צריכה עצה חמה

צריכה עצה חמה

אני עם בן זוגי לא מעט זמן. אפשר לומר שחוויתי בזמן הזה יותר ירידות מאשר עליות או בכלל קו ישר.בלעתי לאורך תקופה מאוד ארוכה הרבה מאוד חצץ וצפרדעים מתוך אמונה שכך צריך להיות, זוגיות בצל עבודה קשה כי אלו הם החיים.
אני חושבת שגם אני רוב הסיכויים טעיתי, בין אם זה מחוסר ביטחון, נאיביות, אי הבנה או כל מקרה אחר שהצד השני הבין אחרת ממה שזה אמור להיות אך, אני מדגישה ששום דבר לא היה מכוונת זדון ותמיד שמרתי אמונים והשתדלתי להיות בסדר וכמובן, בדרכי שלי תמיד התנצלתי אם הרגשתי שלא הייתי בסדר.
אני לא רכושנית, לא קנאית ולא נקמנית אבל כמות הידידות שלו כבר מתחילה לעלות לי על העצבים, בלשון עדינה. למה? כי הן מתחילות להתהלך לי כבר בין הרגליים, ואני קנאית לפרטיות שלי ובטח שמתחיל להפריע לי שמנצלים אותי, סליחה.

שרשרת בנות.
השתמשו בי, פגעו בי ויותר מכך, שיקרו לו פעמים לגביי כדי לקבל מקום שם לידו. התעלמתי ובכל פעם, התרחקתי ממנו כמה מטרים נוספים עד שלא רק היה מרחק אלא גם חומה מצדי (גם היום).
התנהגתי לכאורה כרגיל כי ידעתי והבנתי שאולי כל החברויות האלה התחילו מרצון לפלירט בלתי מזיק או כל אינטרס אחר שלא בא לי להכנס אליו אבל לא היתה לו באמת כוונה להזיק לי, הוא פשוט כזה, רק שהוא לא הבין שככל שרצה להרגיש X, זה החליש אותו כי יש פה כבר יותר מדי "ידידות".
שתקתי והמשכתי הלאה.
כל פעם שהיה רב עם אחת מהן, מצבי הרוח שלו היו משתנים, אי אפשר היה כבר לעקוב על סדר יום, נכנסות לי לרוטינה, דבר שמאד השפיע עלי ובטח מההתנהגות הדבילית והילדותית שלהן.
שרשרת שהיא עד היום, כשכל פעם מישהי אחרת מסתובבת לי בין הרגליים, מלקקת לי ואחר כך תוקעת, מגלגלת לי את הסכין ומעמידה בפניי מבחנים חדשים.
המבט הזחוח שהן מתהלכות איתו שקוף לי מקילומטרים, כשאני יודעת שהרבה ממנו הוא כי הן יודעות ומשתפות איתו משהו שקשור גם אלי,בין היתר כמובן.
ושוב, במחשבה שלי "סבבה, ידידות שלך, תעשה מה שאתה רוצה".
רק שייאמר לזכותו שאם הוא עד לפגיעה שלהן בי, הוא עורף להן את הראש בלי רחמים (ובגלל זה הלשון שלהן מאוד ארוכה).

בתוך תוכו הוא יודע שאני מקבלת אותו איך שהוא, שאני יודעת ששום דבר אינו באמת נגדי אבל הוא לא באמת מפנים שלא משנה מאיזו סיבה ומי מהן נמצאת כרגע בתור, לא רק הוא נפגע אלא גם אני ולא משנה איזה ועד כמה גארנטי הוא יעמיד מולן, הן הופכות למשהו אחר, פוגעני לאחרים.

הוא לא באמת מפנים שהכוח של האחד הוא השני ולא לחוד. אין פה עניין או שיקול של אהבה או תשוקה או בלעדיות כלשהי מאשר הגיון בסיסי שאומר שברגע שאתה בוגד בחברות מול הפרטנר שלך, ולא משנה איזו ידידות זו/ או אפילו אם קיים אינטרס (כי זו לא חייבת להיות בכלל אהבה ואני לא נכנסת לזה), האחרים מבינים ומקבלים אותך אחרת, ולא לחיוב, שלא נאמר אתה תמיד מפספס את המטרה, הרי איך מסתכלים עלי? איך מסתכלים עליך?

בנאמנות יש כוח עצום שלא ניתן לכמת או להעריך אפילו בחוזה. ואת זה למדתי על בשרי ומניסיון באבחנת זוגות מצליחים שעברו כמה וכמה שנים יחד.
היום, תאכלס, זה לא משנה מה אני משדרת לכאורה, אני פשוט לא מאמינה לאף אחת (ואחד) ובתוך תוכן הן (וגם הוא) יודעות את זה.

