צריכה עידוד

להגיד מיותר לחלוטין על מאורע שקרה לפני כמה

שנים וכנראה שלא יחזור על עצמו בעתיד, זה גם מיותר לחלוטין.

אבל אנשים עושים דברים מיותרים. כי ככה.

את כמובן טועה

כי אם את טוענת שלשפוט אנס על אונס שהתרחש לפני חמש שנים ורק עכשיו עזרה הבחורה אוצץ להתלונן זה מיותר..........
רק כי זה קרה בעבר.....
אירוע שקרה בעבר בהחלט יכול לגרור אחריו אירועים אחרים שיקרו בגלל האירוע הזה ולעיתים צריך ללמוד לקח מאירוע עבר(תמיד) למען העתיד.
לעיתים אירוע שהתרחש בעבר נתן לגיטמציה ופתח להתנהגות דומה ואפילו יותר גרועה בעתיד וגם מזה צריך ללמוד.
ובכלל בלי עבר אין עתיד

אבל הרי בשם הצורך שלך לשלול את דברי בכל מחיר את כותבת ובלו בלו חוגגת
אז זה בסדר מקובל עלי שתעקבי אחרי מהודעה מהודעה עלמנת לשלול אותה

אף אחד לא חוגג

את יכולה לשחרר את הריגשי התמידי ועלה לא מנסה לשלול אותך אוטומטית. (היא אפילו הסכימה אתך בעבר מספר פעמים)
כשאת מתחתנת עם מישהו ולא מכירה את הנפשות הפועלות, בדיוק כמו שהסבירה לך הכותבת, הגיוני וטבעי שתרצי לשתף באירוע המשמח שמחבר 2 משפחות יחד.
את כבר כתבת לה שהיא טעתה, אבל את פשוט לא שחררת עד שהיא כתבה לך מה היא בעקבות זאת. בגלל זה גם אני שאלתי אם עכשיו את מרוצה.

זה נכון שאירוע עבר יכל לנבא את העתיד. אבל בדיוק בשביל זה היא היתה צריכה לחוות אותו. ולהסיק מסקנות בהווה שהיא לא סובלת אותה.
אם היא היתה כותבת לנו שהם היו זוג 10 שנים לפני החתונה וכל ה10 שנים האלו היא מיררה את חיה, השאלה שלך היתה הגיונית. במצב המציאות היא רודפת.

תודה על השיעור

אבל את סותרת את עצמך.........
כי בלי להרגיש בעצם הצדקת אותי כי את כותבת:אם היא היתה כותבת לנו שהם היו זוג 10 שנים לפני החתונה וכל ה10 שנים האלו היא מיררה את חיה, השאלה שלך היתה הגיונית. במצב המציאות היא רודפת.

ואילו המציאות כפי שסופרה ע"י הכותבת היא זו:הם היו חברים שלוש שנים לפני החתונה....... ועוד היא מספרת:*כשהיינו חברים היא הייתה מחליפה לו תמונות בחדר מוסיפה לו פסלים על דעת עצמה ואצלי בבית זה לא נהוג שאמא שלי נוגעת לי בדברים בחדר.
כלומר,כבר בשנות החברות בינהם היא עשתה את כל הדברים שמרגיזים את הכותבת עכשיו
ואז היא מספרת עוד סיפור: 20 יום לפני החתונה כשנסענו לחו"ל היא הכריחה אותנו לאכול מרק, אני אכלתי אותו ראשונה ונתקעה לי עצם בשן הסתכלתי על העצם ועשיתי "אויי מה זה" סבתא שלו המפלצת אמרה זה פלפל ואני המשכתי לאכול. אחר כך בעלי בא לאכול ובכף הראשונה שהוא בא לאכול הייתה חתיכת תרנגולת,(כנראה שמהגורל אי אפשר לברוח) הוא קם ועזב את החדר בכעס ואמר למה אתם לא מקבלים אותי כמו שאני למה אתם משקרים לי ככה ומנסים לעבוד עליי כמו על ילד קטן. אני רצתי אחריו וביקשתי ממנו שנצא ונאכל סלט ולא נהרוס את הטיול כשבאנו לצאת מהחדר חמותי המלאכית יחד עם אמא שלה התנפלו עליי, היא האשימה אותי ועשתה סקנדל גדול אמרה שאני סיפרתי לבעלי על התרנגולת אמרה שאני מסכסכת. סיפרה לכל המשפחה שאני מסכסכת בינה לבין הבן שלה ורמזה לו לבטל את החתונה.
הוא כמובן אמר לה שאני לא אמרתי כלום והוא אפילו כועס שאני לא אמרתי, שהוא יודע שהיא משקרת כל השנים האלה ושתתבייש ש20 יום לפני החתונה היא עושה את זה. ושתתבייש שהיא משפילה ככה אותו ולא מכבדת אותו בתור גבר, וסבתא שלו אמרה לו שהוא לא גבר שנותן לאישה לשחק איתו ככה. הוא בתגובה אמר שהוא מקבל אותה כמו שהיא למרות שהיא לא מקבלת אותו, ושהוא לעולם לא יחזור אלייה יותר אחריי שהשפילה ככה את ארוסתו.

