צריכה עזרה

צריכה עזרה

שלום אני אמא לילדה בת 17 יש לה טרט קל מבחינת תיקים. הבעיה הגדולה היא ההתנהגות עד עכשיו חשבתי שזה בגלל גיל הבגרות אבל המצב בבית קשה בגלל ההתפרצויות עצבים הרגשה רעה שלה כל הזמן היא בעצמה לא מבינה למה.בבית הספר היא בסדר אבל מוציאה הכל בבית אני מרגישה שאני לא מכירה את הבת שלי יותר .בזמן האחרון קראתי על בעיות התנהגות ומצבי רוח בגלל הטורט הייתי רוצה לפנות לאיש מקצוע שיעזור לנו למרות שאני חושבת שהיא לא תבוא איתי לפחות אני אגש אליו כדי להתמודד עם המצב בבית . אם מישהו מכיר הייתי רוצה שתמליצו לי על מישהו טוב שמטפל בבעיות רגשיות בגלל טורט בתודה מראש מאיה .

שביק

New member
למאיה השלום והברכה. קשה לטפל במי שאינו

מוכן לקבל טיפול. ובכל זאת אפשר ויש לדעתי מה לעשות ואפילו בעקיפין. נכון שטיפול פסיכולוגי ללא שיתוף פעולה קשה ביותר לבצע, אלא אם אתם כהורים תלכו להדרכת הורים ותקבלו כלים כיצד להתמודד טוב יותר עם מצבים כאלו ללא כעסים ובאוירה רגועה ונינוחה יותר. זאת היתה אפשרות אחת. אפשרות שניה: לערוך בדיקות דם ולכלול בה מצב הויטמינים בגוף. למשל B12. ייתכן ויתגלה כי יש מחסור בויטמין זה, ואז על ידי השלמת ויטמין למציצה (שאינה תרופה) ייתכן מאד שניתן יהיה להתגבר על מצבי הרוח והעצבים. זאת אפשרות שניה. אפשרות שלישית: לשוחח בנועם ולשכנע רק להתיעצות לגבי מצבי הרוח אשר אינם נעימים גם לה ולשכנעה לפנות לרופא להצעת טיפול מתאים. ייתכן שבאווירה נעימה היא תסכים לשתף פעולה לרווחתה ולרווחת כולם. בהצלחה משביק

סמדר 21

New member
מאיה שלום

יכול מאוד שהגיל באמת מקצין את ההתנהגות. אני חושבת שקשה מאוד לשכנע ילדה בגיל 17 לקבל טיפול פסיכולוגי, בגיל הזה הם תמיד חושבים שההורים לא בסדר, ושההורים הם אלו שמלחיצים ולא מבינים וכו'...ההתפרצויות רק בבית מוכרות מאוד, אבל צריך להסתכל על זה גם שהיא בבית יותר מרגישה בטוחה שיקבלו אותה כמו שהיא ועם כל הקשיים שלה, ובמקום אחר לא. יש מצב גם שהילדים בגיל הזה במיוחד הבנות צריכים לעבור תהליך של מריבות קשות עם ההורים כדי להתנתק מהם (רגשית) ולמצוא את ה"אני" שלהם. אבל כמובן שלא צריך להסכים עם ההתנהגות הזאת. אני הייתי פונה ליעוץ גם אם הילדה לא רוצה להשתתף כי חשוב לדעת על איזה רקע זה יושב. יש גם כל מיני סדנאות הורים בקבוצות שמאוד יכולים לעזור. אבל כמובן הייתי מנסה לשכנע אותה ללכת בכל זאת להתייעצות ולא מהמקום שהיא לא בסדר אלא מהמקום שאתם כמשפחה רוצים לקבל עזרה וכמובן לעשות את זה כשהכל רגוע וללא שיכות לאיזו התפרצות. בהצלחה.

last day

New member
את בטוחה שבבית ספר היא בסדר?

קודם כל שלום
אני דניאל גם בת 17 עם טוראט קל, נעים להכיר אולי משהו קורה לה שגורם להתפרצויות האלה? את מבחינה בסימני דיכאון? או שהיא לא יוצאת מהבית וכל מיני דברים דומים כאלה? אני מציעה, למרות שהידע שלי דל ואני רק "טירונית", שתדברי איתה בדוגרי. קחי אותה לשיחה ותנסו ליישר את המצב בהצלחה

../images/Emo20.gif ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

אני מצטרפת לכל ההמלצות שעלו כאן ומציעה גם, שאם קשה להגיע עם הבת לשיותוף פעולה, אולי יש מקום להצטרף לקבוצת הורים (כמו של מכון "אדלר") - זה יכול לעזור משתי בחינות: א. זה ייתן לך פרופורציות לגבי הבת שלך ביחס לילדים אחרים ו"רגילים" בני גילה. אולי פתאום תגלו - שהבת שלכם לא הכי "נוראית" בעולם... זה יכול להיות מאד מרגיע ומרענן... ב. זה ייתן לכם כלים להתמודד עם ההתפרצויות שלה בבית וגם כלים לניהול תקשורת יעילה עם הבת. אני ממליצה על זה בחום - כי לנו זה ממש עזר (וגם הכרנו עוד הורים ממש נחמדים...). בהצלחה!

מסכימה עם קודמיי ומוסיפה:

הורים לטוראטניקים נוטים "להאשים" את הטוראט בכל בעיות גיל ההתבגרות. אני מסכימה עם דניאל, שכתבה לך לחפש אם יש סיבה אמיתית להתנהגות שלה, מלבד הטוראט. נכון, נורא נוח "לחפש את השקל מתחת לפנס", אבל זה עלול לתסכל מאוד אותך ואת ביתך. לכי להדרכה הורית, שם תלמדי כיצד להתמודד עם בעיות גיל ההתבגרות. אולי פתאום תגלי שהבעיות שלכם דומות לבעיות של הורים לילדים שאינם טוראטניקים. במקומך לא הייתי מתמקדת בעניין הטוראט, ולא הייתי בוחרת בפסיכולוג ששם דגש על הטוראט.. ומאוד מסכימה עם משפט הסיום של סמדר, הבעיה היא לא אצל הילדה אלא בעיה של כולכם (אולי היא חושבת שאתם עוינים כלפיה / מציקים לה / ...) במשפחה "אף אחד לא נושא באשמה לבדו". אתם חייבים ליידע אותה בכך שאתם לא מייחסים רק אליה את הבלגאנים בבית, ושגם לכם יש חלק בחוסר התקשורת שביניכם.

למעלה