צריכה עיצה.

lululin

New member
צריכה עיצה.

מזמן לא ביקרתי אתכן, אבל בכל זאת נראה לי שזה המקום לבקש עיצה. היום בגן חגגנו יומולדת 3 לבן הקטן שלי( כבר גדול כמעט....) להפתעתי אבא שלו ביקש להצטרף. כמובן שהסכמתי , וקבענו שאחרי מסיבת יום ההולדת הוא יקח את הילד איתו, עד לשעת הצהריים. לאחר המסיבה, אני בתמימות שאלתי מתי הוא מחזיר אותו. הוא הכחיש שקבע איתי לקחת אותו. כמובן שהתפתח ויכוח, שבמהלכו הוא אמר שהוא מוכן לקחת אותו רק עד שימאס לו, וזאת הפעם האחרונה שאני "תוקעת " אותו עם הילד. הילד כמובן שמע את כל זה. כל כך הזדעזעתי מהתגובה שלו... מבחינתי שלא יקח אותו ולא יעשה טובות, אבל הילד כל כך רצה ללכת איתו. מה עושה כדי שהילד המדהים שלי לא יצטרך לשמוע את אבא שלו מדבר עליו בצורה כזאת? אנחנו לא ביחד כבר כמעט שנתיים ובכל זאת זה מכאיב לי לשמוע אותו מדבר בצורה כזאת. זהו. הולכת לנקות את הבית. אולי זה ירגיע אותי....

avitalp

New member
לולולין ../images/Emo20.gif

יודעת שקשה, אבל רצוי, ובכל מחיר כמעט, לא לפתח ויכוחים מהסוג הזה בנוכחות הילד... האב התכחש לכך שקבעתם שייקח אותו - שלא ייקח... תודה ושלום... וכדי למנוע מהילד אכזבות כאלו בעתיד, עדיף לא לומר לו מראש שאבא ייקח אותו... אם האב יפתיע - אחלה... אם לא - אז לא... ולמענך - הפחיתי את רמת הציפיות... אבות שנוהגים כך, ימשיכו לאכזב שוב ושוב... את, המשיכי להיות שם עבור ילדך
וסופ"ש נעים

avitalp

New member
אופס...../images/Emo9.gif...ויומולדת שמח../images/Emo65.gif../images/Emo77.gif

lululin

New member
כן, כן.

יודעת שנפלתי במלכודת התמימות של עצמי, איכשהו עם כל האופטימיות והתמימות של היומולדת כנראה שהשלתי מעצמי לרגע את ההגנות. טעות. כי הילד הוא הנפגע. בכל מקרה עכשיו כבר יוצר ברור לי מה קרה . תודה על התגובה המהירה ושהזכרת לי את מה שאיכשהו ברגע של בלבול וכעס הצלתח לשכוח. שבת שלום.

ophra

New member
../images/Emo77.gif../images/Emo65.gif מזל"ט לבן ה-3

הוא כל כך קטן הגור שלך ולא מגיע לו אבא כזה...
אבל כשזו המציאות ההמלצה שלי היא לצמצם כמה שאפשר את המגע ביניהם כל מגע כזה מוביל איתו אכזבות לנפש הרכה והצעירה שלו וחבל...
יודעת שזה קשה לך להתמודד גם איתו ובעיקר עם הכאב של הילד המשיכי להיות שם בשבילו
ואנחנו - פה בשבילך
עפ

s h o o s h a

New member
איך אפשר אחרת?

מבינה מאד את הכעס של האם על אבי בנה בשל הויכוח שפרץ ובנסיבות והמקום שבו הוא התרחש. (מה שאגב, לשניהם, היה בו חלק, כי יכלו להתחיל/להמשיך לנהל את השיחה/ויכוח מחוץ לגן ולא בנוכחות הקטנטן) אבל מכאן ועד אמירה כמו "לא מגיע לו אבא כזה ..." ו"...לצמצם כמה שאפשר את המגע ביניהם ..." המרחק הרבה יותר מעצום. בהחלט מסכימה ומצטרפת לדעתה של אביטל כי במקרים כאלו, אין להבטיח לילדון דבר הקשור לאביו, מראש. הכל, ה כ ל הנו בגדר - "תראה איזו הפתעה אבא הכין לך". חושבת שכך ייטב לכולם. הילדון יריגיש מאושר ורצוי ואת כאם .... תצטרכי ללמוד לחיות עם ה"סידור" הזה. בהצלחה וכמובן
המון המוני מזל - טוב לגברבר

רות 2

New member
יש מקרים...

שממש אבל ממש נוח לבקר את הצד השני במיוחד כשי כשי יש משקעים... רות רוצה רק להוסיף שיש תמיד להסתכל על הדבשת שלך עצמך.. ברגע שאת פותחת ויכוח ליד הילד ...את אחראית לא פחות מהאב, על התוצאות שהם במקרה זה ,כאבו של הילד...

*יערית

New member
רותק'ה...

אני מודה.....אני טועה שאני מפתחת שיחה מעל גבי הילדים ופתאום זה מתפתח לויכוח שעובר לשפת האנגלית העילגת שלנו
מודה! טוב לא מספיק רק להודות.... משתדלת...נשבעת שמשתדלת למנוע!

למעלה