צריכה עצה/עזרה ...

צריכה עצה/עזרה ...

היי לכולם ושבת שלום =] הבעיה שלי לא קלה ... ככה אני מרגישה לפחות. אני בת 20 ומשרתת בצבא בתפקיד מעולה,חיילת מצטיינת, מאוד מוערכת . הבעיה העיקרית בחיי שמפריעה לי לנהל חיים מאושרים-תלות רגשית באנשים סביבי. זה התחיל כנראה מגיל ילדות...ההורים שלי התגרשו כשהייתי קטנה,אף פעם לא זכיתי להרגיש ב"משפחה" נורמטיבית,עם אחים,אמא,אבא.טיולים,ארוחות יחד,הורים עובדים...לא יודעת מה זה משפחה. הכל עקום ומכוער במושג "משפחה" אצלי. גם בשנים שההורים היו יחד כמובן הייתה אלימות,שנאה,דיכאונות וכו'. אמא בדיכאון שנים,מעשנת דברים לא טובים,אבל מתפקדת בצורה מינימלית. וכל הזמן אומרת שהיא אוהבת אותנו. אבל קשה לה,ו"אין לי כוחות אפילו לעצמי ואין לי מי שיטפל בי אז איך אטפל בכם כשתצטרכו אותי". ככה בערך. והיא לא עובדת. הכל יוצר אצלי מן חרדה לעתיד. נכון,אני סומכת על עצמי, ולמרות שגדלתי במשפחה קשה מאוד ויכולתי לצאת אחרת, יצאתי מי שאני-חיילת,עובדת,מלא חברים. אבל בכל זאת ... כנראה שזה לגיטימי לפחד בכל זאת. לאורך כל חיי נקשרתי לדמויות סמכותיות יותר וסמכותיות פחות ופיתחתי תלות במסווה של אהבה רומנטית, (משיכה מינית,געגועים וכד').ותמיד כלפי נשים! (אבל אני מגדירה עצמי לסבית). אני בוגרת מספיק , גם אחרי טיפול פסיכולוגי של שנה וחצי, ויודעת שלא תמיד מדובר באהבה מהסוג הזה אלא יותר בתלות ורגשות מהסוג הזה. זה מעמיד אותי בקשיים של פרידה וקשיי הסתגלות בכל מיני מקומות - לימודים,צבא,עבודה . כל פעם זו דמות "אימהית" מבוגרת אחרת שאני כאילו מתאהבת בה, אבל בעצם לא... ולפרק את החבילה יגרום לי לפחדים מחודשים שוב ושוב. בקיצור, מחפשת באמת עצה טובה, עזרה, מאנשים מקצועיים שיכולים להבין על מה אני מדברת מבין כל השורות האלה ... תודה רבה ולילה טוב.

תלות רגשית

הי, אני לא יודעת למה כוונתך כשאת אומרת "תלות רגשית" או "פיתחתי תלות במסווה של אהבה רומנטית" (המשמעות שונה מאדם לאדם). אנשים צעירים שמתאהבים בדמויות סמכות זה דבר טבעי ונפוץ מאין כמותו, ולא ברור מדבריך האם אכן ישנה בעיה או שמצב נורמלי לחלוטין נתפס בעיניך כבעיה. הסיפור של משפחתך בה נולדת נשמע לא פשוט, ועם רקע לא פשוט. אחת המשימות המורכבות לחיים בריאים יותר בהיבט הרגשי היא לעבוד (לבד, עם חברים, בטיפול) על לעבור יותר ויותר מ"בגלל" (בגלל ילדותי במשפחה הזו אני כך וכך) ל"למרות" (למרות ילדותי במשפחה הזו אני כך וכך). נשמע שאת בכיוון הנכון. העצה שלי: 1. במישור הפרקטי - להתייעץ עם בני משפחה אם יש כאלו מבוגרים ממך כמו אח/ות גדול/ה או דוד/ה ולפנות לרווחה כדי להשיג סיוע סוציאלי לאימך, לאנשים שאינם יכולים לתפקד מגיעה פעמים רבות תמיכה מסוימת מהמדינה. 2. לבדוק שוב האם אכן "פיתחתי תלות במסווה של אהבה רומנטית" (עם דגש של מהי התלות? מדוע השימוש במילה מסווה?) או אולי לחלופין - "כמו אנשים נורמליים רבים מדי פעם אני מתאהבת בדמויות סמכות". שתי נקודות למחשבה - אם את חושבת שאולי ההתאהבויות הן ממקום לא בריא מחוויות עבר, אז אפשר לעבוד על חוויות עבר כך שלא תרגישי שהן כולאות אותך בהווה. נקודה נוספת למחשבה - יכול להיות שבכלל חלק מהבעיה מבחינתך זה שמדובר בנשים? אם היה מדובר בתלמידה שמתאהבת במורה גבר וחיילת שמתאהבת במפקד זה היה נראה לך שונה? במקרה כזה אפשר לעבוד על כך שרגשות נורמליים לא יתפסו כ"מסווה" ויתפסו כסימפטום אלא יהיו חלק מרפרטואר רגשותייך הלגיטימיים, ומה שיהיה צורך להתמודד איתו היא החוויה הנורמלית והשכיחה של אהבה חד צדדית. מה דעתך?

