayakol

New member
דעתי...

קפצתי לשניה לפורום (קיבלתי שתי דקות של חסד במחשב
) וזו דעתי אלייך- לא, לא ולא. אני אומרת את זה בצורה מאוד נחרצת, כי זה קשר קשה מידי, מסובך מידי, וכשאת אומרת בפירוש שטוב לך בעולם החילוני, וכשהוא רוצה מישהי דתיה, זה פשוט לא ילך. כאחת שמכירה את הנושא של יחסים בין בני זוג מעורבים, אני אומרת לך שזה מסובך מידי. בסופו של דבר צד אחד יהיה חייב להתפשר ולהתקפל, וזה חבל. עדיף שכל אחד מכם יחפש עוד וימצא את המישהו הבאמת מתאים ונכון עבורו. נכון שעכשיו הקשר הזה נראה שונה, מיוחד, "קורץ" מאוד, אבל לפי הפרטים שכתבת בהודעה שלך, זו פשוט תהיה שגיאה...

לא הבנת

אותי בדיוק. אני עוד לפני שהוא דיבר איתי על זה. כל חיי חשתי שאני נקרעת בין שני עולמות כי אני לא מתנהגת לפי הנורמות המקובלות של החברה החילונית בכמה אופנים. אבל גם לא מקבלת בכמה מובנים להיות כחלק מהעולם הדתי, למרות שאני מרגישה קשר אליה, שלא אוכל להסביר.

mayakol

New member
אז תסבירי...

למה את מתכוונת כשאת אומרת שאת לא מתנהגת לפי הנורמות של החברה החילונית? ומה שאני הבנתי מההודעה הראשונה שלך זה שהבחור ההוא רוצה מישהי דתיה, ובצדק, ואת לא רואה עצמך בעתיד הקרוב ככזו. ולכן עניתי לך שכזוג מעורב זה פשוט לא ילך...

הכוונה היא כזו

אני בחורה שאפשר לומר שאני שומרת על עצמי, ילדת-בית, נותנת כבוד למבוגרים ממני, אני גם דוברת איידיש. ולפי דעתי צריך לשמור ולשמר את מסורת. אני לא בחורה זורמת כמו שרוב הבחורים החילוניים מחפשים. אני שומרת על החגים. ובאיזשהו מקום זה לא מתאים לתרבות החילונית. לא יודעת איך להסביר את הרגשה שיש לי. לעיתים מילים לא מספיקות כדי לבטא תחושה.
זה כל מה שאוכל עכשיו לומר.

השאלה היא

אם באמת את לא מקבלת בכמה מובנים האלה את העולם הדתי, או שפשוט זה בתת מודע שלך כי יש לאנשים משו נגד הדתיים... יכוליות שאני לא טועה. אני פשוט לא ממש הבנתי ממך אם א-ת יודעת להסביר לעצמך למה את מדחיקה את רעיון החזרה בתשובה מעצמך.

אין לי מושג

יש לי לפעמים הרבה שאלות שנראה לי נוגדות את הדת. אבל ראיתי שגם קיבלתי תשובות מדתיים שמסבירים את תופעה.וזה נהיה לי יותר מובן. אין לי מושג. פשוט אולי בגלל שזה תהליך מפחיד, לעזוב הכל ולהתחיל חיים חדשים. זה לא קל, במיוחד כשהורייך מתנגדים לזה. ולחיות ככה לא אוכל לחיות בבית, וגם זה יעכב לי את עניין של הלימודים האקדמאיים. זה נראה לי סיבוך חיים. ולנסות להשתלב במסגרת חדשה...בכלל נראה לי מפחיד ומאיים. לא יודעת, מה לומר. אני הרבה חוקרת מתענינת ושואלת אבל חלק בי אומר לי "עד כאן יותר מזה את לא נכנסת לעומק". אני חשה פשוט בילבול בנושא.

מה דעתך פשוט

להשאיר את הבחור בצד, כידיד טוב, לפחות בינתיים ולנסות להכיר בחורים מסורתיים כמוך כשתהיה לפניכם האופציה לחזרה בתשובה? כך אחרי הנישואין (או אפילו לפני) תחליטו ביחד, ותחזקו אחד את השני. אבל אולי אני לא יודעת כלום כי אני רק בת 14

איילת כ

New member
אוקי

את רשמת שאת נקרעת בין שני עולמות בלי קשר לבחור. ואת באמצע אבל יש פול אנשים באמצע. זה מין לוח מספרים שכול אחד ממקם את עצמו על פי השקפתו. יש אנשים בצד ימין של לוח המספרים ויש אנשים שבצד שמאל של לוח המספרים. ויש אנשים שבכלל לא מופיעים על הלוח. אבל את לא צריכה לסבך את עצמך בהגדרות. תעשי מה שאת חושבת שהדרך הנכונה.

אני עם רחלי.

לדעתי האישית אין כזה דבר שפוי והגיוני- לחזור בתשובה בשביל מישו אחר. הרי תמיד יהיו לך הספקות ואולי מתישהו זה יימאס עלייך, ותרצי לחיות ב"חופשיות" שהייתה לך לפני שהיית איתו וכל זה. אם את שוקלת להיות דתיה תלכי רק לפי הלב שלך, לא לפי זה שאת רוצה מישהו, כי הוא לא זה שיצטרך לחיות במקומך את הספקות אח"כ. הסתבכתי קצת עם ההסברים, אבל זה צעד ענקי, ואני אישית עשיתי אותו בשביל עצמי בלבד ולמרות זאת הרגשתי אחרי שלוש שנים מחנק לפתע פתאום. למרות שאני רציתי בזה. אז חזרתי למה שהיה קודם בתקווה לראות מה הלאה. אני עדיין לא בגורה על עצמי ועברו שנתיים וחצי, מבינה? אז זה אף פעם לא פשוט, תפשטי את זה ע"י כך שרק את תהיי מעורבת בזה.

tamarhp

New member
מסכימה...

אל תעשי את זה בשביל מישהו אחר - לא צעד כל כך דרסטי, שינוי דרך חיים. זה צריך לבוא מעצמך. מה דעתך שתנסי ללכת לסמינר או משו -כדי להכיר את זה מקרוב, וככה תדעי מה באמת את רוצה? ככה תכירי בעצם את שני העולמות ותדעי באמת מה מתאים לך.. בכל מקרה, בכל דרך שתלכי - המון הצלחה, ואנחנו תמיד נהיה כאן איתך

סמינר?

איפה אני יכולה למצוא דבר שכזה? אל תשכחו שאני סטודנטית ואני לומדת כל ימות השבוע.

lali37

New member
אני חושבת שהשאלה היא אם את רוצה

בכלל לחזור בתשובה. לדעתי ברור שאתם לא צריכים להיות ביחד במצב הזה, זה קשה וזה טעות. אבל פשוט את נשמעת לי מבולבלת, שאת לא יודעת אם את רוצה לחזור בתשובה או לא. קחי לך פסק זמן קצר תשבי ותחשבי מה את מרגישה בנודע לה' ולדת תלכי לסמינר או משהו כזה כמו שתמר הציעה, אם יבוא ותחזרי בתשובה, אתם יכולים לנסות, ואם לא- לא, וכל אחד מכם ימצא את האחד שלו בע"ה.

למעלה