אני רוצה להבהיר שאני מקבלת אותו על חסרונותיו וחוזקותיו כי זה האדם שבחרתי להיות לידו אחרי שבחנתי ואהבתי את המכלול שבו, כאדם, כחבר שיודע באמת להיות מסור, בעל אהבה למושגים שאני מאמינה בהם ולרגישות הפנימית האלוהית שלו לאנשים, שזו גם החולשה הגדולה שלי.
הוא מיוחד במינו, בעל חוכמה ובגרות פנימית, פיקח כמו שד ויודע תמיד לראות את הנקודה הסופית שכולם מפספסים. הוא גם TEAM PLAYER אמיתי, החברים שלו באמת אוהבים אותו (גם אלו שאני יודעת בוודאות שמקנאים בו, כי מה לעשות, הוא באמת שאקל) ואנשים לא שוכחים אותו, הוא חשוב להם.

מעבר לסוגיה הזו בינינו, קיימים בינינו כבוד עצום והערכה הדדית למי שאנחנו כאנשים וכפרטנרים, רק שלפעמים התקשורת בינינו מאוד חלודה כי נוצר כבר מרחק שלדעתי אין לו גשר, כשאני תרמתי רבות, בריחוק שלי למשל. היה מדובר בשיאים שלא יכולתי להתמודד מולם, כשהכל היה פרוש לפניי ונוכחתי לראות שהקריבו אותי, שני הצדדים, זה שהתחנף וזה שהתרצה.

בשיחות שלא קשורות בכלל הוא לפעמים באמת חסר אונים וטוען שהוא לא מבין אותי (טוב נו, לא רק בעיניו אני לפעמים לא מובנת) אבל מסתבר שעם כל הכבוד וההערכה, אין בינינו הרבה פעמים הבנה לרעיונות שאנחנו מעלים, לביטוי ה"אני" שלנו ובטח לסוג מצב רוח רק שמאד מוזר שעם כל זאת, יש לנו הרבה מאוד רגעים נעימים יחד.

אני חושבת שכל קשר הוא חברות ומשם הוא צומח,
חברות היא ערך עליון עבורי ובדיוק שם, פגעו בי.
לדבר איתו אני לא יכולה כי אני כבר בשלב שלא משנה מה אגיד, אני לא מובנת. ומלבד המעטפת השקופה שעוטפת אותנו, לא נותר מאיתנו כלום בעצם, כך שזה מחליש אותי ובטח שאותו.
רק שאני חושבת שקיים בכל זאת רצון הדדי לקיים או אולי לשקם את החברות המיוחדת בינינו ולהיות באמת פרטנרים שיכולים לסמוך אחד על השניה, כשאין את זה,
השאלה היא איך אני יכולה לשכוח ולהעביר את עצמי לתקשורת כזו שלא תגרום לי לסגת כל פעם מחדש?

תודה למשיאי העצות.

בני כמה אתם??

טוב אני מופתעת

לפי עוצמת הדרמה והדנמיקה ביניכם זה נשמע כמו זוג בני 17
אם כך, מה את עוד עושה שם?
הקשר הזה נשמע מגוחך,ילדותי להחריד
לא רוצה לחשוב אפילו מה יהיה אם תחליטו להביא ילדים לכל הסיפור הזה

לא

הבנתי כלום. אבל אם את רוצה עצה - תגשו לאודישנים למרוץ למיליון הבא. זה נשמע בדיוק החומר שההפקה הזו מחפשת...

סנורקה6

New member

בכלל בלי קשר אם הן פוגעות בך או לא זה פוגע שיש לו ידידות.. פשוט ככה! גם בלי קשר להסבר על חברות ונאמנות והשפלה מול צד שלישי שזה תופס יותר במערכות יחסים עם אמא שלו /אחיות וכו '. בכל מקרה, אם מפריע לך משהו זכותך להתרחק, לבכות, להביע בפניו את הפגיעה בדרך שנח לך. הוא מבין? הכי טוב שפשוט תגידי לו בבירור "בבקשה מספיק עם כך וכך, אני אוהבת אותך וזה הורס אותי לחשוב שיש לך רגעים כאלה וכאלה (את האמת בפירוט מינמלי אבל ברור) עם כך וכך " ותקשיבי לתשובה. את גם מודעת לכך שיש לו קשרים שהם אינטרסנטים, ז "א שאם ינתק אותם שניכם בסופו של דבר תפסידו מהם. נראה לי שבדמיון שלך הקשרים האלה אחרים לגמרי מאיך שהם במציאות.