אני אסביר את עצמי יותר טוב...

אני מתאהבת במפקדת סא"ל בת 40 או ביועצת בית ספר בת 60. נראה לך לגיטימי? לי לא... ההתאהבות הזאת, מה שאני מרגישה כשאני אומרת "במסווה", זה ממש כמו אהבה רגילה לבן/בת זוג. ואני ארחיב: כשאני רואה אותה יש לי פרפרים בבטן, אני נמשכת אליה מינית, אני חושבת עליה,אני מתגעגעת אליה... לי ברור שה"אהבה" הזאת אלה רגשות של תלות, כי היא בעצם לא יכולה להתבסס ברוב המקרים על שום דבר.

ממש כמו אהבה רגילה

הי, אם זה ממש כמו התאהבות רגילה, מה הופך אותה ל"אהבה"? כתבת "כי היא בעצם לא יכולה להתבסס ברוב המקרים על שום דבר"- למה הכוונה?

תודה טל

אני אוהבת את התשובות שלך. יש מין הדיפה של תחושות הומוסקסואליות. כאילו כל מה שאישה מרגישה לאישה הוא לא אמיתי/ לא בוגר/ בריחה/ מסווה. וכל מה שאישה מרגישה לגבר זה סקסי, זה אהבה, זה הדבר עצמו, שאליו כל אישה צריכה לשאוף. ואני איתך אומרת: "לא!" מה שאני מרגישה זה בדיוק מה שאני מרגישה ולא מסווה לדבר אחר, ולא פחות טוב מכל דבר אחר.

הכוונה היא

שלמשל, הסאל המדהימה הזאת,אין לי איתה שום היכרות מעמיקה,אולי עכשו חצי שנה אחרי שהיא אצלנו כן,אבל בימים הראשונים ממש לא,בקושי שלום (היא לא הכירה אותי)... איך אני מסוגלת במצב של שבוע אחרי שראיתי אותה בפעם הראשונה להרגיש אליה דברים כאלה? חוץ מזה שהיא מממש יפה בעיני... ושלא תבינו לא נכון,אני אוהבת בנות. ובטוחה בזה. פשוט יש מקרים שאני נכנסת לתוך הראש ומבינה שמה שלא קיבלתי בבית מגיל 0 אני מחפשת אצל נשים אחרות שכביכול בסמכות עליי ויכולות "להעניק" לי. בפועל מה שאני מרגישה כמו שהסברתי זה רגשות של התאהבות. קיצר אני מסובכת.

לפעמים זה הפוך...

לפעמים דווקא כשלא מכירים טוב יש את הקרקע לרגשות העוצמתיים של "קראש" ... קראש יכול להיווצר גם אחרי פחות משבוע, הרי הווא יכול להיווצר גם ממפגש ראשון. בנוגע למה שכתבת על דברים שלא קיבלת בבית מגיל 0 - הרי תכונות טובות זה גם דברים שהיינו רוצים לקבל בבית, גם דברים שהיינו רוצים שיהיו בנו, וגם דברים שהיינו רוצים שיהיו בפרטנרים/ות, למה אם כך ליחס את הרצון בתכונות טובות ומטיבות במושא ההתאהבות לדברים שלא קיבלת בעבר דווקא ולא לחיוביות של אותה אישה שנדלקת עליה בהווה?

