צריכה עצה בבקשה

אורציק1

New member
צריכה עצה בבקשה

בנות יקרות. הרבה זמן לא הייתי בפורום, אז עידכון קצר: אני חובקת (תודה לאל) בת מתוקה בת 3 חודשים. הגניקולוג המליץ לי על התקן המירנה - כטיפול לאנדו (שמסתתר בספטום הרקטו ווגינאלי, כלומר ממש מאחורי צוואר הרחם) וגם כאמצעי מניעה. (כי אני בת מזל שנכנסת להריון דווקא בקלות, הבעיות מגיעות אח"כ) האמת - אני נורא מפחדת. מפחדת מהכאב בהתקנה (אני לא במחזור אלא מניקה) ושלא יגידו לי "קטן עלייך, ילדת כבר",כי אחרי ביופסיות ותפרים אני מוכנה לעשות הכל רק שלא יגעו לי בצוואר הרחם. וגם, וכאן זקוקה לעצתכם - נורא מתלבטת לגבי המירנה עצמו מול התקן אחר. אני לא רוצה להשמין מההורמונים, ופעם אחרונה שלקחתי גלולות ברצף לאנדו גם השמנתי כ7 ק"ג וגם, מה שבעיני ממש נורא, איבדתי כל שריד לחשק מיני. בתוך מערכת נישואים, להגיע למצב שאת אף פעם לא רוצה מין וזאת תמיד מטלה שעושים בשביל הבעל המסכן - זה נורא. לגבי הכאבים מהאנדו אני דווקא רגועה, הם ניסבלים בעיני עם משככי כאבים. (כל ההריון ו6 שבועות אחרי הלידה כל הליכה לשירותים ליציאה היתה סיוט, אז מה זה בשבילי מחזור של 5 ימים...) מה דעתכן? למישהי כאן יש ניסיון עם המירנה? אנא עזרו לי להחליט, הגניקולוג חושב שאני מטורפת שאני לא רוצה את המירנה למרות האנדו. תודה מראש,
 
היי אורציק

קודם כל
אין לי ניסיון עם מירנה, אבל לא מבינה למה שלא תנסי ותראי איך היא משפיעה עלייך, אולי לא תסבלי כלל מתופעות לוואי. למה לא לנסות ואם יהיה לך לא טוב איתה תמיד אפשר להוציא ולחשוב על פתרון אחר. דרך אגב יש גם את הנוברינג את יכולה לנסות גם אותה ולראות איך היא משפיעה עלייך.
 

זואילי

New member
הי אורציק ../images/Emo24.gif

לא יודעת לייעץ לך בעניין אבל שולחת המון המון
וגם
 
מזל"ט ../images/Emo39.gif

לא כל כך הבנתי מה הבעיה נכון להרגע, פחד להיכנס להריון נוסף ? (לא מבינה בזה כי אני אמצעי מניעה מהלך) פחד מהחמרה באנדו'? פחד מכאבים? לגבי מירנה,הרופא שלי טוען שהמירנה לא אפקטיבי במקרים שלנו.שדיכוי פרוגסטרוני לא עושה את העבודה כמו דיכוי משולב של פרוגסט. ואסטרוגן = גלולות/מדבקות.מי הרופא שהמליץ לך על מירנה אגב? לא ניסיתי את המירנה כך שאין לי תשובה ואני לא חושבת שיש כאן בנות עם מירנה, אולי יש בנות שנוטלות גלולות עם פרוגסט. בלבד שיוכלו לעזור לך מניסיונן. בעבר (עם קבלת הוסת הראשונה אחרי הלידה ועד הגמילה מההנקה) נטלתי סרזט ופמולן שהן גלולות פרוגסטרוניות בלבד שלא עשו את העבודה בכלל בכלל בכלל והאנדו חגג. צר לי לאכזב-מקווה שאצלך יהיה אחרת.
גדול ומזל"ט.
 

miatal

New member
היי אורציק1

החודש צריכים לשים גם את ההתקן הזה. לדברי הרופא שלי (ד"ר סוריאנו) זה אכן עוזר לאנדו. ובקשר להשפעה - זה משפיע אך ורק על הרחם ולא כמו גלולות שמשפיעות על כל המערכת ההורמונאלית. כך שאין השמנה ואין דיכוי בחשק המיני(זה מה שהבנתי מהרופא). אני מאוד מקווה שזה אכן כך . אוכל להעיד על זה רק בהמשך.
 
מבינה מאוד את הסיוט שלך /tapuzforum/images/emo201.gif

גם אני עברתי את אותו הדבר בקרע של דופן שמאל של הנרתיק ותפירות ויש לי סיוט מכל נגיעה שם /tapuzforum/images/emo178.gif
 

אורציק1

New member
תודה על

תודה על קבלת הפנים החמה אחרי העדרותי הארוכה. הקטנטונת שלי היא אכן אושר גדול מכל בחינה אפשרית (בטח אחרי שאמרו לי לפני יותר מעשור שעם אנדו לא יהיו לי ילדים), גם בת אחרי 2 בנים, וגם בריאות, טפו, בריאות!!! לגבי ההתקן, החלטתי להקשיב לגוף שלי/החלטתי להיות פחדנית - וביטלתי את הכל. הנקה גם ככה מונעת מחזור ומטפלת על הדרך יפה יפה באנדו. כשהמחזור יגיע, אדע לפי עוצמת הכאב מה מצבי ואשקול שוב את האפשרויות, ובינהן את ה"מירנה" (הרופא הממליץ כרגע ממש לא מבין באנדו, אבל אני מבינה מספיק בשביל שנינו, וחוץ מזה על ה"מירנה" הומלץ לי לראשונה במרפאת האנדו של סוריאנו בתל השומר). תודה על העצות, ותודה על המזל טובים.
 

הגולשת3

New member
אז ככה...

מירנה הוא התקן עם הורמונים כמו בגלולות רק במינון עוד יותר נמוך. הוא מכיל גם אסטרדיול וגם פרוגסטרון. מרבית הנשים (כ 90%) לא ידממו בכלל עם המירנה מה שמהווה הגנה במקרי האנדו. מעט נשים יסבלו מהכתמות. עדיין עדיף על מחזור ממש. יש מחקרים שמראים יעילות בנשות אנדו. אם כי, כמו תמיד מאד אינדבידואלי. לגבי ההשמנה - כדאי לנסות. אולי המינון הנמוך לא ישפיע לרעה...? הבעיה שאני רואה במקרה שלך שאת כרגע מניקה ואי אפשר לשים את המירנה בזמן הנקה. רק סרזט (או פמולן ז"ל) אני אישית הסתדרתי עם הפמולן אחרי חודש - חודשיים של הכתמות והמחזור נעלם לו לשנה (כל עוד את מניקה בלילה) מקווה שעזרתי
 
למעלה