תראי, גם אם הוא ינתק את כל הקשרים שלו כדי לתת לך ביטחון את תרגישי ככה, רק שמפלס החרדה שלך יעלה כי אפילו אם תענה לו בחורה בשירות לקוחות את תכנסי לפאניקה. פשוט תביני שהוא נאמן כי זה מה שהוא רוצה, כל אחד בסופו של דבר מפנטז על מערכת יחסים מושלמת ואוהבת, עובדתית אנשים צורכים הרבה יותר פורנו של אחד על אחת, ותחת כותרות "גירלפרינד " כי זאת הפנטאזיה האולטימטיבית, קשר אוהב ומושלם של אחד ואחת, כששניהם אוהבים ומחורפנים אחד על השני, אז פשוט תביני את זה... מצטערת אם עצבנתי ואם אני לא בכיוון בכלל, פשוט כתבתי אסוציאטיבית. בהצלחה כל טוב

יקירה, תודה על התגובה,

האינטרס הוא תמיד אחד- ריגוש. לצד להראות שווה בעיני עצמו. זה לא משנה כמה יכרכרו סביבו, הוא צריך לעשות את "עבודת הכיבוש הידידה החדשה" ולהצליח בה.
הוא לא מעוניין לפגוע בי אישית, הוא מעוניין למלא צורך כלשהו בו.
בשלב מסויים הוא מבין שאני צודקת. ההן גם מתחלקות להרבה סוגים. יש שם מלא מסיכות ודו משמעות, רק שהדרישה היא אחת- בלעדיות, כשכל פעם המעטפת שונה, זאת אומרת יש כאלה שאומרות לו חד משמעית שהן לא רוצות רק ריגוש או כאלה שנמצאות איתו רק בגלל הריגוש ופתאום רוצות גם בלעדיות. והוא?! מה איכפת לו, בהתחלה זה באמת רק ריגוש. אחר כך עם הזמן מתחיל ה"סיפור". והמשחקים? כולם אותו הדבר ואז את מבינה שהכל באמת שטויות והוא "חוזר" כאילו לא קרה כלום.

כשהוא באמת מתעייף או שנמאס לו מהן, כי הריגוש הוריד טונציה, הוא מתרחק ואז הן מנסות בכל דרך להתקרב אלינו וזה השלב שזה מתחיל לעצבן אותי כי אז אני כמו בתוך כוורת דבורים.
לא משנה לאילו חברים נקפוץ, אחת מהן תמיד נדחפת.
טלפון? הודעות? תמיד יש.
לא איכפת להן להראות נואשות, מיואשות. ההיפך, הן חושבות שהוא באמת מאמין למשחק שהן סובלות שהן לא איתו.
הוא לא יודע מהי באמת בלעדיות רגשית, הוא מרגיש חנוק ואני מבינה אותו, זה הוא. רק שבכל הדרכים שהוא ממצה את הקשרים האלה, אני נפגעת כי הוא מוכר אותי כל פעם מחדש.
אין כאן מקום לפרשנויות שלי. אין לי פה מקום לדימיון במערכות היחסים האלה, אני חייבת להתמקד בעובדות. אחרת, אני לא אצא מזה.
אני מסגלת לעצמי פסיכולוגיה מאוד חזקה ואם מישהי שקוראת את המקרה שלי בוחרת בקשר כזה- אני מציעה לה בחום לסגל הרבה יכולת התעלמות והרבה זרימה.
אבל כמו שמריוס אמר, לקשרים האלה קיים רף קיבולת לאישה ועדיף לה לסיים.
כך שכשבאים לשפוט אותי על מה שזה לא יהיה, כדאי קודם להכיר אותי/המקרה באמת, להתמקד בסוגיה שאני מדברת עליה ואם נורא קשה וחייבים להראות שנונים, בואי נתעלם או ניתן איזו תשובה קצרה והגיונית, בשאיפה שהטמטום יימגר (את יודעת כמה כאלה סובבים אותנו ביום-יום?! מלא. אז להתחיל להתייחס אליהם ברצינות? למי יש את הסבלנות בכלל?).

לגבי מפלסי חרדה? זה כבר עבר לי. זה היה לי בהתחלה כשלא הבנתי באמת מול מה קורה מולי, גם כשעבר הרבה מאוד זמן יחד.
כך שהחיים לצד גבר כזה הופכים אותך לאישה אחרת במערכת היחסים ולאחרת חברתית.

