צריכה עידוד

toxic babe

New member
צריכה עידוד

נתחיל מזה שעדיין לא נפרדנו אבל הדרך לשם מאוד קצרה. חשבתי שאהבה יכולה לנצח את הכל, למרות המרחק, הצבא וכל מה שמתלווה לזה אבל הכל מוכיח על ההפך. הצבא פשוט שטף לו את המוח, פשוטו כמשמעו, הוא ממשיך להיות קרבי למרות שקשה לו נפשית עם זה. יש תמיד סיכוי שהוא יפצע פיזית, אבל אין ספק שנפשית הוא נפצע והוא יהיה נכה מזה לכל החיים. לא כל אחד יכול להתמודד עם המראות והזוועות בשדה הקרב. מה שבאמת גרם לי לחשוב זה המקרה האחרון שקרה. בשבוע שעבר דיברנו בכיף באמת שהייתה אחלה שיחה, מהשיחות האלה שאת אף פעם את לא רוצה שיסתיימו. הוא אמר שהוא יבוא אליי בסוף השבוע. אמר אז אמר. ואז הם נכנסו לשטח, כנראה שהיה קשה מהרגיל כי כמה חיילים נפצעו והוא אישית לא נפצע אבל שוב כמו שאמרתי מקודם, הפציעה שלו היא נפשית. הוא אמר שהוא צריך זמן עם עצמו להבין את מה שקרה לו, להתמודד עם זה לבד ולכן לא בטוח שהוא יבוא אליי. בכל מקרה הוא השאיר לי תקווה שהוא דווקא כן יבוא, שהוא רק צריך לישון כמו שצריך. אבל אז הגיע סופשבוע ואני מקבלת אסאמאס- אני סוגר שבת. הוא החליט על דעת עצמו לסגור שבת, כדי להיות עם עצמו, עם אנשים שמבינים אותו שהיו איתו באותה סיטואציה. אז איפה זה שם אותי? חוץ מהדברים האלו הוא לא שיתף אותי בכלום, לא התקשר אליי, לא התעניין בשלומי. עבר עליי סופשבוע ממש קשה לא הפסקתי לבכות לדקה. נזכרתי במילים שהוא אמר לי פעם: אני רוצה להיות איתך בזמנים הטובים וגם בזמנים הרעים. לאן זה נעלם פתאום? הנה הגיע הרגע ואתה לא מוכן לפרוק את זה, אני כאן בשביל לתמוך בך, בשביל זה אני כאן, לא רק בשביל לשמוח איתך ולעשות איתך שטויות. ברגעים רציניים באמת הוא כאילו נמחק מהעולם, לא אכפת לו משום דבר כולל אותי. זה נראה לכם נורמלי? אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי, מצד אחד אני לא רוצה לסיים את הקשר הזה סתם בגלל איזה משבר שעובר עליו ומשפיע עליי בצורה עקיפה. מצד שני הסיטואציה הזאת יכולה לקרות שוב, רוב הסיכויים שזה יחזור על עצמו כך או אחרת. שלא תבינו לא נכון, טוב לי איתו, כשאני איתו אני בשמיים, אני אוהבת אותו למרות הכל. אבל אני פשוט לא יכולה עם היחס הזה. זה חונק אותי. אמרתי לו שאני לא יכולה יותר לסמוך עליו ושאת השנה החדשה אני אבלה עם חברות. הוא כמובן לקח את זה קצת קשה כי כשמקודם דיברנו הוא אמר שהוא בטוח ייצא ושהוא רוצה להיות איתי. אבל את האמת, אני לא יכולה לקחת את הסיכון הזה, את ה"אולי". נמאס לי כבר לבטל את כל התוכניות שלי למענו, נמאס לי שאני צריכה לתכנן את הדברים שלי לפי הלו"ז שלו. מה לעשות??

