צריכה עצה וסדר בראש...

צריכה עצה וסדר בראש...

בהמשך לשרשור הקיטור .. אתמול אמרתי שעדיין לא הגיעה המחליפה שלי ... .. כנראה נמצאה יורשת העצר... היום דיבר איתי הבוס שלי .. משום מה בסוף השיחה הרגשתי לא נוח עם הכיוון הכללי. הוא שאל אותי מתי התאריך המשוער ( 10/9 ) .... אמרתי לו שמכייון שיש ענייני הכנת משכורות בין היתר כדאי שהיא תגיע כבר בתחילת אוגו' כדי שנספיק לעשות יחד משכורות פעם אחת כי מי יודע אם ב1/9 אני עוד אהיה. הוא אמר שהוא רוצה להגיד לה לבוא בתחילת אוגוסט , שנעשה חפיפה לשבועיים ואז שהיא תחכה בבית עד שאני אלד (לא רוצה לשלם משכורת כפולה ) ..... אמרתי לו (ואולי זו היתה טעות ) שמכייון שעומר יוצא לחופשה של 3 שבועות אני גם תכננתי לקחת כמה ימי חופש פה ושם ....אז הוא אמר אז אולי תעשו חפיפה לשבועיים ואז את תהיי בחופש עד הלידה? (לטענתו גם הוא לא יצטרך לשלם כפול וגם יש לו מישהי חדשה אבל אני עדיין לא מנוטרלת ואוכל לעזור אם יהיה צורך וגם יחסוך ממנו את החוסר נעימות בלשגע את החדשה ) ... אמר לי לחשוב על זה ושנדבר על זה מחר .. איך אני רוצה לעשות ...... מצד אחד עומר באמת יוצא לחופש וזה יהיה נחמד להיות איתו במקום לעשות ג'נגלינג בין הסבתות וכו'.. לא יודעת מתי נעבור דירה (כשנמצא) אז אולי יהיה לי נוח גם להיות בבית , עם עומר לא הגעתי לסוף ההריון וזירזו אותי קודם ויש סיכוי גדול שזה יקרה גם עכשיו..אם אני אהיה בחופש אז בתחילת ספ' בגן (במידה ולא אלד ) זה גם יהיה נחמד אם אהיה בבית .... ועם כל אלה... לא יכולה להרשות לעצמי לא לעבוד 3 שבועות...... חשבתי אולי לבקש מהרופא שמירת הריון ואז לפחות לקבל מביטוח לאומי??? איך זה הולך? מה הייתן עושות ?

את יכולה להתחיל את החופשת לידה

מתחילת תשיעי, קחי בחשבון שזה כמובן ע"ח חופשת הלידה שלך ומצד שני אולי תסכמו (אפילו בכתב) שתוכלי להאריך אח"כ בחודש או משהו כזה (למרות שאז שוב לא תשולמי) אבל אני בעד לצאת כמה ימים לפני הלידה צפויה -לנוח ולארגן סידורים יחסית בנחת.

זהו, שאני לא רוצה על חשבון חופשת לידה

גם ככה אמרתי לו מראש שאני אקח עוד חודש וגם זה בטוח יהיה לי קשה...( עם עומר לא הצלחתי לעזוב אותו עד גיל שנה ו-8 חודשים )

UmaGuza

New member
אני באופן אישי הייתי יוצאת קודם

כשהייתי בהריון תכננתי ואף הודעתי בעבודה שאני יוצאת לחופשת לידה שבועיים לפני התל"מ. רציתי קצת זמן לעצמי לפני הלידה (בסוף ילדתי חודש וחצי לפני, אבל זה כבר לא היה התלוי בי...). מצד שני אם את לא יכולה להרשות לעצמך מבחינה כלכלית לא לעבוד 3 שבועות ומעדיפה לנצל את התקופה לל א תשלום ע"מ להאריך את החופשת לידה במקום להקדים אותה אז אין ממש התלבטות והוא בטח שלא יכול להכריח אותך. לגבי שמירת הריון מביטוח לאומי אני חושבת שהם משלמים רק על תקופה של מעל 30 יום, אבל אני לא משוכנעת, תנסי לבדוק באתר האינטרנט שלהם.

הייתי יוצאת לשבוע - שבועיים לפני התל"מ

מוציאה על זה ימי מחלה שניה, רגע, חושבת איתך אוקיי הגעתי לפתרון
הייתי אומרת לבוס שלי שאני דיברתי עם בעלי וחשבנו על זה ביחד ולא יכולים להרשות לעצמנו לוותר על שלושה שבועות משכורת, הייתי אומרת שרוצה לשמור ימי חופשת הלידה לתינוק/ת החדש/ה ולכן לא יכולה לצאת לפני עכשיו אם את לקראת סוף התל"מ תרגישי שאת חייבת חופש וכבר לא מרגישה טוב תקחי ימי מחלה מציעה לך שלא להגיד לבוס שלך שתחשבי על ההצעה שלו אלא להיות נחרצת אחרת כשתוציאי ימי מחלה הוא יבין שאת מפברקת אותם ויכול בהחלט לכעוס עלייך הבוס שלך כנראה לא יאהב את זה כי על ימי מחלה הוא משלם לך בדיוק כמו משכורת (או קצת פחות תלו במקום העבודה אבל הוא כן משלם כסף וכן ישלם לך וגם לחדשה), בקיצור תשדרי לו שאת רוצה וגם חייבת להמשיך לעבוד ושתבוא ההיא בתחילת אוגוסט ואח"כ תחזור כשאת תצאי לחופשת לידה נדמה לי שכדי לקבל מביטוח לאומי שמירת הריון צריך מינימום של ימים מסויימים ככה שלא בטוח שתקבלי כמובן שיהיה בעשה טובה

צופציקית../images/Emo24.gif

אני חושבת שהכל תלוי במעמדך בעבודה. הוא מוכן לשלם לך על 3 השבועות שלא תהיי?

