על הזוגיות עם נרקיס מלך הביצה...
שלושים כמו תשעים יקרה,
הניק שבחרת מבטא את תחושת הזקנה שקפצה עליך, שאולי הנה תוצאה של הקשיים הרבים שעולים בקשר שלכם.
לפני שאתייחס באופן ספציפי לקשיים שהעלית, חייבת לציין כי כאשר קראתי את הפוסט הרגשתי שהוא, מאפשר לי להרגיש משהו ממה שאת חווה ביום יום - הרבה מאד סתירות פנימיות, בלבול, מבוכה, מסרים כפולים, ובעיקר הצפה של כאב וחוסר אונים. לדוגמא: בפסקה אחת את כותבת ש "שאני מקבלת אותו על חסרונותיו וחוזקותיו כי זה האדם שבחרתי להיות לידו אחרי שבחנתי ואהבתי את המכלול שבו"... ובפסקה הבאה "לפעמים התקשורת בינינו מאוד חלודה כי נוצר כבר מרחק שלדעתי אין לו גשר, כשאני תרמתי רבות, בריחוק שלי למשל"...
איני מביאה את הציטוטים הללו, כדי לנגח או לזלזל חו"ח, אלא לחדד את המצב המורכב בו את מוצאת עצמך. מצד אחד את מרגישה שהתחתנת עם סוג של יהלום יקר ונדיר עד מאד, שנשים מוכנות להרוג בשבילו (ולא מפסיקות לנסות...), ואילו את מכולן זכית בטופס הלוטו הנכסף. מנגד, הוא לא מפסיק לגרום לך להרגיש בתחרות אינסופית, מקיף עצמו בנשים לרוב, אמנם מעת לעת מקריב אחת מהן ו"עורף את ראשה" למענך (וכך אינך יכולה להלין עליו אלא רק עליהן), אבל בסוף היום, את נותרת מאד מאד פגועה, ומרגישה אפילו אשמה, על כך שאינך מסתפקת באושר הגדול שנפל בחלקך, ואולי גם אינך מספיקה עבור ה"שאקל הגדול". לא פלא שאת מרגישה לא מובנת, מתעטפת בשתיקתך, ומרגישה ש"לא נותר מאיתנו כלום". כך שאפילו אינך יכולה לסמוך עליו, שכן פעם אחר פעם את מרגישה שאת "נאלצת לסגת".
אני מדגישה מראש, שהדברים שאני כותבת, אינם בהכרח משקפים את המציאות, שמוצגת כאן על ידך בלבד, ובאופן מובן, חסרים לנו חלקים משמעותיים בפאזל, על מנת להבין את תמונת חייכם המורכבת, כל שכן להשיא לך עיצות. עם זאת, ניכר שאת מוצאת עצמך, כמו באגדה המפורסמת, בתפקיד "אקו" שקולה אבד, וכל מה שהיא מסוגלת זה להדהד את דבריו של נרקיס. הנסיך יפה התואר, שכביכול מאוהב בעצמו, אך אבוי, למעשה, כאשר הוא מתבונן פנימה אל תוך המראה של נפשו, הוא מת, כיוון שמאד מאד ריק וחלול שם בפנים. רק ההערצה של נשים (ונכון, במקרה הנ"ל גם גברים) מעניקה לו את תחושת החיים, ומונעת ממנו להתבונן פנימה, להתחבר לעצמו, ולהתחבר אליך.
הוא אינו מסוגל להבחין, להבין ולבטא אמפתיה למצוקה שאת חווה, ואינו ער לכך שלא מסוגל להקנות לך את התחושה שאת האחת והיחידה בחייו, ושאת מספיקה לו על מנת למלא את הצמא להערכה, הכרה, כבוד, האהבה...
ולפינת העיצה: אינני אשת בשורות במובן של מתן עיצה כיצד למצוא את מפתח הזהב לליבו ולהרגיש שם בטוחה, מובנת, ונאהבת. כלל לא בטוחה שהבעיות שעלו כאן נובעות ממחסור או לקויי כלשהו בתקשורת ביניכם, ונוטה לשער, כי מקורן במצוקה רגשית עמוקה יותר, כאשר התקשורת הנה רק התוצאה והביטוי שלה. סבורה שיש כאן צורך בטיפול עומק כדי לחולל שינוי, תוך התבוננות אמיצה אל תוך מעמקי הנפש, שם יש לתת מענה לחסך הגדול, ואליו יש להתייחס על מנת לאפשר לו ולך להתמלא בדרך שאינה הרסנית לקשר.
ממליצה בחום על טיפול מקצועי.
הרבה בהצלחה,
ד"ר גלית לזר