סנורקה6

New member
את בעצמך קוראת להן ידידות

כלומר קשרים אפלטוניים
עולה מהודעה הראשונה שאלה קשרים של עבודה וקידום אישי, רק שהחבר שלך כזה אחלה שכולן מנסות לגנוב אותו. ברצינות, אני יודעת שיש דברים כאלה ואני מאמינה. הבחורות האלה נראות לך דפוקות ועם כוונות לא משהו? הגיוני מאוד.. יכול להיות שהן לא מרוצות בחיים ומחפשות פרצות אצלך. מציק לך שהוא לא מסנן את החברים שלו? אם זה בסופו של דבר מקדם אותו אני חושבת שזה מיותר. אם הוא נוטע בהן תקוות שווא דרך פלירטוט זה יתנקם בו, כלומר הן, אח "כ, כי אף אחד ובטח שאף אחת לא אוהבת להרגיש מנוצלת. אם הוא כזה אחלה בחור עם יכולות אז כדאי לו להבין שהוא יכול להתקדם גם מבלי לסרסר את עצמו. את אומרת שיש לו חברים שמקנאים בו, זה נשמע מצב קשה, נראה לי הגיוני שהוא פוחד לא למצוא תמיכה ופרגון בקרב בני מינו ולכן מנסה להסתמך על נשים במקום. לבחור שלך יש "אישיוז " אבל אין לזה קשר לנאמנות

orig429

New member
את חייבת ללמוד לשפר את הכתיבה שלך בעברית

במלוא הכנות, זה מזעזע, המקרה עצמו שלא הבנתי ממנו יותר מדי,
אלא הכתיבה.
אם את מצפה לתגובות הולמות, כדאי לך לכתוב פוסט חדש וברור.

Another Girl

New member
בהכל.

כל הפוסט שלך הוא בליל לא מובן של מילים והרבה דרמה. צר לי.

סטנגה Joe

New member
את חיה בדילמה

מצד אחד את חיה ליד אדם "גדול" ו - "מדהים" ו - "מושלם" (עם או בלי מרכאות, תבחרי את)
ומצד שני את מודעת לזה שאת צריכה לחלוק אותו עם "עדת מעריצות" (להלן ידידות).

כל שנותר לך הוא להחליט מה לעשות עם זה.
לקבל אותו חלקית (אולי החלק העיקרי אך לא השלם) או לוותר עליו ולמצוא מישהו פחות מדהים אבל שיהיה שלך לגמרי.
אין פה תשובה נכונה.
עשי מה שנכון לך.
בהצלחה

Aski7

New member
אני גם התקשיתי

קצת להבין מה הבעיה?

1. שהבחורות מנסות לסכסך על ידי השמצתך?
2. שאת פגוע מהן?
3. שיש לו הרבה ידידות?
4. שהוא לא מספיק מגן עליך?
5. שהמצבי רוח שלו משתנים בגללן?
6. שיש להן השפעה כזאת עליו?

הכל נשמע מסובך..
נראה לי אפילו מוזר שהגבר שלך כל היום מוקף בידידות..למה ועל מה?? ידידה שתיים אבל חדשות בלי סוף? אי אפשר חברים?
מלא כל אלו שהיו לפני אבל חדשות בלי סוף?
אשמח שתגדירי מה בדיוק הבעיה...

:)

מריוס זכריה

Member
מנהל
לא מבין את התלונות נגד הכתיבה שלך

אני חושב שכתבת מאוד ברור. קצת ארוך, אבל לגמרי רלוונטי.
---
תראי, אני חושב שאני מבין על מה מדובר. גם םגשתי כבר בעברי מצבים כאלה (ולא משנה שכל אחד קצת שונה בגוונים - במהות הם דומים).

יש לך פה גבר שאלו הם צרכיו הרגשיים, זה סגנון החיים שלו, הוא מאוד חכם ומניפולטיבי בצורה חכמה, ולכן, בשורה תחתונה - זה לעולם לא ישתנה.

לכאורה הייתי אמור לכתוב כאן "זו החלטה שלך - לקבל את זה באהבה או לעזוב". אבל זה לא מה שאני אומר.

אני אומר חד משמעית: לעזוב ויפה שעה אחת קודם, גם אם יש לכם ילדים.

למה? כי מהנסיון שלי עם זוגות כאלה - זה לא משתפר וזה הורג את הנפש של האישה. והא-ראיה: הניק שלך. הוא כבר אומר הכל.

למה אני לא ממליץ לכם על טיפול זוגי? לכאורה, מה יותר נכון? אז אני לא נגד, אבל הנסיון שלי הראה שגברים שזה סם החיים שלהם יכולים לזיין את המח משמונה עשר כיוונים שונים, אבל ישנוי הם לא יעשו. יש שם בדרך כלל עניינים עמוקים, לפעמים עם מודעות ולפעמים בלי, ודווקא אלו עם מודעות הם הכי קשים - כי במקום העמוק פשוט לא איכפת להם ואין להם רצון להתשנות.

אז עם כל הצער, ועם כל זה ברור לי שלא תעשי את זה עוד שנים רבות, זו עצתי...

למעלה