אילתית 2

New member
היי

מצד אחד נחמד להיות בבית בזמן החופש של עומר ועוד לפני שאתם עוברים דירה אבל השאלה למה התכוון 3 שבועות ללא שכר? ואם אתם יכולים לעמוד בזה? למיטב הבנתי מהודעתך הוא לא מתכון לחופשה בשכר אלא ללא תשלום לא יודעת לגבי שמירה אבל אם יש לך ימי חופשה במצטבר / ימי מחלה תוכלי לקחת כמה מהם כשתרגישי שאת צריכה/רוצה

הוא מתכוון שאני אקח חופש ללא תשלום ..

אין לי כבר ימי חופש במצטבר ... חשבתי על זה ונראה לי שאני אגיד לו שאני לא לוקחת שלושה שבועות .. שהיא תחכה בבית...(היא המחליפה לא ?!) שנעבור את השבועיים חפיפה כמו שהוא מתכוון ואז נראה מה יהיה מצבי בכלל... אולי אקח עוד שבוע להיות עם עומר ואז בכלל נראה אם לא אלד .. למה לתכנן מראש? בכל מקרה שהיא תהיה בסטנד ביי ולא הפוך .... הלוואי שיכולתי להרשות לעצמי להיות בחופש שלושה שבועות ...זה הרבה כסף בשבילי כרגע.. אני ממש מעדיפה לשמור את החופשה ללא תשלום לאחר הלידה להשאר עוד עם הקטנציק... בכל אופן לא מבינה מה הקטע שלו בכלל .. גם ככה גם אם נעבוד שתינו , מן הסתם אני כבר אעבוד פחות (פה ביקורת בהריון בסיכון , מעבר דירה , תחילת שנה, חופש של עומר ..) הוא סתם לחוץ . אני לא מצליחה להבין את החוקים של הביטוח לאומי על שמירת הריון ... כתוב שם שצריך להיות בשמירה 30 יום .... ואם אני עכשיו מתחילה שמירה ויולדת אחרי שבועיים אז לא מגיע לי ?? לא הבנתי .

מללנ

New member
אם החוקים לא השתנו הבנת נכון

הם משלמים אם זה לפחות 30 יום, עד אז זה נחשב מחלה ולא שמירת הריון כלומר אם תלדי אחרי שבועיים - המעביד יצטרך לשלם מחלה ולא ביטוח לאומי

בדקתי לך...

31 יום לפחות נחשב שמירת הריון. אם את יולדת לפני החלק שבו היית בבית מחושב כמחלה.

תודה, זה בטח לא ימצא חן בעיניו

ולי , יש מספיק דאגות על הראש ואני פה עושה מה שטוב לי ... נמאס לי לתכנן מה טוב לכל העולם ... גם ככה אני מתכננת ומישהו צוחק עלי ומשנה לי את כל התוכניות ... לא מבקשת שמירת הריון .. ואם יצא מצב שאצטרך מחלה אז שיהיה... כמו שהוא עושה מה שטוב לו גם אני . תודה לכן...

וחבל שכך...

סדר העדיפויות צריך להיות ככה: אני אני אני האהובים שלי אלה שאני פחות אוהבת אלה שאני לא אוהבת אלה שאני ממש לא אוהבת הבוס אשתו של הבוס וכו'

אני אומנם חדשה כאן

אבל הייתי חייבת להגיב כי גם אני הייתי באותו מצב. אני עושה משכורות ולכן סיימתי משכורות ובמקביל חפיפה ב-4/3 ויצאתי לחופשה עד ל-19/3 (יום הניתוח המתוכנן) ופשוט לקחתי חופשת מחלה מהרופא וקיבלתי עליה תשלום. היה לי מאוד נוח להתארגן עם הגדולות(תאומות בנות ארבע וחצי) ולארגן את הבית לקראת הקטנטן. ודרך אגב אני הארכתי בחודשיים וחצי את חופשת הלידה כדי להיות עם הקטן עד גיל חצי שנה ובמקביל להעביר את החופש הגדול עם הבנות. בכל מקרה שיהיה בהצלחה ולידה קלה.

פיצקיה10

New member
שמירת הריון רק למעלה מ-30 יום

שלום אמא לצופציק, אני ילדתי בחודש שעבר, והייתי בשמירת הריון במשך חודש ו-4 ימים... הביטוח הלאומי ישלם לך על שמירת ההריון רק אם מיום תחילת השמירה ועד הלידה (שאת לא יודעת מתי תתרחש בדיוק, אלא אם כן זהו ניתוח קיסקי אלקטיבי) יעברו 30 יום לפחות. כלומר אם הלידה תתרחש בשעה טובה ביום ה-29 של השמירה, לא תקבלי מהביטוח הלאומי אפילו שקל... אם יש לך שאלות נוספות, פני אלי (הייתי בשמירה בשני ההריונות שלי, אני קצת יודעת)... שיהיה בבריאות ובשעה טובה, פיצקיה

עוד שאלת חוקים

חשבתי על זה עכשיו . מה לגבי טלפון חברה או רכב אם יש ? מה דינם בחופשת הלידה ?

למעלה