מה שאני קולטת

זה שאת "מתאהבת" בנשים הללו כי הן מזכירות לך את העוצמה הפנימית ואת הדמות של האישה שאת רוצה להיות, שלא ראית אותה בבית וטרם מצאת אותה בתוכך. אני לא רואה במה שאת מספרת תלות, אלא הרגל, מנגנון של פיצוי לא מודע על העוצמה הפנימית שלך, שעדיין לא התפתחה בתוכך, ולכן את נמשכת לאלו שיכולים ללמד אותך את השיעור.... זה כמו שכל ילד אוהב ומעריץ את הדמות שהוא רוצה להיות כשיגדל. כלומר, את בעצם מתגעגעת אל החלק הזה בעצמך שהוא בעל יכולות מדהימות, מקרין עוצמה וביטחון, סמכותי ויודע, כל התכונות המופלאות שאת רואה בנשים הללו. ברגע שתביני מהן בדיוק התכונות שגורמות לך לרצון של קרבה, חיקוי והערכה, ומה את לומדת מהן - תוכלי להתמקד בלפתח ולבטא את התכונות הללו באישיות שלך, וכך להתאהב קודם כל בעוצמה האינסופית שלך, שתאפשר לך את החופש לחיות כמו שטוב לך ולאהוב אנשים רבים, ללא קשר לגיל, מין ומעמד סוציאלי :) מקווה שעזרתי. אשמח אם תגיבי...

mormorto3

New member
שלום נדיה, עזרת גם לי

סליחה שאני מתערב בהודעה לא שלי אבל הרגשתי שדברייך מזכירים לי משהו בעצמי. בחיי גם לי יוצא לשחזר התנהגויות (אמנם לא של התאהבות אלא ניסיון לרצות מעל ומעבר ולעמוד בסטנדרטים) אל מול אותוריטות גבריות אמנם (בוסים, מורים סמכותים, מדריכים עם בטחון וכדומה). הרבה פעמים - כשלגברים האלה יש את הרגישות (שלא הייתה קיימת אצלי בבית) יוצא שהם קוראים לי 'בני' או 'אני מדבר אלייך כמו הבן שלי'. זה מה שעזר לי לזהות את מה שקורה לי איתם. בכל אופן הייתי רוצה לשמוע איזה דרכים את מציעה בשביל לפתח את התכונות שאני מוצא באחרים (שאני לפעמים מוצא 'קסומים') בתוכי עצמי. חלק מהאיכויות הללו כן היו קיימות בי במידות מסויימות ואני זוכר אותן כחוויות ילדות חיוביות אבל במהלך השנים הם ניפגעו קשות ושכחתי אותם לגמרי. אשמח להתייחסות!

אתה כבר בדרך :)

תראה, אנחנו יכולים לזהות באחרים רק מה שכבר קיים בנו.. אחרת לא היינו קולטים את זה. זה החדשות הטובות, כי יש בך גם את התכונות האלה, רק עדיין במצב "רדום" אני מאמינה שיש בכל אדם פוטנציאל אינסופי של תכונות ויכולות, וכאשר אתה נתקל באדם "גדול" וחווה משיכה כלפיו בגלל תכונות העוצמה שלו - אתה בפועל נמשך אליו בכדי שהוא יוכל לעזור לך להעיר את הפוטנציאל הזה בתוכך, ללמוד להיות גדול ומופלא עוד יותר. הדרך הכי נפלאה שאני מכירה ללמוד לפתח תכונות אישיות - מאנשים שעשו את זה ויודעים להסביר לך איך הם למדו לבטא את העוצמה הפנימית שלהם. ואני אומרת לך באחריות - כולם למדו את זה, בדרך הזו או אחר. פשוט תנסה ללמוד מאותן הדמויות העוצמתיות את מה שנראה לך חשוב עבורך, או מצא לך מורה דרך שיראה לך איך מעצימים את הפונציאל הגלום בך. בכדי לדעת איך אני עושה את זה - אתה מוזמן לדבר איתי :) שבוע טוב!!

למעלה