שלחתי לך מסר,

מקווה שזה בסדר. הוא יצא לי קצת ארוך ומסורבל. אבל מקווה שהבנת את הפואנטה שלי:)

AirHostess

New member
ממ אני חושבת שאת

לא צריכה לקחת את זה כזה אישי. זה נכון שאת רוצה שהוא יקבל תמיכה ממך כי את אוהבת אותו ויכולה לנסות להבין אותו ולהרגיע אותו, אבל לכי תדעי מה עבר עליו. לפעמים אדם פשוט צריך להיות עם עצמו קצת.. בלי שום קשר לאנשים שהוא אוהב. אולי הוא היה עצוב, ובכה, ולא רצה שתראי אותו ככה? אולי היה לו קשה והוא לא נרדם בלילה ולא רצה לגרור אותך לזה? אולי קשה לו שתראי אותו במצבים כאלה? אולי הוא בדיכאון ולא רוצה שתריבו? את לא יכולה לדעת מה עובר לו בראש. אז במקום לחשוב על פרידה תחשבי על ניסיון להבין אותו ולתמוך בו, ואפילו שהוא לא מתקשר וקצת העליב אותך, תראי לו שאת עדיין פה. כי לפעמים אנשים שוכחים את זה. אל תרימי ידיים מהר.. תסבירי לו את המצב, אולי אפילו תגידי לו שזה מה שזה עושה לו ואולי כדאי שהוא ישקול את הקרבי מחדש. תנסי לדבר איתו, לראות מה עובר עליו, מה הוא עבר, את הדברים מהנקודת מבט שלו.. זה רק יקרב אתכם ויחזק אתכם.

McBlack

New member
מסכימה, את לא צריכה לקחת את זה אישי...../images/Emo4.gif

מובן שבנאדם שחווה טראומה יעדיף להתמודד איתה עם אנשים נוספים שהיו שותפים לעניין. תראי את זה ככה: אם חברה' שהיו איתו שם נשארו לסגור (אפילו מבחירה) לא היית מפרשת את היציאה שלו הביתה כזילזול במה שקרה? או שהיית דואגת מכך שהוא לקח את המקרה כמובן מאליו? מאותה סיבה (הקשר קצת מוזר אבל משום מה נשמע לי דומה בראש) בנות מספרות פה על בעיות שלהן עם החייל במקום לספר את זה לחברות עם הבחורים האזרחים או הג'ובניקים שלהם (עם כל הכבוד - ויש המון כבוד כי גם חבר שלי לא קרבי - תנאים של יחסים עם קרבי לא דומים במיוחד לאלו של כל חייל אחר, גם אחרי הטירונות והאימון המתקדם
). אני חושבת שפשוט כדאי שתתני לו קצת ספייס להירגע אחרי מה שקרה לו, תנסי להיות תומכת (גם אם זה מעיק, הוא לא צריך עוד על הראש שלו מלבד הטראומה שקרתה לו
), אל תריבי איתו בגלל זה... תצאי עם חברות שלך בסילבסטר, במילא אין לו הרבה משמעות. אני בטוחה שהוא לא רצה לבטל לך את התוכניות בסופ"ש, זה לא כאילו הוא תיכנן הלם קרב (ותתעודדי, לפחות הוא אמר לך מה גורם לשכל שלו להידפק, האקס שלי אפילו לא סיפר לי כשהוא נכנס לעזה
). מעיק לבטל תוכניות בגלל שהצבא לא צפוי כזה (ועוד יותר מעיק למצוא תוכניות חדשות במקום), ותיעבתי את האכזבה ב"אני סוגר" אחרי שתיכננתי דברים ל"יוצא". אבל זה חלק מהעניין. אבל את יודעת שהוא אוהב אותך... וכמו שאמרת, את אוהבת אותו. כל עוד זה נכון, אין סיבה שתסבכי את זה. פשוט תסמכי עליו... ותנסי לזכור שזה 3 שנים לעומת האפשרות של נצח ביחד.