אז בעצם סיום ההודעה שלך אומר שגם את חושבת שהשאלה שלי בהחלט היתה במקום,אולי לא היו חברים 10 שנים אבל שלוש שנים זה מספיק ובעיקר כשעשרים יום לפני החתונה החמה דורשת את ביטול החתונה(אולי במקומות מסויימים זה נחשב לחמה אוהבת אבל לא לפי דעתי)בהחלט במקום לשאול מאיפה צץ הרעיון המוזר שאחרי כל מה שהיא אמרה וניסתה לבטל את החתונה יגרום לה אושר להביט בבנה מביט באישתו בשמלת כלה...............

את משווה החלפת פסלים בחדר

ללומר לכלה שהיא נראית מכוערת שעה לפני החתונה? אני לא.
בכל מקרה, לכתוב לה 4 הודעות שכולן אומרות את אותו הדבר - למה לקחת אותה איתך - זה להיות רודפת (את.לא החמות)
אני חושבת שהשאלה שלך במקום, אבל לא 4 פעמים. כמו שכתבתי מהתחלה.

את מתעלמת מכל ההודעה בכוונה?

אני מתייחסת לניסיון לבטל את החתונה עשרים יום לפני

אני לא יודעת אם לבכות או לצחוק מהניסוחים שלך

התיחסתי ל99% מההודעה שלך. גם אם לא באופן פרטני לכל אות ואות אז הכותרת שלך מוגזמת.
גם הכתיבה של ההודעות הקודמות, שאני כביכול מחפשת אותך מוגזמת - לא מפתיע - לא שחלילה תזכרי את הפעמים שאני תומכת בדעות שלך או מעבר. הרי כולם פה בפורום לא מבינים ולא בסדר כשזה נוגע אליך.(גם העקיצות המרומזות שלך שאני מגיבה לך מעמדת הניהול ולא ככותבת בפורום לא נעימות.במיוחד שאת יודעת שזה לא נכון)

לסיכום, את זו שמתעלמת ממה שאני כתבתי.
אני כתבתי לך במפורש, שהשאלה שלך בדבר השיתוף של החמות ברגעים מרגשים לא היא זו המוזרה (זו גם הסיבה שלא כתבתי כלום כששאלת את זה) אלא העובדה שנתקעת על זה 4-5 פעמים בניסיון להוכיח אותה שהיא טעתה כשהיא עשתה את זה. היא הבינה שהיא טעתה. הבינה כשזה קרה. הבינה כשכתבת פעם 1, וגם בפעם השניה. השלישית והרביעית כבר היו מיותרות וסוג של נסיון (שצלח) להשפיל.

חליה ודחיללה שתמיד תצחקי ולעולם אל תבכי

אבל כשאת מתייחסת לחלק בו החמה הזיזה פסלים ומתעלמת מהחלק שהחמה האשימה את הכלה שהיא מסכסכת וניסתה לבטל את החתונה 20 יום לפני....אז כן,אני שואלת האם את מתעלמת בכוונה
כי כשיש לך חמה שרצה לבטל את החתונה אז זה יותר מתמוה שאת מזמינה אותה להביט בפנים המאושרות של הבן שלה כשהוא רואה אותך(ממש טלאנובלה סוג ז) אז כן,מאוד עניין אותי להבין את המוח האנושי,למה להזמין אדם ששונא אותך לקחת חלק ביום המאושר בחייך......לגבי ההשפלה,לא הבנתי מה משפיל פה............

