צריכה עידוד ועצות...

micgev

New member
צריכה עידוד ועצות...

שלום לכולם, אתחיל בכך שאשמח לקבל כל תמונה של מוש החתיך מהמפגש - מאחר ולי לא כל כך יצא לצלם... תודה מראש
אז ככה, החלטנו לעבור מבית פרטי לדירה. נכון להיום מוש בחצר או בבית, מה שבא לו - אבל יש לו את החופש של החצר והוא רגיל לזה. בשנה וקצת שהוא אצלנו, 99.9% מהזמן שאנחנו לא בבית - הוא היה בחוץ. השאלה המתבקשת שמגיעה עם חשש - מה יהיה בדירה? האם הוא יכול להתרגל? מה זה יצריך מאיתנו (אני משערת שהקרבה של רהיטים זה אחד מהדברים...)? מה אפשר לעשות כדי לעשות את זה קל עבורו (התחלנו להשאיר אותו בבית לתקופות קצרות - שעתיים שלוש גג) בקיצור - אשמח לעצות, עידודים וסתם סיפורים מניסיון אישי... תודה! מיכל ומוש

drora121

New member
תאמיני לי, שאת לא צריכה הזדהות אלא עצות טובות

ופרקטיות שיקלו עליכם ועל הכלב את המעבר המהותי הזה. א. אם אתם כבר יודעים היכן תגורו, נסו לבקר בסביבה החדשה ולטייל איתו בטיולי היכרות וסימון ארוכים ככל הניתן מן הבית ואליו בדרכים רבות ושונות כדי ליצור אצלו היכרות מקדימה לסביבה החדשה. ב. אם יאפשרו לכם, תוכלו להכנס לביקורים בדירתכם העתידית עם הכלב, לאפשר לו לרחרח (לא לסמן! לא לעצבן את הדיירים). ג. תבנו סדר יום, מעין תוכנית פעילות שבועית שבה תצטרכו לקחת בחשבון את הכלב שלכם ואת הטיולים שתצטרכו לטייל איתו במהלך כל יממה. בוקר - כ-20 עד 30 דקות, צהריים או אתם או דוג-סיטר לעוד כ-30 דקות. אחה"צ המאוחרים ו/או ערב טיול/ים ארוך/ים בן/ני שעה הכולל/ים צרכים, הרצה, משחקים פורקי אנרגיה ובדרך חזרה הביתה לתרגל משמעת, להוריד אנרגיות כדי לגרום לכלב להתעייף, להביאו הביתה לשינה טובה עד הבוקר. ד. אם אתם עוברים לדירה, כדאי כבר להרגילו לכלוב טיסה שבשלב הראשון של כמה חודשים טובים ישהה בכלוב בשעות שהוא ללא השגחה ולכן חשוב מאוד טיול הצהריים למתיחת איברים. מומלץ לרכוש עבורו כלוב שיהיה במידה אחת גדול מן המידה המומלצת, כדי שיהיה לו מקסימום נוחיות. ה. כאשר אתם בבית בין טיול לטיול, אפשרו לו להסתובב בבית, לרחרח, להתיישב, העניקו לו עצם טובה מהאיטליז הקרוב שתנעים את זמנו. בהצלחה, דרורה צחור כי כלבים זו האהבה שלך, אילוף כלבים זה המקצוע שלי

micgev

New member
חובה כלוב טיסה?

ביררנו לגבי כלוב טיסה לפני משהו כמו חודש (מול גל של אבנר), העניין הוא שאנחנו מעל 11 שעות מחוץ לבית ככה שזה כבר הופך להיות יותר רע מטוב... ברגע שנדע לאן אנחנו עוברים מן הסתם נגיע איתו לשם... וכשנעבור גם נוכל לארגן דוגיסיטר... יש דברים שאפשר לעשות עכשיו? ותודה

drora121

New member
בודאי, כדאי לקרוא את מה שכתבתי

קיוויתי שבאמת תקראו. יש רצון טוב באמת לעזור. כלוב טיסה כפי שכתבתי לא יכול להיות טוב אלא אם יהיה דוג סיטר, אבל בנתיים כפי שכתבתי כדאי להגיע למקום לטיולי היכרות וסימון וכו...

אפרתs

New member
בעיקר עידוד ../images/Emo24.gif

וגם הצעה קטנה- נסו כבר מעכשיו להרגיל אותו לשהייה בבית ותכינו את הבית לכך. תרימו דברים שאתם חוששים שהוא יתעסק איתם, תחביאו דברים שלא צריכים להיות נגישים אליו וכדומה.. בקיצור, תרגילו אותו לשטח המצומצם יותר של הדירה ותראו איך הוא מתמודד. חוצמיזה, בקשר למעבר הדירה קראתי לא אחת שכדאי להביא אותו לשם כמה פעמים, להרגיל אותו לריח ולאזור להעביר לשם חפץ שלו לפני שהוא מגיע במעבר עצמו כדי שישקשר את הדירה עם הדברי םוהריחות שלו. ושוב, אני פה בעיקר בשביל העידוד, יהיה בסדר, מוש גבר גבר הוא יסתדר עם הכל!

micgev

New member
הוא באמת גברגבר

אבל הנה עכשיו הוא בתוך הבית אחרי טיול ארוך ומגרד את הדלת כניסה כי הוא רוצה לשוטט בחצר!

היי מותק

אני חושבת שחלק מזה זה "משחקי כוח", הוא רוצה לצאת, אתם לא רוצים שהוא ייצא. שיתרגל. הוא יגרד את הדלת בהתחלה, ויתעצבן, וינבח, ובסוף הוא יבין שזה המצב. חוצמזה שחכמים ממני כבר ענו, אני פה בשביל הסימפטיה

עיצות

מה יהיה במצב החדש? כמה שעות מקסימום הוא יהיה סגור בדירה? למה אתם מתרגלים איתו שעתים שלוש גג? עכשיו הוא סגור 3 שעות בבית? תעלו כל יום בשעה. תתחילו לבקר במקום החדש, גם בדירה עצמה וגם בשכונה עצמה. האם יהיה לכם דוגסיטר?

micgev

New member
בהחלט נתחיל...

כבר התחלנו בלהשאיר אותו בבית כשאנחנו יוצאים לכמה שעות... נתמיד יותר על ההדרגתיות... אני משערת שהפחד הוא בעיקר פשוט מזה שהוא לא יתרגל, ויפתח בעיות שאין לו היום (כמו חרדת נטישה - שהיום הוא לא סובל ממנה בכלל, טפו טפו חמסה חמסה בן פורת יוסף
)

למעלה