Ray512

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

לא יכולתי לנסח את זה יותר טוב בעצמי.

toxic babe

New member
ממש תודה לך

את לא יודעת איך בכמה מילים הצלחת לחזק אותי. עד עכשיו הייתה לי הרגשה של "אני לבד בזה ואף אחד לא מבין אותי" אבל אני רואה שכאן כן מבינים אותי פחות או יותר. והמשפט האחרון שלך פשוט עשה לי את היום- מה זה בכלל 3 שנים לעומת האפשרות לכל החיים? ובכלל נשארה לו פחות משנה.... ואז אני מתגייסת אבל זה כבר לא חשוב. אני בכל מקרה לא אהיה קרבית אז זה יכול להיות יותר פשוט. כן אני יודעת שהוא צריך להתנתק ולהיות עם עצמו הוא סוג של בנאדם כזה, לפעמים קשה לי עם זה כי אני הפוך ממנו כי כשרע לי אני לא מסוגלת להיות לבד אני פשוט מאבדת את עצמי. הוא חושב שהלבד הזה גורם לו להתגבר על דברים בצורה נכונה יותר. אבל כל כך בא לי לעזור ולתמוך בו ובמקום זה הכל יוצא לי הפוך, יוצא שאני רק עושה יותר גרוע, נעלבת מההתנהגות שלו ומוציאה את כל הכעס הזה עליו. זהו אז נראה לי אני פשוט עם חיי היומיום שלי, לימודים, עבודה, כמה שפחות לחשוב ולנתח דברים וכשהוא ירגיש לנכון שיתקשר ויגיד שהוא יצא מהמצב הזה. זה כנראה הדבר הכי נכון לעשות.

McBlack

New member
בבקשה ../images/Emo13.gif

ואולי כדאי שתשלחי לו הודעות בסיגנון של "איך הייתה השבת", הוא עוד עלול לחשוב שאת ממש כועסת ומאוכזבת ממנו.

Clueless Maiden

New member
אני מסכימה עם מה שכולן אמרו

אני חושבת שאת צריכה לתת לו להיות לבד טיפה. אולי הוא צריך לשבת עם עצמו קצת ולחשוב על מה שקרה. זה רק הגיוני. מאוחר יותר כבר תנסי להסביר לו שכדאי שהוא יספר לך, כי לא טוב לשמור דברים בבטן. ולפעמים צריך להפסיק טוטאלית לחשוב על עצמך, על התוכניות שלך ועל הלו"ז, ולהקדיש את עצמך אליו, כי לפי מה שהבנתי הוא צריך את זה.

ToryMaster

New member
מה הקשר?../images/Emo12.gif

[אני ממש לא תוקפת, באמת לא הבנתי למה התכוונת]

toxic babe

New member
נראה לי שהיא התכוונה

שהוא מאבד אותי ורק אחרי שהוא יאבד אותי רק אז הוא יתחיל להעריך אותי... או שאני טועה וזה להפך??

ToryMaster

New member
זה נורא פסימי

לא כל כך הקונספט עצמו, כמו שממה שאני הבנתי שהתכוונת, שהם הולכים להיפרד ורק אז הוא יבין את זה, וזה ממש פסימי. לא חייבים לאבד משהו כדי לדעת להעריך אותו, ממש לא. לפעמים מבינים אתזה גם סתם ככה.

המילה תקשורת עולה פה למישהו?

אני חושבת שיעלה צודקת.. זה ממש עצוב שהוא יבין אותה רק אחרי שהם יפרדו. כאילו, ככה יכאב לשניהם, והרבה
קחי אותו שבו לשיחה טובה אפילו באיזה בית קפה ששניכם תהיו עירניים
זה ממש יהיה רע אם רק כשהוא "יאבד" אותך הוא סוף סוף יבין אותך זה יהיה ממש רע. חבל לי עליך!!!!

B o o o o M

New member
זרקי אותו !!@#@

חחח סתם ;) מתוקה , תעשי מה שטוב לך, ומה שמרגיש לך נכון. אם את סובלת בקשר יותר מאשר מאושרת, זה סימן שמבשר רעות. במקרה כזה עצתי לא לתת לעצמך להרגיש רע ולשחרר את עצמך מהסבל. אם טוב לך בקשר, אבל סתם הקטעים האלה ממש מעצבנים אותך תורידי הילוך, לדעתי את דואגת יותר מדיי.. תתחילי לתכנן דברים- לפי הלו"ז שלך! ואל תהיי כל הזמן זמינה בעבורו 100% מהזמן בהצלחה!

למעלה