לסיכום,לא נתקעתי על כלום התייחסתי להודעות שלה,ככה זה בפרום היא כתבה אני עניתי בדיוק כמו שאת "נתקעת" עכשיו על ההודעות שלי.......
בנסיון להוכיח אותי...........

גמל,דבשת וכו'

לילה מצחיק
וכמו שאמרתי....לא לבכות

אמן ואמן

בואי אעשה סדר. ואסביר שוב - התגובה הראשונית שלי לנושא וכך גם התגובה של עלה, היה ההתעקשות "לחפור" בנושא מספר פעמים - הנושא של הזמנת החמות לשלב ההתארגנות לא כי השאלה לא נכונה או לא במקומה.

מסכימה אתך שהיא עשתה טעות שהזמינה אותה. היא גם הודתה בזה. יחד עם זאת היא גם פירטה את השתלשלות המעשה, שהיא הציעה מתוך נימוס והחמות זלזלה ולכן היא התכוונה לתת לדודה, ואז החמות חזרה בה.
אם הסלון היה מאפשר לי על חשבונו תסרוקת/איפור לאדם נוסף היתי קופצת על המציעה. האם היתי פולטת לחמותי שיש את האפשרות הזאת? היום באופן מפוקח אני יודעת שלא ושהיתי מציעה לאחותי. בעבר, עם דוק הערפל המאוהב שבטוח שגם המעשים הלא נחמדים לא נעשו מכוונה רעה, יש מצב שכן.

אני מנסה להסביר לך את הכוונה שלי, כי בתשובות שלך נראה שאת לא מבינה ולכן את גם שואלת אותי שאלות בחזרה. בגלל זה אני עונה לך שוב. סך הכל, לא עניתי לך קודם, ואת הית צריכה לשרבב את שמי לתגובה שלך לעלה....
נניח לזה. לילה מצחיק.

איפה בדיוק היתה החפירה?

אילו התגובות שלי אליה שבאו כמענה למה שהיא כתבה

*•אם הזמנת אותה לבלות לקחת על עצמך את הסיכון
זה ממש לא מחויב המציאות שתבלי עם חמותך באותו סלון כלות
אמא זו אמא
וזה לא מחייב שאם אמא שלך באה איתך גם חמותך צריכה להיות שם

*אני לא חושבת שלחמה זה כזה חשוב לראות את הבן שלה מביט באישתו בפעם הראשונה....
ואני אומרת לך את זה בתור מי שנימצאת ביחסים מעולים עם חמותה
ללכת יחד לסלון כלות ולבלות את כל היום הזה שגם ככה הוא לחוץ צריך לעשות אך ורק אם הקשר הוא באמת מעולה אחרת......מיותר לחלוטין

*בדיוק בגלל זה אני לא מבינה בשביל מה הזמנת אותה

מה בדיוק היה משפיל?
הרי כל תגובה שלי אליה היתה תשובה למה שהיא ענתה
בהתחשב בעובדה שכל ההתנהלות של חמות מולה בהיותם חברים עד הרגע שחמותה ניסתה לבטל את החתונה אני באמת לא מבינה למה היא הזמינה אותה ומנסה להבין את תסמונת ההתקרבנות הזו
בדיוק כמו ההתקרבנות שלה פה, במקום לכתוב,כנראה עשיתי טעות שסלחתי לה וניסיתי לתקן את המצב
לכתוב תגובה של: אני נעל והייתי צריכה להיות כלבה עם חמות כזו
זו תגובה הסטרית ששקולה לתגובות המתקרבנות של כל מי שמקבל תגובה לא אוהדת לבעיה שהוא מציג

Miss Lynn

New member
לא בילינו יחד יום שלם

אמא שלי הייתה איתי כל היום,

וחמותי באה רק ב13:00 לעשות תסרוקת וב14:00 בעלי בא, וזה לא נקרא לבלות איתה כי היא עשתה תסרוקת ואני מדדתי את השמלה אז זה לא נקרא בילוי משותף.

לגבי הטענה שלך שאני אשמה בזה שהזמנתי אותי אחרי מה שקרה, אז הזמנתי אותה לפני המקרה שהיה 20 יום לפני החתונה, אני לא יכולה להגיד לה אני לא מרשה לך לבוא מהסיבה הפשוטה שהיא אמא של בעלי לעתיד וכמה רעה היא לא תהיה אני צריכה להיות נחמדה אלייה...

זאת הגישה שלי בחיים פשוט, אני יכולה לבחור דרך אחת- להגיד לה אני לא מוכנה שתבוא ולפגוע בה ואז ביום החתונה שלי היא תכעס עליי ובעלי יהיה מבואס מזה, מה הרווחתי פה?

ואני יכולה לבחור בדרך ה-2 שאני אנסה לסלוח על מה שהיא עשתה ולשתוק ולחייך ולהיות נחמדה כי היא אמא של בעלי וזה החתונה שלי ולא מתאים להיות ברוגז עם כולם, וככה גם להרוויח את השמחה של בעלי, ובשעת צרה (כפי שהיה בחו"ל) הוא יהיה לצידי במאה אחוז .

המטרה של הפורום הזה הוא לשתף, אם את חושבת שאני "מתקרבנת" (אין מילה כזאת בכלל) אז זכותך אבל לשם מה יש את הפורום אם לא לפרוק ולשתף? לי קשה על הלב הרבה פעמים עם המצב הזה עם חמותי, ואני באמת צריכה לשתף את מה שעל הלב שלי ואני שמחה שמצאתי כאן תמיכה ובנות שמבינות ואכפת להן והן מגיבות מכל הלב ומייעצות לי.

וקיבלתי הרבה כוח כאן להמשך הדרך כי לפעמים אני מרגישה שאני לא מסוגלת יותר.

אני האשמתי את עצמי הרבה פעמים שלא הייתי צריכה להזמין אותה, והאשמתי את עצמי הרבה פעמים שהייתי נחמדה אלייה ושלא מגיע אלייה ועוד מלא דברים, אני הרי מודעת לזה, אני חיפשתי פה שאנשים יתנו לי כוח ופתרונות לפעמים הבאות ונתנו לי מלא.

את לוקחת את את זה מאוד ללב, הכוונה שאת ממש מאשימה אותי , אנשים עושים טעויות לפעמים, אני קוראת את ההודעה שלך ואני מרגישה תוקפנות, תחשבי על זה.

ההתנהגות המתקרבנת היא בדיוק זו

"אמא של בעלי לעתיד וכמה רעה היא לא תהיה אני צריכה להיות נחמדה אלייה"
אם תהיי נחמדה אליה כשהיא רעה אליך,את מזמינה לעצמך חיי סבל
זו כמובן זכותך.

את כמובן טועה, כי לקחת התייחסות פרטנית שלי

והחלת אותה כמעין כלל אוניברסלי לפיו אני חושבת שצריך לחיות את החיים. להזמין את החמות לסלון כלות זה פלילי, ושכחו לעדכן אותי?

את כמובן תעדיפי לכרסם לעצמך את הרגל, לפני שתעיזי להרהר באפשרות שמישהו לא כמובן טועה, יותר מעניין לך לדמיין שעוקבים אחריך.

עוד דבר,
להגיד למישהי שנכוותה במקרה מסוים שהיא צריכה ללמוד ממנו להבא, זו חוכמה מאוד קטנה. כל השיחה דיברת על סלון כלות, שזה לא חשוב לחמות, סלון כלות זה לא מקום לחמות, זו אשמתך סלון כלות סלון כלות. ועכשיו את מדברת על מסר על שניסית להעביר. כנראה שערב לכולנו מעל לראש!

זה בהחלט לא חשוב ולא חכם ובטח לא הגיוני

להזמין לסלון כלות אדם ששונא אותך וניסה לבטל את החתונה שלך 20 יום לפני קיומה...........

בקשר לכל השאר,אני הולכת לאכול ארוחת ערב רגל ברוטב מיצי קיבה

לילה

טליה 70

New member
צריכה עידוד

זה מדהים כמה את מעצימה אותה וכמה את, לעומתה, מתגמדת. לדעתי את פשוט צריכה להכניס אותה לממדים ולגודל טבעי ואז זה פתאום יקרה ותביני שאת בהתעסקותך האובססיבית בה נתת לה חשיבות וכוחות שבעצם אין לה ולא יהיו לה. הכל תלוי בך ובהסתכלות שלך על עצמך רק משם יבא השינוי. אז לא להתייאש יש מקום להתעודד!!!

למעלה